top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

קדירת בשר איטלקית עם חומוס וחצילים


אין כמו תבשיל קדירה לשבת חורפית, והפעם - הגרסה האיטלקית.

תבשיל הקדירה האיטלקי המפורסם ביותר הוא כמובן האוסובוקו. יש לו אינספור גרסאות וגם כאן בבלוג תמצאו כמה וכמה אופציות.

אבל יש עוד קדירות איטלקיות, כמו למשל הקדירה הנפלאה הזו עם חצילים וחומוס. גם המתכון הזה, בדומה לאוסובוקו (וכמו כל דבר באיטליה) הוא מתכון מנצח.


תבשיל קדירה איטלקי עם חומוס וחצילים | רוקחת החלומות

אז בלי הרבה מילים מיותרות - ניגש ישר לעבודה.


תבשיל קדירה איטלקי עם חומוס וחצילים


מה נצטרך?

2-3 כפות שמן זית

2 כרישות

2 גבעולי סלרי (ללא עלים)

5-6 שיני שום

1 חציל גדול

1 ק"ג בשר בקר לצלי (יש הרבה נתחים מתאימים, פשוט תגידו לקצב שזה לצלי/קדירה/בישול ארוך) ותבקשו שיחתוך לקוביות (לא גדולות מדי)

1 שימורי חומוס (מסונן היטב)

2-3 גזרים

1 כפית גדושה מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 עד 1 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

1 כף זרעוני קימל שלמים

1 פחית עגבניות מרוסקות (פולפה)

1 פחית כנ"ל ציר ירקות (ורק אם אין ברירה - מים)

1 פחית כנ"ל יין לבן יבש (אם אין לבן - אפשר גם אדום, רק לא מתוק בבקשה...)


תבשיל קדירה איטלקי עם חומוס וחצילים | רוקחת החלומות

ומה עושים?


1. בסיר רחב וגדול מחממים מעט שמן זית על להבה לא גבוהה מדי.


2. שוטפים היטב את הכרישה. חוצים לאורך ופורסים לטבעות בעובי 1-2 ס"מ, מוסיפים לסיר ומערבבים מדי פעם.


3. פורסים דק את גבעולי הסלרי והשום ומוסיפים לסיר. מערבבים מדי פעם.


4. חותכים את החציל לקוביות של 2-3 ס"מ בערך. מוסיפים לסיר ומערבבים מעט. ממשיכים לטגן/לאדות את הירקות עד שהם מתרככים מאוד ומאבדים נפח, מערבבים מדי פעם כדי שלא ייחרכו בתחתית.


5. מוסיפים את הבשר, ומטגנים אותו עד שמזהיב מכל צידיו.


6. בינתיים קולפים את הגזרים, חוצים לאורך ופורסים לחצאי טבעת בעובי 1-2 ס"מ. מוסיפים לסיר עם הבשר יחד עם גרגרי החומוס (ללא הנוזלים).


7. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה (2 סוגים), כמון וקימל, ומערבבים היטב.


8. מוסיפים את כל הנוזלים (עגבניות, יין, ציר), מגבירים להבה ומביאים לרתיחה. מעבירים לתנור בחום 180 מעלות למשך 3 שעות או ממשיכים בבישול על הגז למשך 3 שעות ברתיחה עדינה. לקראת סוף הבישול טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך.

אפשר בהחלט להכין יום-יומיים מראש ולחמם היטב לפני ההגשה באותו הסיר שבו הכנו את התבשיל, רק לוודא שלא חסרים נוזלים ובמידת הצורך להשלים במעט מים.


7. מגישים עם ניוקי, פסטה, פולנטה, פירה תפוחי אדמה או בלעדיהם, פשוט כפי שזה. בכל מקרה יהיה טעים אש!


תבשיל קדירה איטלקי עם חומוס וחצילים | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים

מהכמות יתקבלו כ-12 מנות

מנה = 382.3 קלוריות, 9.8 גר' שומן, 36.0 גר' חלבון, 30.9 גר' פחמימות, 195 מ"ג כולסטרול

2.2 גר' סיבים תזונתיים.

355 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page