top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

מרק בצל צרפתי אמיתי


מרק תמיד מתקבל אצלנו בברכה, וכשתכננתי את הארוחה הצרפתית שאחרי פריז (אי שם טרום עידן הקורונה), נבדקה כמובן האופציה של מרק בצל למנה ראשונה. בכל זאת, אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח הצרפתי...



אלא שאני עצמי (וכל מי שמכיר אותי יודע) לא אוכלת בצל (כמעט בשום צורה) וקצת קשה לי עם הריח של הבצל (גם הטרי וגם המטוגן...) ומצד שני, חוץ ממני - כולם אוהבים.

מתלבטת, מתחבטת, בודקת אפשרויות נוספות, אולי מרק פטריות? ובסוף מחליטה על טובת הכלל - יהיה מרק בצל. בחיים לא קניתי כל כך הרבה בצלים, אבל אם אכלתי חלזונות בפריז - אתגבר גם על זה.


על הנסיעה הנהדרת לפריז אפשר לקרוא כאן. מאז עבר המון זמן-קורונה, וכמו כולנו גם אני מתגעגעת. אז השבוע הכנתי ארוחה בניחוח צרפתי, וגם הפעם אתגרתי את עצמי במרק הבצל... מודה ומתוודה שלא טעמתי את התוצר הסופי, אבל כולם אמרו שהיה ממש טעים, אז הנה המתכון לפניכם.


מרק בצל צרפתי | רוקחת החלומות

מה נצטרך? (8-10 מנות)

1/4 כוס שמן זית

20 גרם חמאה

1.5 ק"ג בצל לבן

2 ליטר ציר ירקות

1 כוס יין לבן יבש

2 כפות קמח לבן

מלח, פלפל לבן


לקרוטונים ולהגשה:

8 פרוסות עבות של חלה או כל לחם אחר שאוהבים

1-2 כפות שמן זית

2-3 שיני שום

8 פרוסות גבינת סנט מור


ומה עושים?


1. בסיר גדול מחממים על אש קטנה את הבצל והחמאה.


2. קולפים את הבצלים, חוצים ופורסים דק. כל בצל חתוך מעבירים ישירות לסיר ומערבבים.

ממשיכים כך את כל כמות הבצלים.


3. מבשלים/מאדים את כל כמות הבצלים על אש קטנה במשך שעה - שעה וחצי, מערבבים מדי פעם. עד שהבצל מקבל צבע ענברי עמוק.


4. מוסיפים את הנוזלים (ציר ויין) ומביאים לרתיחה.


5. מערבבים מצקת אחת של נוזלים מהסיר עם הקמח עד שאין גושים, מחזירים לסיר.


6. מתבלים במלח ופלפל לבן. מבשלים כ-20 דקות.

אפשר להכין מראש ולחמם שוב (על אש קטנה) לפני ההגשה)


7. להכנת הקרוטונים:

חותכים את פרוסות הלחם/חלה לקוביות גדולות.

מערבבים עם השמן והשום הכתוש ומעבירים לתבנית תנור על נייר אפיה.

מייבשים בחום נמוך (75 מעלות) במשך שעה ואפילו שעתיים עד שהקוביות יבשות חלוטין.

שומרים בקופסה סגורה.


8. להגשה: מוזגים 2 מצקות מרק לקערה. מניחים על המרק חופן של קרוטונים ועליהם פרוסת גבינת סנט מור. מגישים מיד.

מרק בצל צרפתי | רוקחת החלומות

ערכים קלוריים

מהכמות יתקבלו 10 מנות.

מנה (של מרק בלבד) = 100.6 קלוריות, 7.7 גר' שומן, 0.5 גר' חלבון, 3.9 גר' פחמימות, 4.4 מ,ג כולסטרול, 0.1 גר סיבים תזונתיים.

תוספת של קרוטונים וגבינה - 136.7 קלוריות למנה (+100 קלוריות של המרק עצמו).


1,440 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Bình luận


bottom of page