top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

בלינצ'ס כוסמין עם בשר מפורק

בלינצ'ס בדרך כלל מתקשר אצלנו לשבועות - ממולא בבשאמל וגבינות עם תרד ופטריות או עם גבינה מתוקה ודובדבנים. אבל זה לא חייב להסתיים בזה.

בארוחת השנה החדשה שהכנתי בשבוע שעבר שילבתי גם כמה מנות 'נובי גוד' והראשונה שבהן הייתה בלינצ'ס עם בשר. אפשר להכין עם בשר טחון בדיוק כמו במתכון של רולדה בשר, אבל אני החלטתי לקחת את המנה לכיוון קצת אחר, אולי אפילו להעלות אותה רמה, והכנתי אותה עם אוסובוקו מפורק. ואחרי 3 שעות של בישול האוסובוקו ושעה של טיגון וגלגול בלינצ'ס אני אומרת - כן, זה בהחלט שווה את ההשקעה והמאמץ. לא סתם זו הייתה מנת השנה החדשה שקבלה מכם הכי הרבה לייקים בפייסבוק. ואם אתם עדיין לא מכירים - זה הזמן להצטרף לדף של רוקחת החלומות בפייסבוק.

אז בפעם הבאה שאתם מכינים ארוחה חגיגית או רוצים להרשים - לכו על המנה הזו של בלינצ'ס בשר מפורק, ולא תצטערו.


בלינצ'ס בשר מפורק


לאוסובוקו

2 כפות שמן זית

1 ק"ג אוסובוקו ללא עצם (2 נתחים גדולים)

1 בצל

3-4 שיני שום

2 גזרים

2 מקלות סלרי (אפשר עם העלים)

1 ליטר ציר ירקות

1/2 כוס יין אדום

1 כף רסק עגבניות

2-3 ענפי רוזמרין

מלח, פלפל שחור

1 תפוחי אדמה מבושל וקלוף


בסיר רחב דיו להכיל את שני נתחי הבשר מחממים 1 כף שמן זית. צורבים את נתחי הבשר היטב משני הצדדים ושומרים בצד.

בינתיים חותכים את בצל לרבעים ופורסים דק.

מוסיפים לסיר (אחרי שהוצאנו את הבשר) את השמן הנותר ואת הבצל ומזהיבים. מערבבים מדי פעם.

קוצצים את השום ומוסיפים לסיר. מערבבים קלות.

קולפים את הגזר, חוצים לאורך ופורסים לחצאי טבעות. מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.

פורסים את מקלות הסלרי, מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.

ממשיכים לטגן את הירקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהם מתרככים ומאבדים נפח.

מחזירים את הבשר לסיר (מעל הירקות).

מוסיפים את הציר, היין, רסק העגבניות והרוזמרין. מתבלים במלח ופלפל.

סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה (בעבוע עדין) במשך 3 שעות.

מצננים מעט ומפוררים את הנתח באמצעות שני מזלגות.

מועכים היטב או מגררים את תפוח האדמה במגררת גסה ומוסיפים לבשר. מערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול. שומרים במקרר עד לשימוש. אפשר להכין יום-יומיים מראש או להמשיך מיד לשלב הבא.


הרוטב: את כל הנוזלים והירקות שנותרו בסיר (חוץ מהגבעול של הרוזמרין) מעבירים לנינג'ה או בלנדר (אפשר גם בלנדר מוט) וטוחנים היטב, זה יהיה הרוטב. אם הוא סמיף מדי - מדללים במעט מים.


לבלינצ'ס (כ-36 יחידות)

2 כוסות קמח (אני השתמשתי בכוס אחת קמח לבן רגיל וכוס אחת קמח כוסמין מלא, כל שילוב אפשרי וגם 100% כוסמין יכול להתקבל מצויין)

2 כוסות מים (ובמידת הצורך עוד 1/4 כוס)

1/4 כוס שמן זית

4 ביצים

1 כפית שטוחה מלח

מעט שמן לטיגון


הכי פשוט - כל החומרים במיקסר, מעבדים בוו גיטרה עד שאין גושים. ואנחנו מוכנים לטיגון.


מטגנים: משמנים מחבת בקוטר 18 ס"מ במעט מאוד שמן זית (אני מברישה במברשת קטנה, אין צורך ביותר מכך) ומחממים.

יוצקים למחבת מצקת אחת קטנה (בערך חצי כוס) של בלילה ומטים את המחבת לכל הכיוונים כדי שהבלילה תתפזר באופן שווה. מטגנים 2 דקות בערך, הופכים ומטגנים דקה אחת נוספת.

מעבירים לצלחת גדולה וממשיכים לבלינצ'ס הבא.


מילוי וגילגול: את זמן הטיגון הבא (או אחרי שמסיימים לטגן את כל הבלינצ'ס) מנצלים למילוי וגילגול. מניחים כף אחת גדושה של מלית בשליש התחתון של העלה, מקפלים את החלק התחתון על גבי המלית. מקפלים שוליים מימין ומשמאל, ומגלגלים. מניחים בתבנית פיירקס שמתאימה לחימום ולהגשה.

ממשיכים כך עם כל הכמות.

לפני ההגשה - מחממים בתנור עד להזהבה קלה, מגישים עם הרוטב.



המלית תספיק לכ-24 יח'. את הבלינצ'ס הנותרים אפשר למלא בכל מלית אחרת (אני הכנתי עם פטריות לטובת הצמחונים שבחבורה) או לשמור לשימוש ביום אחר. אם מקפיאים כדאי להפריד בין העלים עם נייר אפיה ולשמור בתוך קופסה אטומה היטב כדי שהבלינצ'ס לא יספגו חו"ח ריחות (וטעמים) של מקפיא...


ערכים תזונתיים (ליחידה אחת מתוך 24):

157.5 קלוריות, 6.3 גר' שומן, 15.8 גר' חלבון, 8.7 גר' פחמימות, 122.8 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.

438 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page