top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

דג ברוטב פלפלים ועגבניות עם מרווה

מתכון של אהרוני שנתקלתי בו לראשונה בשבוע שעבר ומיד הפעיל אצלי את כל בלוטות הטעם. כחובבת מושבעת של עשבי תיבול השימוש במרווה קסם לי, וכבר באותו רגע ידעתי - זה יהיה הדג שלי לראש השנה.

התוצאה לא אכזבה, מדובר במנה משובחת שתפאר כל שולחן חג, וכל ארוחה.

ההפתעה היחידה הייתה שהמתכון ממש פשוט להכנה, והנה הוא לפניכם (בשינויים ממש קלילים שלי).

בורי ברוטב פלפלים ועגבניות עם מרווה | רוקחת החלומות
בורי ברוטב פלפלים ועגבניות עם מרווה | רוקחת החלומות (סט סכו"ם לדגים ירושה מסבתא שלי האהובה)

דג ברוטב פלפלים ועגבניות עם מרווה


מה נצטרך?

2 דגים לבנים בשרניים גדולים (פילה חתוך למנות או נתחים עם עצם) - אני השתמשתי בנתחים של בורי, (אפשר להחליף בברמונדי, לוקוס, לברק או אינטיאס). בכל מקרה כדאי לצרף את ראשי הדג לחגיגה, תרומתם לסמיכות הרוטב לא תסולא בפז.

2-3 כפות שמן זית

2 ענפי מרווה קצוצים

4 שיני שום

1/2 - 1 פלפל צ'ילי אדום חריף פרוס לטבעות דקיקות

1 צנצנת פלפלים קלויים בטעם טבעי

1 בקבוק פסאטה (מחית עגבניות חלקה)

1 כוס ציר דגים או ציר ירקות (ובאין ברירה אחרת - מים)

1 לימון

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס


ומה עושים?

  1. מתחילים בהכנת מחית פלפלים קלויים. מסננים את הפלפלים ושוטפים היטב במים זורמים (גם מבפנים וגם מבחוץ) כדי להפטר מכל טעמי הלוואי. מכניסים למעבד מזון ומעבדים היטב במשך כמה דקות עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.

  2. בסיר רחב ושטוח, שיכיל בהמשך בנוחות את כל נתחי הדג, מחממים קלות את שמן הזית. מוסיפים את השום, המרווה ופלפל הצ'ילי ומטגנים מעט.

  3. מוסיפים את מחית הפלפלים, הפסאטה, הציר והתבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות למיזוג טעמים. עד כאן אפשר להכין מראש.

  4. כחצי שעה לפני ההגשה - חוצים את הלימון ופורסים דק מאוד (עם הקליפה), מוסיפים לרוטב. מסדרים את הדגים בסיר בשכבה אחת ויוצקים על כל מנה 1-2 כפות של רוטב. מביאים לרתיחה, הופכים פעם אחת את הדגים (בעדינות רבה שלא יתפרקו) ומבשלים 15-20 דקות, עד שהדג מוכן (אם מדובר בנתחי פילה - 12-10 דקות יספיקו).

  5. נותנים לדג לנוח כמה דקות ומגישים עם חלה טרייה לטבול ברוטב.

  6. אחחח, איזו מנת דג מפוארת לפנתיאון!


ערכים תזונתיים

כולל הרוטב, בחלוקה ל-12 מנות





פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page