top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

עוגיות טחינה מטריפות


מתכון שאני שומרת באהבה מימי שרון & רנה, אחת העוגיות הכי אהובות והכי נמכרות בקונדיטוריה.

5 מצרכים (כולל הקישוט), כמה דקות עבודה (ממש פשוט, מבטיחה) ויש לכם עוגיות מנצחות.

הכי חשוב - להשתמש בטחינה ממש טובה, כי היא נותנת את הטעם לכל המתכון. טחינה אל-ארז, הר ברכה, הגמל או היונה הם מותגים מובילים אבל גם הנסיך שאפשר למצוא בכל סופר תעשה את העבודה. ולא, אף אחד מהם לא משלם לי. פשוט המלצה אמיתית מהלב.

מה נצטרך?

210 גר’ (1.5 כוס) קמח

100 גר’ (1/2 כוס) סוכר

100 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

115 גר’ טחינה גולמית (1/2 כוס) איכותית!

פיסטוק קלוף או חצאי שקדים לעיטור

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום בינוני (175-180 מעלות).

2. במיקסר מערבבים קמח, סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.

3. מוסיפים טחינה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

4. קורצים מהבצק חתיכות קטנות, מגלגלים לכדורים בגודל של עגבניות שרי בערך. בקונדיטוריה היינו שוקלים 8 גר' לכל עוגיה, אבל גם 10 גר' יהיה בסדר גמור. סה"כ יתקבלו 50-60 עוגיות.

5. מסדרים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה ונועצים במרכז על עוגייה פיסטוק או חצי שקד.

6. אופים בחום בינוני (175-180 מעלות) 13-15 דקות.

בסיום האפיה העוגות נותרות בהירות, וזה בסדר. אפיית יתר תוציא מהעוגיות מרירות והיא אינה מומלצת.

7. מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים היטב בתבנית שבה נאפו. לא כדאי לגעת בעוגיות או להזיז או אותן לפני שהתקררו לחלוטין, כדי שלא יתפוררו.

8. אחסון: בקופסה סגורה היטב העוגיות יישמרו אפילו כמה שבועות (אם יישאר משהו….)

496 קלוריות ל-100 גר'

1 עוגייה (8 גר' + פיסטוק לקישוט) = 40 קלוריות

לערכים תזונתיים מלאים - לחצו על הכותרת

10,513 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page