top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

סופגניות כוסמין אפויות

חנוכה זה סופגניות, מזה לא נוכל להתחמק. וגם מי שפחות אוהב, או פחות רוצה, או יותר שומר, או כל דבר אחר, בסופו של דבר - בלי סופגנייה אחת (לפחות) בחג - אי אפשר.

אז הכנתי גרסה בריאותית עם קמח כוסמין ובלי טיגון, וההפתעה הגדולה היא שהסופגנייה הבריאותית הזו (בלי שום מרכאות) לא פחות טעימה מכל סופגנייה אחרת שתאכלו, ואפילו יותר.

נכון, יש בה חמאה (בכל זאת זו אמורה להיות סופגנייה ולא לחמנייה), אבל, בינינו, זה סוד הקסם שלה. כי מעבר לכך שהחמאה עדיפה פי כמה וכמה על שמן מטוגן, הטעם הוא אלוהי...


סופגניות כוסמין אפויות | רוקחת החלומות

שימו לב שהבצק דורש מנוחה של כמה שעות במקרר, ולכן עדיף להכין אותו כבר בבוקר (או אפילו יום קודם).

הכמות תספיק ל-20 סופגניות, ואפשר בהחלט להכין חצי מהכמות ערב אחד ואת השאר בערב שלמחרת. לא הייתי נותנת לבצק לעמוד יותר מיום וחצי מחשש שיחמיץ.


מה נצטרך? (20 סופגניות)

50 מ"ל חלב פושר

75 גר' סוכר

10 גר' שמרים יבשים

150 גר' קמח לבן

250 גר' קמח כוסמין

4 ביצים L

50 גר' מסקרפונה

גרידה מלימון אחד

גרידה מתפוז אחד

150 גר' חמאה

7.5 גר' מלח


בקונדיטוריה, כמו בקונדיטוריה, יש חשיבות רבה לדיוק במידות, משקל דיגיטלי קטן יעשה את העבודה בלי לתפוס הרבה מקום במטבח, והמחיר שווה לכל נפש, במיוחד עכשיו בהנחה מיוחדת לחנוכה. ניתן לרכוש כאן.


לסירופ (לא חובה):

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

2 כפות ברנדי


ומה עושים?


1. מוציאים את החמאה מהמקרר כחצי שעה מראש.


2. בקערית קטנה מערבבים חלב פושר (אפשר לחמם מעט במיקרו), סוכר ושמרים.


3. בקערת מיקסר שמים את שני סוגי הקמח. יוצרים בור במרכז ושופכים לתוכו את תערובת החלב והשמרים. מערבבים קלות.


4. מוסיפים את גבינת המסקרפונה והביצים ומעבדים לבצק אחיד.


5. מוסיפים את החמאה, קובייה אחר קובייה. ממתינים שקובייה ראשונה תיטבע בבצק ורק אז מוסיפים את הקובייה הבאה, וכך הלאה עד להוספת כל כמות החמאה.


6. מוסיפים את המלח ומעבדים 2-3 דקות נוספות. יתקבל בצק רך ודביק מאוד, וזה בסדר לשלב הזה.


7. אוספים את הבצק לכדור, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של כמה שעות במקרר (ואפשר גם לילה שלם).


8. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים במשקל 50 גר' כל אחד. גם כאן מומלץ מאוד להשתמש במשקל דיגיטלי כדי שהסופגניות יהיו אחידות בגודלן. הבדלי גדלים יגרמו לזמני אפיה שונים, וזה כבר ממש בלגן מיותר.


9. מקמחים מעט כל חלק, מכדרים לכדור יפה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים על מרווחים בין הסופגניות (מקסימום 12 יח' בתבנית גדולה של תנור).


10. מכסים ומתפיחים התפחה שניה עד להכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה, תלוי בטמפ' החדר).



11. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות. מכניסים את תבניות הבריוש לתנור החם ואופים 17 דקות.


12. בינתיים מכינים את הסירופ. שמים את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-6 דקות על אש קטנה. מכבים את האש.


13. כשהסופגניות אפויות - מוציאים מהתנור יוצקים עליהן את הסירופ החם בעודן חמות. מצננים מעט, מחוררים בעזרת צנתר, ממלאים בריבת תות (או כל מלית אחרת שאוהבים - נוטלה, ממרח חלבה, לוטוס, ריבת חלב, ריבה אחרת, השמיים הם הגבול כמובן), מעטרים באבקת סוכר ומגישים מיד כשהסופגניות עדיין חמימות.


סופגניות כוסמין אפויות | רוקחת החלומות

14. אפשר להקפיא חלק מהסופגניות מיד כשהן מצטננות. לשימוש: מפשירים בטמפ' החדר ונותנים להן חימום קל (10-20 שניות לכל היותר) במיקרו. ממלאים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים מיד.



ערכים תזונתיים (ללא מלית וללא סירופ סוכר)

סופגניה אחת במשקל 50 גר' = 156.8 קלוריות, 7.6 גר' שומן, 3.7 גר' חלבון, 18.3 גר' פחמימות, 19.8 מ"ג כולסטרול, 0.4 גר' סיבים תזונתיים.

מליות:

כפית אחת ריבת תות (שזו כמות נאה לסופגנייה בגדול הזה) = 16 קלוריות נוספות.

לשם השוואה, הערכים הקלוריים של סופגניות מטוגנות קטנות (במשקל 35-50 גר') במלית ריבה נע בין 135 ל-250 קלוריות ליחידה (הנתונים לקוחים מכאן).


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page