036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

גוזלמה

אם אתם מרגישים שמיציתם את האמפנדס, הקלצונה, החצ'פורי, הסמבוסה ודומיהם - אני מציעה לכם לנסות את הגוזלמה.

זהו מאכל רחוב טורקי עשוי בצק על בסיס יוגורט ו'אפוי' במחבת. המלית מבוססת בד"כ על גבינות ואפשר להכין גם עם בשר.

כמה דקות עבודה ואתם מסודרים עם ארוחת ערב קלילה, זריזה, אחרת ונהדרת! אז לא תנסו?


גוזלמה | רוקחת החלומות

מה נצטרך? (ל-12 יחידות)


לבצק

500 גר' (3.5 כוסות) קמח (אפשר להחליף מחצית מהכמות בקמח כוסמין)

300 מ"ל יוגורט (2 גביעים קטנים של 150 גר') אני משתמשת ב-3%

1 כפית שטוחה מלח


להברשה: 2-3 כפות שמן זית


למלית גבינה בסיסית

250 גר' גבינה כחושה מסוג טוב טעם, כנען או טובורג

200 גר' (כחצי קובייה) גבינה בולגרית מגוררת דק

100 גר' גבינה צהובה מכל סוג שאוהבים (או תערובת גבינות) מגוררת דק

מלח, פלפל

תוספות אפשריות: תרד טרי או מאודה, חציל קלוי.


גוזלמה במלית גבינות ותרד | רוקחת החלומות

למלית בשר (יש להכין מראש)

1 בצל

250 גר' בשר בקר טחון

מלח, פלפל

2-3 כפות צנובר


ומה עושים?


1. מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק לא מתאחד אפשר להוסיף 1-2 כפות חלב או מים.


2. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים (משקל כל חלק 65-70 גר').

מכדררים כל חלק לכדור עגול ויפה מניחים על מגש ומכסים. נותנים לבצק לנוח כמה דקות ובינתיים מכינים את המלית.


3. מלית גבינה: מערבבים את כל חומרי המלית. טועמם ומתקנים תיבול. זוהי המלית הבסיסית. ניתן להשתמש בה כפי שהיא או לשלב עם טעמים נוספים.

אני אוהבת לחלק את הכמות ל-2 ולהכין לפחות 2 סוגים שונים של גוזלמה.

אם משתמשים בתרד טרי - שוטפים ומייבשים, מוסיפים למלית בזמן המילוי, הסבר בהמשך.

תרד מאודה - קוצצים דק ומערבבים עם מלית הגבינה, טועמים שוב ומתקנים תיבול.

חציל קלוי - מוסיפים למלית הגבינה ומערבבים היטב. לחציל אני אוהבת לשדך גבינת רוקפור כחלק מתערובת הגבינות ואפשר גם מעט שום כתוש.


4. מלית בשר: קוצצים את הבצק ומטגנים להזהבה. מוסיפים בשר, מפוררים היטב. מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים היטב עד שכל הבשר משנה את צבעו וכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הצנובר. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים.

חציל קלוי - תוספת של חציל קלוי תשרת היטב גם את תערובת הבשר. מוסיפים 2-3 כפות של חציל קלוי לתערובת יחד עם הצנוברים. טועמים ומתקנים תיבול, אולי עוד קצת חציל, ומצננים.


5. חוזרים לכדורי הבצק.

מרדדים כל בצק לעיגול דק עד כמה שאפשר בקוטר 18-20 ס"מ.

שמים כף גדושה של מלית במרכז העיגול. אם משתמשים בתרד טרי, שמים על הגבינה כמה עלי תרד.


גוזלמה במלית גבינות ותרד טרי | רוקחת החלומות

מורחים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים ומהדקים היטב (אפשר לצבוט את השוליים בעזרת מזלג).

ממשיכים להכין באופן זה את כל כדורי הבצק. סה"כ יתקבלו 12 יחידות גוזלמה.

עד כאן אפשר להכין כמה שעות מראש, לשמור על מגש מכוסה.


גוזלמה | רוקחת החלומות

6. ממש לפני ההגשה - מטגנים: מחממים היטב מחבת שטוחה ללא שמן. מורחים את הצד העליון של הגוזלמה בשמן (הכי נוח בעזרת מברשת קטנה) והופכים לתוך המחבת, כך שצד השמן כלפי מטה, מטגנים 2-3 דקות, עד שהבצק מזהיב, מושחים שמן בצד העליון והופכים למשך 2-3 דקות נוספות.


צורבים את הגוזלמה במחבת ללא זמן

מטגנים כך את כל הגוזלמה ומגישים מיד.


גוזלמה במלית בשר וחציל קלוי | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים (למלית גבינה בסיסית, לא כולל מעט שמן שמברישים למעלה)

מהכמות יתקבלו 12 יחידות.

יחידה = 227.2 קלוריות, 4.8 גר' שומן, 12.8 גר' חלבון, 32.7 גר' פחמימות, 14.5 מ"ג כולסטרול, 0.1 גר' סיבים תזונתיים


237 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול