top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

קינוח כוסות קרם גבינה ולימון

יש משהו מאוד אלגנטי ושובה לב בקינוחי כוסות אישיים, והאמת היא שהם גם די פשוטים להכנה. אחרי שבחרתם את הכלי המתאים, כמובן...

אני השתמשתי בצנצנות קטנות בנפח של 100 מ"ל, שזה קצת פחות מחצי כוס. מה שנוח בצנצנות שאפשר לסגור אותן ולשנע בקלות יחסית. אבל כמובן שזה לא הכרחי, וכל כלי יפה אחר יתאים. הנפח צריך להיות עד חצי כוס, ואם הכלי גדול יותר, לא חייבים למלא אותו, גם חצי גובה יכול להיראות אלגנטי. קיים מבחר גדול של כוסות לקינוחים אישיים שהנפח שלהם יותר קטן, וגם זה בסדר, בפרט אם מכינים יותר מסוג אחד, כי כך אנשים יכולים לדגום כמה סוגים.


כל מוס מתאים להגשה גם בכוסות, ובמקרה כזה אפשר לוותר לחלוטין על הג'לטין (אם כלול במתכון). כמו כל מוס - אפשר להכין מראש (שזה בהחלט יתרון) ולשמור יום במקרר או יותר מזה במקפיא - בקופסה סגורה היטב, בשום אופן לא להסתפק בניילון נצמד, ולהפשיר במקרר כמה שעות לפני ההגשה. היופי והקסם של הקינוח הוא בשכבות, במרקמים ובקישוטים. יש כל כך הרבה רעיונות... הנה כמה דוגמאות לקינוחי כוסות שובי עין, להשראה:

צילומים (מימין לשמאל)



אני אציע כאן קינוח כוסות יפהפה של שכבות קרם גבינה ולימון עם שטרויזל. תמיד מתאים, תמיד מרענן ותמיד מקסים, ויכול להתאים מאוד גם לשבועות.

לגזור ולשמור כי שבועות כבר מעבר לפינה...


קינוח כוסות של קרם גבינה ולימון

הכמויות יתאימו לכ-12 יחידות בנפח 1/2 כוס כל אחת


רפרפת (קרם) לימון

גרידה מ-2 לימונים גדולים

1 כוס סוכר (או תחליף, אני כבר מזמן משתמשת בסוויטנגו לכל המתוקים)

5 חלמונים (חלבונים שומרים בקופסה סגורה במקרר או במקפיא לשימושים אחרים)

1 כוס מיץ לימון שסוחטים מלימונים טריים באותו הרגע, שום תחליף לא יעבוד כאן. נקודה.

2 כפות נדיבות קורנפלור

100 גר' חמאה (להוציא מהמקרר מראש)

ומה עושים?

בסיר קטן שמים את כל החומרים לרפרפת, למעט החמאה. מבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה (זה קריטי, כדי שלא יווצרו גושי חביתה) עד שהקרם מסמיך מאוד ומקבל מרקם של דייסה סמיכה, רפרפת.

מסירים מיד מהאש ומעבירים לכלי אחר (כדי להפסיק את הבישול). אם יש קצת גושים - זה ממש לא נורא, פשוט מסננים לתוך הכלי הקר.

חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים לקרם החם ומערבבים מדי פעם עד שכל החמאה נמסה.

מכסים בניילון נצמד, כשהוא צמוד על פני הקרם, כדי שלא יווצר קרום ומצננים היטב.

אפשר להכין יום-יומיים מראש.


שטרויזל

75 גר' קמח

75 גר' סוכר (או תחליף)

75 גר' שקד טחון

גרידה מלימון אחד

75 גר חמאה קרה

ומה עושים?

מחממים תנור לחום בינוני 175-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.

שמים את כל חומרי השטוירזל בקערת מעבד מזון או מיקסר ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק. מפסיקים מיד עם היווצרות הפירורים כדי שלא יווצר כדור בצק.

מפזרים את הפירורים על התבנית המרופדת ואופים כ-10 דקות עד להזהבה.

במהלך האפיה פותחים את התנור פעת אחת ונותנים ערבוב קטן כדי שההזהבה תהיה אחידה יותר.

הכנסנו פירורים לתנור, וזה גם מה שיצא, במידת הצורך מפוררים עוד קצת באופן ידני אחרי שמתקרר.

אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה סגורה היטב במקרר או במקפיא (יכול להישמר חודשים ארוכים, ולשמש אתכם בכל מתכון שדורש שטרויזל).


קרם גבינה

1/2 גביע (125 גר') גבינת מסקרפונה (להוציא מהמקרר מראש)

1/2 גביע (125 גר') גבינה לבנה 5% (אני מעדיפה סקי)

1/2 מארז (125 מ"ל) שמנת להקצפה

25-50 גר' כוס סוכר (או תחליף) - לטעום ולהחליט

1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)

1 כף מיץ לימון

גרידה מחצי לימון גדול (או אחד קטן)

ומה עושים?

בקערת מיקסר מתחילים בהקצפת המסקרפונה עד שהיא מתרככת מעט.

מוסיפים את הגבינה הלבנה, השמנת המתוקה ומחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף מס' דקות עד שנוצר קצף רך.

מוסיפים וניל, לימון וגרידה נותנים סיבוב-שניים וטועמים. במידת הצורך מוסיפים עוד סוכר.

ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

מעבירים לשק זילוף גדול (אין צורך בצנתר)

אפשר להכין כמה שעות מראש (לא יותר) ולשמור בשק זילוף.


הרכבת המנה

מזלפים לכוסות קרם גבינה עד רבע הגובה בערך.

מזלפים שכבה של קרם לימון.

מזלפים שכבה נוספת של גבינה.

מזלפים שכבה אחרונה של קרם לימון.

מפזרים למעלה 1-2 כפות שטרויזל אפוי. (כן, יישאר לכם שטרויזל, תקפיאו בקופסה סגורה היטב).

אם אתם מרכיבים את המנה ממש לפני ההגשה - אפשר לפזר מעט שטרויזל גם בתחתית ובין השכבות לתוספת קראנצ'יות. אם מכינים מראש - השטרויזל יספוג לחות, אז אין בזה טעם. ובכל מקרה - זה לא הכרחי, המנה תהיה נפלאה גם אם השטרויזל למעלה בלבד.


ערכים תזונתיים (חישוב לפי 12 מנות, עם סוכר, ללא השטרויזל):

מנה = 233.9 קלוריות, 14.9 גר' שומן, 2.7 גר' חלבון, 22.4 גר' פחמימות, 42.7 גר' כולסטרול, 0.0 סיבים תזונתיים.

בשימוש בתחליף סוכר ללא קלוריות - 157 קלוריות למנה.


346 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page