אירוח ספונטני בחנוכה אינו ענין של מה בכך.
סופגניות השמרים המסורתיות (טעימות ככל שיהיו) מאתגרות למדי וגם הבשלניות.ים/אופות.ים המנוסים ביותר יזדקקו לכמה שעות של הערכות מראש לצורך הכנת הבצק, התפחה, עיצוב הסופגניות והתפחה שנייה, טיגון ומילוי.
את סופגניות האשל (מוזרות הצורה… ;-) מיצינו כבר בסוף שנות ה-70… אז מה עושים?
אני רוצה להציע לכם מתכון מוצלח מאוד של סופגניות גבינה גרמניות (המתכון המקורי מתוך סדרת “מתוק לחג” של בני סיידא). העקרון פשוט וההכנה מהירה בדומה לסופגניות האשל, אך בזכות השימוש בגבינה, העיסה סמיכה ויציבה יותר והסופגניות מתקבלות עגלגלות ומפתות במיוחד.
המתכון המקורי עם גבינה לבנה פשוטה (5% או 9%), אני שדרגתי לריקוטה (וזה בהחלט שידרוג) אבל אפשר להכין גם בשיטת המקור.
מה נצטרך? (לכ-20 סופגניות קטנות)
350 גר’ (2.5 כוסות) קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה)
500 גר’ ריקוטה (או גבינה לבנה 5%/9%) 4 ביצים 1/3 כוס שמן גרידה מלימון אחד 1/2 כוס סוכר
לטיגון:
1 ליטר שמן
1/2 גזר (לא חובה, אבל מומלץ מאוד!)
להגשה
אבקת סוכר, קינמון
ומה עושים?
1. מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך מאוד (כן, כן, זה עד כדי כך פשוט).
2. לטיגון: מחממים בסיר עמוק (בקוטר של 18-20 ס"מ) שמן לטיגון. יוצקים לסיר 1 ליטר שמן ומחממים.
עד מתי? איך יודעים שהשמן מספיק חם? מכניסים לשמן ידית של כף עץ. אם השמן חם מספיק - הוא ירחוש סביב הידית ואתם תראו בועיות קטנות שמקיפות אותה.
בשלב הזה - זורקים פנימה את הגזר.
*** למה גזר? כדי לשמור על איכות השמן. הגזר עשיר בבטא-קרוטן ובקרוטנואידים נוספים נוגדי חמצון. הקרוטנואידים הללו מנטרלים את הרדיקלים החופשיים המחמצנים הנוצרים במהלך הטיגון, כך השמן הנספג בסופגניות בריא יותר.
4. בעזרת 2 כפות יוצרים מהבצק כדורים, מחליקים אותם לסיר, ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב. מוציאים לנייר סופג.
*** את השמן אפשר לשמור לסיבוב נוסף של טיגון סופגניות (לא לשימושים אחרים). לצורך כך יש לסנן את השמן ולשמור אותו בצנצנת נקיה משאריות ולכלוך, בטמפרטורה נמוכה, כשהוא מוגן מחשיפה לאור.
5. להגשה: מערבבים בקערית קטנה 2 כפות גדושות אבקת סוכר עם 1 כפית קינמון. מפדרים את הסופגניות ומגישים מיד.
אם ממש מתעקשים - אפשר למלא בריבה או כל מלית אחרת, אבל זה לא ממש הקטע של הסופגניות האלה... אם אתם בענין של מילויים וציפויים - מזומנים לנסות את המתכון הזה לסופגניות גורמה ביתיות.
ערכים קלוריים (לפי חישוב של 20 סופגניות):
הנחת העבודה (מניסיוני האישי) היא ספיגה של 1/2 כוס שמן לכל כמות הסופגניות.
1 סופגניה = 177 קלוריות (10.2 גר שומן, 3.4 גר' חלבון, 18.2 גר' פחמימות, 46.3 מ"ג כולסטרול, 0.1 גר סיבים תזונתיים).
הערת חורף לסיום:
אחרי שהכנתי את הסופגניות, וקינחנו בהן את ארוחת החג ונהנינו כל כך (לא נשארה אפילו אחת, וטוב שכך), חשבתי לעצמי, בעצם... למה רק בחנוכה? יש לי כאן קינוח מקסים לכל ארוחה חורפית. למשל, עם רוטב שוקולד (בדומה לצ'ורוס) או עם כדור גלידה וקצפת ממותקת ומוקצפת קלות בצד... ובקיצור - אני כבר מחכה לשבת החורפית הבאה כדי לשחזר את ההצלחה.
http://bit.ly/2MyZmsz
חג אורים שמח!