top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

פשטידת תרד ויוגורט (נטולת פחמימות)

5 מצרכים בלבד, זמינים וברי השגה, כאלה שמצויים כמעט תמיד, כמעט בכל בית (טוב, חוץ מהתרד...), 5 דקות עבודה, 40 דקות בתנור (בזמן הזה אפשר להספיק גם סלט וגם מקלחת...), ויש לכם פשטידה נהדרת לארוחת ערב של אמצע השבוע או לשולחן שבועות.


פשטידת תרד ויוגרט בלי פחמימות | רוקחת החלומות
פשטידת תרד ויוגרט בלי פחמימות | רוקחת החלומות

את התרד אפשר להחליף בכל ירק אחר שאוהבים - כרובית או ברוקולי מפורקים לפרחים וחלוטים מעט מראש, קישוא מגורר, חצילים קלויים (אפשר לקנות מוכן בצנצנת), קוביות בטטה (מבשלים כמה דקות במיקרו כשהבטטה עטופה בניילון נצמד עד לריכוך ואז חותכים לקוביות), וכיד הדמיון הטובה עליהם.


גם בגבינות אפשר ומותר לגוון, ובלבד שנשארים עם כמות של 300 גר' גבינות מגוררות.

ואם יש לכם גביע קוטג' מיותם במקרר (או כל גבינה אחרת) - מוזמנים לצרף אותו לחגיגה יחד עם ביצה נוספת (עד חצי גביע אין צורך להוסיף ביצים).


את היוגורט אפשר להחליף בגביע שמנת חמוצה.


והכי חשוב, לכל המשגיחים על תזונתם, בפשטידה הזו כמות נאה של חלבון וכמעט כמעט ללא פחמימות בכלל!


פשטידת תרד ויוגרט בלי פחמימות | רוקחת החלומות
פשטידת תרד ויוגרט בלי פחמימות | רוקחת החלומות

פשטידת תרד ויוגורט (כמעט ללא פחמימות)


מה נצטרך?

1 חבילה (200 גר') תרד טרי (אם משתמשים בתרד קפוא הכרחי להפשיר מראש, לסנן ולסחוט היטב)

4 ביצים

1 גביע קטן (150 מ"ל) יוגורט 3%

150 גר' גבינה צפתית 5% מגוררת

150 גר' בולגרית 5% מגוררת

2 שיני שום כתוש

מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט מגורר


ומה עושים?

  1. מפרידים את עלי התרד מהגבעולים, שוטפים ומעבירים לקערה שמתאימה למיקרוגל (אין צורך לייבש, המים יסייעו באידוי של התרד). מכסים את הקערה ומכניסים למיקרוגל ל-5 דקות. מוציאים, שוטפים במים קרים (כדי להפסיק את הבישול ולשמור על צבע ירוק יפה של התרד). מעבירים למסננת, ומשאירים להצטנן. אפשר להכין מראש.

  2. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. משמנים קלות תבנית בגודל 15 * 25 ס"מ בערך.

  3. בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את היוגורט וטורפים היטב. מוסיפים את הגבינות המגוררות ואת השום הכתוש, מערבבים.

  4. בינתיים התרד התקרר מעט. סוחטים היטב היטב היטב. תישאר כמות של חופן אחד לא גדול במיוחד, זה בסדר, לא להיבהל. מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס.

  5. מעבירים את התרד הקצוץ לקערה עם הביצים והגבינות, מוסיפים את התבלינים (זהירות עם המלח, הגבינות מלוחות), מערבבים לפיזור אחיד פחות או יותר. טועמים ומתקנים תיבול (אחרי האפייה יהיה מאוחר מדי...)

  6. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מכניסים לתנור החם ואופים כ-40 דקות עד שפני המאפה מזהיבים והוא מתייצב.

  7. מצננים מעט וחותכים למנות: לארוחת ערב הייתי מחלקת את הכמות ל-6 מנות. לארוחת שבועות מרובת מנות - אפשר לחלק את הפשטידה ל-15 ריבועים. מגישים חמים או בטמפ' החדר.

  8. להגשה חגיגית - אפשר לאפות בתבנית שקעים (12 או 15 יחידות) שמשמנים מעט מראש. אין צורך במנז'טים, הם סתם יידבקו לפשטידה. אפשר להכניס למנז'טים אחרי האפייה, זה יהיה הרבה יותר מוצלח.

פשטידת תרד ויוגרט בלי פחמימות | רוקחת החלומות
פשטידת תרד ויוגרט בלי פחמימות | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים:

בחלוקה ל-6 מנות, מנה = 138 קלוריות, 7 גר' שומן, 15.4 גר' חלבון, 3.2 גר' פחמימות, 162.4 מ"ג כולסטרול, 0.8 גר' סיבים תזונתיים.

בחלוקה ל-15 מנות, מנה = 55 קלוריות,2.8 גר' שומן, 6.2 חלבון, 1.3 פחמימות, 64.9 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.

691 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page