top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

פילה לברק וירוקים בחמאת לימון ושום

חמאת לימון ושום היא הברקה של ממש.

ביני לבין עצמי אני נוהגת לקרוא לה 'התוספת ההורסת'.

היא מתאימה לפסטה, דגים, ירקות חלוטים, ותמיד תמיד תשדרג את המנה.

ומצד שני - כל כך פשוט וקל להכין אותה.

הפעם שילבתי חמאת לימון ושום עם פילה לברק (דג שאני אוהבת במיוחד) ולצידו - שעועית ירוקה טריה, צרור אספרגוס ואפונה סינית (שנקראת גם אפונת שלג). היה וואו!!!


שעועית ירוקה, אספרגוס ואפונה סינית בחמאת לימון ושום | רוקחת החלומות
שעועית ירוקה, אספרגוס ואפונה סינית בחמאת לימון ושום | רוקחת החלומות

פילה לברק עם שעועית ירוקה, אספרגוס ואפונה סינית (אפונת שלג) בחמאת לימון


מה נצטרך?

פילה לברק כמספר הסועדים (ואני תמיד מוסיפה עוד 2 יחידות, אם מישהו ירצה עוד מנה (הניסיון מלמד שבד"כ רוצים...)

חופן פטרוזילה קצוצה (לקישוט)

1 מארז שעועית ירוקה טריה (אפשר להשתמש גם בשעועית קפואה, הוראות בהמשך)

1 צרור אספרגוס

1 מארז אפוניה סינית/אפונת שלג

ואפשר גם (בנוסף או במקום): ברוקולי, כרוב ניצנים חצוי


לחמאת לימון:

50 גר' חמאה

מיץ וגרידה מלימון אחד גדול

3-4 שיני שום כתושות (ואפשר גם 5-6 שיניים)

מלח, פלפל שחור גרוס


ומה עושים?

1. בסיר גדול מרתיחים 3-4 ליטר מים עם עם כפית גדושה מלח.

מחממים תנור לחום בינוני (180ם מעלות)


2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הפילטים של הדג בשכבה אחת. משאירים מחוץ למקרר כחצי שעה כדי שהדג יגיע לטמפ' החדר.


3. חולטים את הירקות (כל אחד בנפרד):

שעועית ירוקה טרייה - 5 דקות מרתיחה (שעועית קפואה - אין צורך להפשיר מראש חולטים 2 דקות מרגע הרתיחה). מוסיפים בכף מחוררת לקערה עם מי קרח ומעבירים לקערת הגשה.

אספרגוס - נפרדים מהשליש התחתון חולטים את האספרגוס בשלמותם 2-3 דקות מרתיחה. בכף מקוררת לקערת מי קרח ולקערת הגשה לצד השעועית.

אפונה סינית - 2-3 דקות (אין צורך להמתין לרתיחה) ומעבירים מיד לקערת מי קרח ומשם לקערת הגשה לצד הירקות האחרים.

כרוב ניצנים, ברוקולי - 5 דקות וכנ"ל.


*** טיפ: את מי הבישול של הירקות והקצוות של האספרגוס שומרים ומשתמשים להכנת ציר (עם שאריות של ירקות אחרים שהצטברו במהלך השבוע). אמנם לא נחוץ למנה זו, אבל תמיד טוב שיהיה במקרר.


4. בין לבין מכינים את חמאת הלימון:

בקערית ממיסים את החמאה במיקרוגל.

מוסיפים מיץ וגרידה מלימון אחד גדול.

מוסיפים שיני שום כתושות דק מאוד.

מתבלים במלח ופלפל.


5. יוצקים על הדגים כמחצית מחאת הלימון ומברישים לפיזור אחיד.

מכניסים לתנור ל - 12-15 דקות עד שהדג רק מתחיל להזהיב, ממש ממש בקטנה, שלא יתייבש לנו, חס וחלילה. מעבירים בעזרת תרווד רחב לצלחת הגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.


פילה לברק בחמאת לימון ושום | רוקחת החלומות
פילה לברק בחמאת לימון ושום | רוקחת החלומות

6. את יתרת החמאה יוצקים על הירקות החלוטים, מקפיצים מעט, ומגישים לצד הדג.


ועוד רעיון: בביקור האחרון שלי במלטה קניתי תערובת של מלח גס עם גרידת לימון. השתמשתי בה היום כדי לתת קיק נוסף למנה. תוספת ראוייה בהחלט, אם יש לכם משהו דומה, אבל לא חובה.


ערכים תזונתיים (ל-8 מנות)

מנה = 294.44 קלוריות, 33.16 גר' חלבון, 6.05 גר' פחמימות, 13.4 גר' שומן, 81.37 מ"ג כולסטרול, 3.56 גר' סיבים תזונתיים.


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page