top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

גולש הונגרי לערב חורפי

ינואר כבר כאן וחורף ממשי עדיין לא נראה במקומותינו (ולא, אני לא גרה בערבה הדרומית). פה ושם קצת גשם, נכון, אבל בינינו זה רק דשדוש, לא מתקרב לדבר האמיתי.

הרבה לא ניתן לעשות, אבל אפשר אולי לספק במידת מה את הגעגועים לחורף בכמה מנות חורף מנחמות ומהבילות כאלה שאנחנו רק מחכים לחורף כדי להתענג עליהן. ואולי אם נהפוך את היוצרות ונכין קודם את המנות החורפיות האלה, גם החורף יבין שהגיע זמנו?

עם המחשבה האופטימית הזו אני מחליטה להכין לשבת גולש הונגרי.

ואם כבר גולש, אני לא מוותרת על הנוקדלי (או נוקרלי או שפצלה ויש עוד שמות, תלוי מאיזה אזור אתם במרכז אירופה) - הבצקניות הנפלאות שמשדרגות את הגולש ומזניקות אותו לגבהים אחרים.

זה לא מתכון מסובך, ממש לא, רק קחו בחשבון כ-3 שעות בישול לריכוך מושלם של הבשר. בזמן הזה תספיקו להכין גם נוקדלי וגם לחפש את המטריה משנה שעברה, כי בסוף החורף יגיע!

גולש הונגרי עם בצקניות (נוקדלי/שפצלה) | רוקחת החלומות
גולש הונגרי עם בצקניות (נוקדלי/שפצלה) | רוקחת החלומות

גולש הוגנרי עם בצקניות (נוקדלי/שפצלה)


מה נצטרך לגולש

1-2 כפות שמן זית

1 בצל

6 שיני שום

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפיות גדושות מאוד פפריקה מתוקה (אוהבי החריף, וזה הגולש המקורי, מוזמנים להחליף עד 1/2 כפית בפפריקה חריפה)

1 כפית קימל טחון (לא חובה, אבל זה הקטע של גולש אמיתי, ממליצה בחום, לא לוותר, גם אם אתם לא מאוהבי הקימל בד"כ)

3 פלפלים גדולים רצוי בצבעים שונים - אדום, צהוב, ירוק

2 עגבניות בשלות

1 כף גדושה (1/2 קופסה קטנה) רסק עגבניות

1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות (אני ממליצה על צוואר)

1/2 כוס יין אדום

1.5 ליטר ציר ירקות (או מים, אבל עדיפות מוחלטת לציר)

6 תפוחי אדמה בינוניים

1 כפית מלח


ומה עושים?


1. בסיר גדול שיכיל בנוחות את התבשיל כולו מחממים את שמן הזית.

קולפים את הבצל, חוחצים ופורסים לטבעות, מכניסים לסיר ומטגנים על אש לא גבוהה עד להזהבה.

קוצצים (או חותכים לרבעים) את שיני השום ומוסיפים לסיר. מערבבים קלות וממשיכים לטגן עוד דקה-שתיים.

מוסיפים לסיר את כל התבלינים (מלח, פלפל שחור, פפריקה, וקימל) ומטגים עוד דקה-שתיים לפתיחת הטעמים.


2. בינתיים שוטפים את הפלפלים חותכים לקוביות בגודל אחיד (בערך בגודל מקש של מקלדת), מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.

חותכים גם את העגבניות לקוביות בגודל דומה ומוסיפים גם אותן לסיר.

כעת מוספים את הרסק, הבשר, היין והציר. מערבבים ומכסים את הסיר.

מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה וממשיכים לבשל בטמפ' רתיחה במשך שעתיים.


3. כעבור שעתיים - קולפים את תפוחי האדמה, חותכים כל תפו"א לרבעים וקוביות (לא מאוד קטנות) ומוסיפים לסיר. מבשלים במשך 1/2 שעה עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.

טועמים את המרק ובמידת הצורך מוסיפים עוד מלח (בד"כ יש צורך כזה אחרי שמוסיפים את תפוחי האדמה, אז חשוב לבדוק).

עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

לפני ההגשה מביאים לרתיחה חזקה במשך 5 דקות.


אם הגולש נראה לכם דליל - הסירו דאגה מלבכם, ברגע שנוסיף את הבצקניות הכל יבוא על מקומו.


מה נצטרף לנוקדלי/שפצלה

2 ביצים

3/4 כוס מים

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

1.5 כוסות קמח


ומה עושים?


1. בקערה בינונית טורפים היטב את הביצים עם המים, השמן והמלח.

מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי המשך טריפה עד שמתקבלת תערובת סמיכה (במרקם של תערובת לפנקייק).

נותנים לתערובת לנוח כשעה.


2. מרתיחים בסיר מים עם 1 כפית מלח. כאשר המים מגיעים לרתיחה מתחילים לטפטף פנימה את התערובת (מיד ההסבר איך לעשות זאת). לא הכל בבת אחת, בערך 1/4 מהכמות.

מבשלים 2-3 דקות עד שהבצקניות צפות במים ומוציאים למסננת.

במידת הצורך מוסיפים עוד מים לסיר ומביאים שוב לרתיחה (הכי פשוט - להרתיח בקומקום מבעוד מועד).

ממשיכים לסיבוב נוסף וחוזר חלילה עד לסיום התערובת כולה.


איך מטפטפים את הבצקניות לסיר?

אפשרות אחת היא להצטייד במכשיר הייעודי הזה, כמו בתמונה כאן משמאל. מניחים את המכשיר על שולי הסיר, שופכים חלק מהתערובת לקופסית. מזיזים את הקופסית מימין לשמאל עד שמסתיימת כל כמות התערובת. ואח"כ עוברים לסיבוב הבא.


אם אין לכם את המכשיר - מאלתרים בקלות משהו דומה עם מגררת גסה. שופכים עליה חלק מהתערובת ודוחפים דרך החורים באמצעות לקקן, ממש קלי קלות, הנה כך:

בשני המקרים שימו לב לבחור מראש בסיר שכלי העבודה לטפטוף ישב עליו בנוחות.


3. את הבצקניות מוסיפים לגולש אחרי החימום, ממש לפני ההגשה או בקערה נפרדת וכל סועד מוסיף לעצמו לצלחת.

לצד הגולש מגישים גם פרוסות עבות של לחם שחור כפרי שטובלים ברוטב.


ואחרי שמסיימים לאכול - יוצאים למרפסת לבדוק אם הגיע, סוף סוף, החורף...


By Santosh Kumar - https://www.flickr.com/photos/sntsh/36382208006/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94604550







פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page