036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

שלגיות - עוגיות השוקולד האולטימטיביות


מכל המתוקים שישנם (וישנם כל כך הרבה), אני תמיד בעד שוקולד משובח: מריר, דחוס, עשיר, ארומטי. כל תענוגות החיים, כל התשוקות כולן, מתנקזים למקום אחד – ש..ו..ק..ו..ל..ד…..

כמובן שיש סיפור ילדות שיכול להסביר את התשוקה הזו, אבל בינינו, בשביל שוקולד צריך סיפורים???

אז אצלי זה תמיד שוקולד, ומכל העוגיות מנצחות אצלי עוגיות השוקולד האולטימטיביות –השלגיות, עוגיות נימוחות מגולגלות באבקת סוכר בעלות מראה מתפוצץ וטעם אלוהי.

הכנתן כרוכה בטרחת מה ודורשת התארגנות מראש, אך התוצאה שווה בהחלט את המאמץ! אז נצא לדרך?

מה נצטרך? 280 גר’ שוקולד מריר משובח (לפחות 60% מוצקי קקאו) 50 גר’ חמאה 2 ביצים גדולות 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס ליקר תפוז או אמרטו 2 כפות גרידת תפוז (לא חובה, מומלץ במיוחד אם משתמשים בליקר תפוז) 1 כוס קמח תופח 1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים

סוכר + אבקת סוכר לגלגול

ומה עושים?

1. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל, בוחשים היטב עד שהתערובת אחידה.

2. מוסיפים ליקר (וגרידה, אם משתמשים).

3. מקציפים במיקסר ביצים + סוכר לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד. נא להתאזר בסבלנות, זה יקח כמה דקות טובות.

4. מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד המומס.

5. מקפלים פנימה את הקמח והשקדים הטחונים.

6. משטחים את התערובת בתבנית (על ניילון נצמד או נייר אפיה) ומקפיאים למשך לילה לפחות, ואפשר גם כמה ימים מראש).

7. למחרת: משחררים את התערובת מהתבנית, חותכים לריבועים בגודל אחיד, עד כמה שאפשר ומגלגלים כל ריבוע לכדור בגודל עגבניית שרי קטנטנה (התערובת די דביקה, אני ממליצה לעבוד עם כפפות חד”פ). דייקנים ואובססיביים כמוני - שוקלים 10 גר' לעוגייה. מגלגלים כל כדור מיד בסוכר.

>>> שימו לב: לא חייבים להשתמש בכל הכמות, אפשר לשמור חלק מהתערובת להזדמנות נוספת, רק לעטוף היטב ולשמור בקופסה סגורה, שלא יתקבל טעם של פריזר.

8. לאחר שכל הכמות שרוצים לאפות מגולגלת לכדורים ובסוכר, מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלסיוס).

כאשר התנור חם - מגלגלים את העוגיות במהירות באבקת סוכר (לא מנערים יותר מדי את עודפי אבקת הסוכר, כמות גדולה של אבקת סוכר רק תתרום למראה הדרמטי של העוגיות) ומסדרים בתבנית אפיה (עם נייר אפיה). שומרים על מרווחים של 3-4 ס”מ בין עוגייה לעוגייה.

9. כאשר התנור חם מכניסים את העוגיות ואופים במשך 7 דקות בדיוק! רצוי ומומלץ: לא לדבר בינתיים בטלפון, לא להתפתות לפייסבוק וגם לא ללכת לשירותים. כולה 7 דקות. אפיית יתר (אפילו דקה-שתיים מיותרות) אינה מומלצת כלל וכלל, ולא חבל אחרי כל העבודה?

אחרי 7 דקות – מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים.

אם במקרה העוגיות עדיין לא התפוצצו - נותנים להן עוד חצי דקה, ולא יותר.

10. טועמים ומתעלפים. מעבירים מיד אחרי הצינון לקופסה אטומה וסגורה היטב כדי שהעוגיות לא יתייבשו (ולא מערבבים עם סוגים אחרים של עוגיות).

מחביאים מבני הבית.

בקופסה אטומה היטב הניצבת במקום קריר, העוגיות יכולות להישמר עד חודשיים, אבל… הן בוודאי ייגמרו הרבה לפני כן.

ערכים קלוריים (לפי חישוב של 80 עוגיות סה"כ):

עוגיה אחת = 47 קלוריות

#שוקולד #עוגיותשוקולד

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.