036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

בניצה מקומטת של גבינות ותרד

בניצה היא פשטידת גבינות המזוהה עם המטבח הבולגרי.

את הבניצה מכינים, באופן מסורתי, מעלי פילו.

המלית כוללת לרוב יוגורט (או חלב), גבינה בולגרית (איך לא...), וביצים.

בניצה שמוסיפים לה תרד נקראת ספאנצ'יק.

בניצה (פשטידת) גבינות ותרד | רוקחת החלומות
בניצה (פשטידת) גבינות ותרד | רוקחת החלומות

ירקות אפיינייים נוספים שנהוג להוסיף לבניצה הם מנגולד או עלי סלק, כרישה או בצק, פטרוזיליה, כרוב או כרוב כבוש, ואתם מוזמנים כמובן לנסות ולגוון. כל הגרסאות האלה נקראות בבולגרית "זלניק" (ירוק), מילוי הכרישה נקרא "פרזניק" ומילוי הבצל נקרא "לוצ'ניק".

ויש גם גרסאות מתוקות עם חלב, תפוחים (סוג של שטרודל) או דלעת.


אבל אנחנו היום בענייני גבינות ותרד.

ולמה קראתי לבניצה מקומטת? כי את עלי הפילו לא פורסים ולא מגלגלים אלא מקמטים ומקווצ'צ'ים (יש מילה כזו בעברית?), מה שנותן לבניצה כולה את המראה הדרמטי והמקסים שלה. תגידו אתם, היא לא יפהפייה? ולא פחות מכך טעימה!


בניצה (פשטידת) גבינות ותרד | רוקחת החלומות
בניצה (פשטידת) גבינות ותרד | רוקחת החלומות

בניצה (פשטידה) של גבינות ותרד


מה נצטרך (לתבנית פאי עגולה ועמוקה בקוטר 22-23 ס"מ)

8 עלי פילו מופשרים לילה מראש במקרר

100 גר' חמאה

200 גרם פטה או בולגרית - במקור משתמשים בגינה שמנה (16-20%) אבל אפשר גם עם גבינה רזה יותר

1 גביע קוטג'

1 גביע גדול (200 גר') יוגורט

3 ביצים L

100 גר' עלי תרד טריים


ומה עושים?

  1. את עלי הפילו מפשירים מראש במקרר.

  2. שוטפים את עלי התרד ומייבשים.

  3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)

  4. מכינים את המלית: בקערה גדולה שמים את היוגורט והביצים. מפוררים או מגררים פנימה את גבינת הפטה/בולגרית. את הקוטג' מסננים מעט מנוזלים ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב וטועמים. בד"כ אין צורך בתוספת מלח, אבל אם צריך - מוסיפים קצת בזהירות (הגבינה מלוחה מאוד!)

  5. ממיסים את החמאה בקערית קטנה.

  6. מברישים את התבנית במעט מאוד חמאה.

  7. פורסים עלה פילו אחד על משטח העבודה. מברישים בחמאה. מקמטים ומניחים בתבנית. חוזרים על פעולה זו עם 3 עלים נוספים, סה"כ 4 עלים שמסדרים בתבנית כך שיכסו את התחתית באופן מלא.

  8. שופכים על עלי הפילו מחצית מכמות המלית. מסדרים על המלית את עלי התרד (גם אותם אפשר לקמט קצת, כדי להוריד נפח) ומעליהם מוזגים את יתרת המלית.

  9. מברישים בחמאה עוד 4 עלי פילו, מקמטים ומניחים מעל המלית.

  10. אופים בחום בינוני 30-40 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.

  11. מגישים חם, קר או בטמפ' החדר. פורסים בסכין משוננת (של לחם).

בניצה (פשטידת) גבינות ותרד | רוקחת החלומות
בניצה (פשטידת) גבינות ותרד | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים (לצורך החישוב: בולגרית 5%, יוגורט 1.5%)

מהפשטידה יתקבלו 12 מנות מכובדות.

מנה = 200.8 קלוריות, 10.3 גר' שומן, 9.9 גר' חלבון, 16.2 גר' פחמימות, 82 מ"ג כולסטרול, 0.7 סיבים תזונתיים.

בניצה (פשטידת) גבינות ותרד | רוקחת החלומות
בניצה (פשטידת) גבינות ותרד | רוקחת החלומות

436 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול