top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

סלט מרקש


אחד הסלטים האהובים עלי ביותר. עז טעמים ועז צבעים, נראה (ונטעם) כאילו הגיע היישר מהשווקים הססגוניים של מרקש. חגיגה לעין ולחך.

ולא פחות חשוב: הסלט נשמר היטב במקרר, אפשר להכין אפילו יום מראש.

מה נצטרך?

800 גר' (1 שקית) פול ירוק קפוא

400 גר' (1 שקית) תחתיות ארטישוק קפואות

100 גר' זיתי קלמטה מגולענים

1-2 יחידות פלפל ירוק חריף

2-3 כפות לימון כבוש

3-4 שיני שום כתושות 1/2 כוס כוסברה קצוצה

2-3 כפות שמן זית

ומה עושים?

1. שמים את הפול בסיר (אין צורך להפשיר מראש) וממלאים מים כדי כיסוי ויותר. ממליחים. מבשלים עד לרתיחה ועוד 5 דקות. מוציאים בכף מחוררת לקערה עם מי קרח. לא שופכים את המים.

2. לאותו סיר מכניסים את תחתיות הארטישוק (הקפואות), מביאים פעם נוספת לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מסננים ומצננים (עכשיו כבר אפשר לשפוך את המים).

3. קולפים את פולי הארטישוק אחד-אחד. סיזיפי, אבל שווה בהחלט את ההשקעה.

האמת היא שברגע שתופסים את הטכניקה זה לא ממש מסובך, ואפילו הולך די מהר.

אם תסתכלו טוב תראו שבמהלך הבישול הקליפה של הפול הבודד התבקעה. כל מה שצריך לעשות זה לצבוט את הפול מהצד הנגדי ולסחוט אותו החוצה דרך הפתח הזה. פשוט, תאמינו לי. את הפולים מעבירים לקערה ואת הקליפות זורקים.

4. חותכים את תחתיות הארטישוק לקוביות ומוסיפים לקערה.

5. קוצצים את הזיתים גס ומוסיפים.

6. קוצצים את הפלפל החריף דק מאוד ומוסיפים.

7. מוסיפים את הלימון הכבוש כשהוא קצוץ דק מאוד מאוד, ואפילו מרוסק/מחית.

8. מוסיפים שום כתוש, כוסברה קצוצה ושמן זית.

9. מערבבים וטועמים. במידת הצורך מתקנים תיבול.

76 קלוריות ל-100 גר'

לערכים מלאים לחצו על הכותרת

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page