מתכון אביבי יפהפה וטעים להפליא, בדיוק לעונה הזו של השנה שבה אפשר לחגוג עם כל השרי'ס והברי'ס למיניהם - דובדבנים, תותים, פטל וכל השאר...
אחרי שהכנתי היום, ברור לי שזה הקינוח שלי גם לשבועות. עד כדי כך אהבתי אותו.

המתכון נראה קצת מסובך, אבל כל שכבה בפני עצמה ממש פשוטה. תכינו מראש הכל, ואז גם החלק של ההרכבה יהיה פשוט. אפשר להכין בכלי עגול גדול של טרייפל (כמו שעשיתי במתכון של טרייפל אנגלי עם פירות קיץ) או בגביעים אישיים, בכל מקרה - מדבור במתכון קוצר תשואות. אני מבטיחה!
אז מה נצטרך?
1 חבילה בישקוטי
1/2 כוס חלב
1/4 כוס ליקר דובדבנים (או ברנדי)
בקערה קטנה מערבבים את החלב עם הליקר.
לשכבה ורודה
1 כוס פטל אדום קפוא, מופשר ומסונן
2 כפות סוכר
1 שמנת מתוקה
טוחנים את הפטל והסוכר בבלנדר מוט או בנינג'ה.
מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים את הקצפת ומקציפים לקצפת רכה.
לשכבה לבנה
250 גר' גבינת מסקרפונה
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס (100 גר') סוכר
מקציפים את כל החומרים יחד יחד לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
לפירות
תותים, פטל אדום או שחור, דובדבנים אדומים
1 כף סוכר
1 כף ליקר דובדבנים (או ברנדי)
שוטפים ומייבשים היטב את הפירות.
מחצית מכמות התותים חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה עם כף סוכר וכף ליקר או ברנדי
הרכבת המנה
1. שכבה 1 - בתחתית הכלי (עגול מרכזי או גביעים אישיים) מניחים בישקוטי טבולים קלות בחלב עם ליקר.
2. שכבה 2 - קרם פטל לכיסוי הבישקוטי.
3. שכבה 3 - קוביות תותים בברנדי (עם הסירופ שלהם).
4. שכבה 4 - קרם מסקרפונה.
5. שכבה 5 - שכבה נוספת של בישקוטי טבולים בחלב עם ליקר.
6. בשלב זה מסדרים חצאי תותים בהיקף הכלי, כשהצד החתוך פונה החוצה.
7. שכבה 6 - בחלק הפנימי של הכלי - שכבה נוספת של קרם פטל.
8. שכבה 7 - מעל קרם הפטל מזלפים נגיעות של קרם מסקרפונה, כך שעדיין תבצבץ השכבה הורודה מלמטה.

9. שכבה 8 - מעטרים במניפות תותים, דובדבנים ופטל טרי (לעיטור אי אפשר להשתמש בפטל קפוא, רק טרי. אם אין - עדיף לוותר).

שומרים במקרר עד ההגשה.

12 מנות נדיבות = 370 קלוריות למנה (אפשר כמובן להכין מנות קטנות יותר)
לערכים תזונתיים מלאים - לחצו על הכותרת.