top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

מרק זוקיני ולימון

קישואים ואני זה לגמרי לא. בשום צורה. הם מימיים מדי לטעמי, ספוגיים מדי ובאופן כללי מרגישים לי כמו מלפפון חם, וזה לא עובר אצלי, לא עובר.

ובכל זאת, כשחיפשתי מרק חדש לארוחה האיטלקית בשבוע שעבר ונתקלתי ברעיון הזה, הייתה לי הרגשה שזה יעבוד.

קודם כל כי מדובר בזוקיני ולא בקישואים, ויש הבדל. הזוקיני פותח באיטליה לפני כ-150 שנה בלבד. הוא מאופיין בקליפה ירוקה כהה (בניגוד לקישוא הבהיר) והוא מוצק יותר מהקישוא (פחות מימי וספוגי, בדיוק הדברים שאני לא אוהבת).


הדבר השני שמצא חן בעיני במרק הזה הוא שטוחנים את כ....ל הירקות של המרק כולל שורש הסלרי ושורש פטרוזיליה ואלה שני שורשים שנותנים המון המון טעם.

אז ניסיתי ולא התאכזבתי. מה זה לא התאכזבתי? הפתעה ענקית עבורי, באמת.

מרק עשיר מאוד בטעמים, דל מאוד בקלוריות, מחמם את הגוף ומנחם את הנפש, ממש לא מלפפון חם... ומה עוד אנחנו צריכים ביום חורפי או סתווי גשום ומקסים?



אז מה נצטרך?

5-6 יחידות זוקיני, הקישוא בעל הצבע הירוק-כהה. חשוב לבחור בזוקיני מוצקים, בעל קליפה מבריקה ומתוחה היטב. בלי לפגוע באף אחד - קמטוטים ונבולים - לא אצלנו במרק.

האם אפשר להכין עם קישואים? לא יודעת, לא ניסיתי. אתם מוזמנים לספר לי.

5 כפות שמן זית

1 בצל בינוני

1 תפוח אדמה בינוני

2 גזרים

1 שורש פטרוזיליה

1 שורש סלרי (אם הוא כולל כמה גבעולים זה גם בסדר, משתמשים בהכל)

3 כפות פטרוזיליה קצוצה גס

2 כפות בזיליקום קצוץ גס

2.5 ליטר מים (או ציר ירקות)

מלח, פלפל שחור גרוס

מיץ לימון סחוט טרי (כמות של 1/2 לימון או לימון שלום, תלוי בלימון ובטעם)


ומה עושים?


1. בסיר גדול מחממים (על להבה נמוכה) שמן זית.


2. קוצצים את הבצל גס ומוסיפים לסיר. מגבירים מעט את הלהבה ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומזהיב.


3. בינתיים קולפים את תפוח האדמה, הגזרים והשורשים וחותכים לקוביות בגודל בינוני. מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.


4. שוטפים את הזוקיני, מסירים קצוות וחותכים גם אותם לטבעות או קוביות. מוסיפים לסיר ומערבבים.


5. מוסיפים את הירק הקצוץ ומערבבים קלות.


6. מוסיפים את הנוזלים, מתבלים במלח (2 כפיות גדושות) ופלפל שחור (1 כפית שטוחה). מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים. טועמים ומתקנים תיבול.


7. טוחנים היטב את המרק. לא צריך להסתבך עם מעבד מזון או בלנדר ועוד 500 כלים בכיור. הכי פשוט והכי יעיל - לטחון עם בלנדר מוט. אם עדיין אין לכם - אני ממש ממליצה לרכוש (כאן למשל), זהו ללא ספק אחד הכלים הכי שימושיים אצלי במטבח.


8. מגישים עם פלח לימון וקרוטונים.



ערכים תזונתיים:

מכמות המרק יתקבלו כ-16 מנות.

מנה = 2 מצקות גדולות שהן כ-1 כוס (כ-250 גר').

מנה = 50 קלוריות, 3.3 גר' שומן, 0.8 גר' חלבון, 4.5 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרול, 0.6 גר' סיבים תזונתיים.

החישוב ללא קרוטונים.


985 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page