top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

עוגיות שוקוצ'יפס ואגוזים


בסדרת העוגיות של שרון & רנה, הקונדיטוריה המיתולוגית שלי (ומי שמכיר יודע שהיו לנו קרוב ל-20 סוגי עוגיות על בסיס קבוע), זכו עוגיות השוקולד-צ'יפס למספר הראשון בסדרה - 30001.

וזה לא בגלל שהן היו העוגיות הנמכרות ביותר בקונדיטוריה. על התואר הזה היו כמה מתחרות רציניות אחרות, כמו עוגיות האלפחורס, הבראוניז או מיקס השוקולד המפורסם שלנו. אבל תראו לי קונדיטוריה אחת שמכבדת את עצמה שאין לה מתכון אחד מנצח של עוגיות שוקוצ'יפס?!

ולחשוב שהמתכון נולד בכלל בטעות...

את הקרדיט לפיתוח המתכון מקבלת רות ויקפילד. רות, בוגרת בית ספר יוקרתי לכלכלת בית בארה"ב של שנת 1924, הייתה, יחד עם בעלה, הבעלים של פונדק בשם 'טול האוס' בעיירה קטנה בשם וויטמן, מסצ'וסטס, שם נהגה להגיש לאורחיה בשעת התה עוגיות חמאה וקקאו, שזכו למוניטין.

באחת הפעמים, כשרצתה להכין את העוגיות המפורסמות שלה (זה היה בשנת 1930), היא גילתה שאין לה קקאו. בלית ברירה החליפה רות את הקקאו בשוקולד נסטלה, והשאר - היסטוריה. המתכון לעוגיות השוקולד-צ'יפס של רות התפרסם בספר הבישול שלה בשנת 1936 והפך לפופולרי מאוד במטבחים האמריקאים. עד כדי כך שגם בחברת נסטלה שמו לב שעקומת מכירות השוקולד של החברה עלתה בצורה משמעותית ללא שום סיבה ברורה. הם בדקו ומצאו שהסיבה היא פרסום המתכון של ויקפילד. לכך גם חברת נסטלה לא יכולה היתה להישאר אדישה, ומיהרה לרכוש מרות את המתכון שלה. יש אומרים תמורת דולר אחד ויש אומרים בתמורה לאספקה של שוקולד צ'יפס לכל החיים.

גרסה קצת שונה לסיפור תוכלו למצוא כאן. כמו תמיד באגדות מסוג זה כנראה שלעולם לא נדע מהו האמת לאמיתה, אבל, בינינו, זה לא באמת משנה.

כך או כך - המתכון המקורי של רות מופיע עד היום על כל אריזה של שוקולד צ'יפס שנמכרת בצפון אמריקה, וניתן למצוא אותו כאן - ORIGINAL NESTLÉ® TOLL HOUSE® CHOCOLATE CHIP COOKIES

אז מה סודה של העוגיה הפופולרית כל כך?

המתכון המסורתי משלב בצק המורכב מחמאה, סוכר חום ולבן עם שבבי שוקולד מריר.

במשך השנים התפתחו וריאציות שונות של העוגיה, הכוללות תוספות כמו אגוזים או שיבולת שועל וגם סוגים אחרים של שוקולד. המרקם של העוגייה יכול בין פריך לצמיגי יותר, ענין של טעם. וזה המתכון שלי, שהכנתי היום לחייל שלי, המתכון של שרון & רנה.

מה נצטרך

250 גר' קמח

2.5 גר' סודה לשתיה

5 גר' מלח

160 גר' חמאה קרה

120 גר' סוכר

140 גר' סוכר חום כהה (לא דמררה)

מעט וניל

2 ביצים קטנות או 1.5 ביצה גדולה

120 גר' שוקוצ'יפס

80 גר' אגוז מלך קצוץ גס (אם יש לכם ילדים קטנים אפשר לוותר)

ומה עושים?

1. לקערת מיקסר מכניסים קמח, סודה לשתיה, מלח, סוכר וסוכר חום יחד עם החמאה, חתוכה לקוביות.

מכניסים למיקסר חומרים יבשים וקוביות חמאה

מעבדים עד שהתערובת פירורית ואחידה.

מעבדים לתערובת פירורית ואחידה

2. מוסיפים ביצים ווניל ומערבבים לקבלת בצק.

3. מוסיפים שוקוצ'יפס ואגוזים ומערבבים מעט לפיזור אחיד.

מעבדים לקבלת בצק רך

4. מחלקים את התערובת ל-3 חלקים. מכל חלק יוצרים נחש בעובי 4-5 ס"מ.

יוצרים נחשים בעובי 4-5 ס"מ

עוטפים בניילון ומעבירים למקפיא (10-15 דקות) או למקרר (שעה לפחות).

עד כאן אפשר להכין מראש. אם מדובר ביום-יומיים - אפשר להשאיר במקרר עטוף היטב.

מעבר לכך - לעטוף היטב בניילון נצמד, להכניס לקופסה סגורה, להקפיא ולהפשיר מעט לפני השימוש.

5. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

6. כאשר הבצק קר מאוד (ואפילו חצי קפוא) חותכים ממנו טבעות בעובי 1 ס"מ.

פורסים לטבעות ברוחב 1 ס"מ

7. מסדרים בתבנית על נייר אפיה. משאירים מרווחים גדולים יחסית כי העוגיות מתפשטות באפיה.

מסדרים בתבנית אפיה עם מרווחים בין העוגיות

8. אופים 6 דקות בחום בינוני, מנמיכים את טמפ' התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות 6 דקות נוספות.

העוגיות מתפשטות באפיה

העוגיות יתקבלו מעט צמיגיות (במרקם chewy), שזו לדעתי הדרך הטעימה ביותר לאכול אותן. מי שאוהב את העוגיות יותר יבשות - יוסיף עוד 2 דקות לאפיה, עד לייבוש מלא.

9. אחרי הצינון - שומרים בקופסה סגורה היטב. העוגיות יישמרו היטב במשך שבועיים-שלושה ואפילו יותר (אם יישארו...)

שומרים בקופסה סגורה

436 קלוריות ל-100 גר'.

עוגיה (כ-10 גר) = 44 קלוריות

לערכים מלאים - לחצו על הכותרת.

https://goo.gl/UV8i8a

1,383 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page