top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוגת הדבש האולטימטיבית


עוול נעשה במשך שנים לעוגות דבש.

במקום דבש משתמשים בתעשיה בתחליפים זולים ובלתי טעימים בעליל, העוגה הפכה למתוקה מיד, יבשה מדי ובאופן כללי – מבאסת מדי.

ואז, ברור, כל כך הרבה אנשים אומרים לי – אני לא אוהב עוגות דבש.

אז זה לא חייב להיות כך, ממש לא.

אני מציעה לכם את המתכון שלי לעוגת דבש ביתית אמיתית, ומבטיחה חוויה מתקנת.

צילום: ינאי רובחה | סטיילינג: סטודיו אידאל

בינינו, מה יכול להיות רע בעוגה הזו?

רבדים על גבי רבדים של טעמים מופלאים – הדבש העשיר, התה, מגוון התבלינים.

התפוח תורם עסיסיות (וחוסך בשומן).

הדבש שומר על טריות לאורך זמן.

וכך אנחנו מגיעים לערב החג עם עוגה טעימה להפליא, עסיסית וחגיגית במיוחד.

צילום: ינאי רובחה | סטיילינג: סטודיו אידאל

אז הנה הוא לפניכם - המתכון הביתי שלי לעוגת דבש. באמת שווה לנסות. הצלחה מובטחת!

מה נצטרך?

הכמויות לעוגה אחת בתבנית סבתא עגולה גבוהה עם חור בקוטר 20-22 ס”מ.

ל-2 עוגות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 24-26 ס”מ יש לכפול כמויות ב- 1.5.

180 גר’ (צנצנת אחת שקונים בסופר) דבש

100 גר’ (1/2 כוס) סוכר

75 גר’ (1/3 כוס) שמן

2 ביצים גדולות

140 גר’ (1 כוס) קמח תופח (או 1 כוס קמח + 1 כפית אבקת אפיה)

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה (לא לוותר!)

קמצוץ ציפורן

קמצוץ מוסקט

1/4 כפית קינמון

50 גר’ (2/3 כוס) אגוז מלך קצוץ גס (לא חובה)

1 תפוח עץ קטן קלוף ומגורר דק (לא לוותר!)

1/2 כוס תה חם וחזק

ומה עושים?

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משנים היטב את התבנית המיועדת לאפיה.

2. בוחשים יחד (רצוי בקערת מערבל) דבש, סוכר, שמן וביצים.

3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם התבלינים (ואבקת האפיה) ומוסיפים בהדרגה לתערובת הרטובה. בוחשים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. (התבלינים מעשירים מאוד את טעמה של העוגה אבל מי שלא אוהב תבלין כזה או אחר – יכול בהחלט לוותר ועדיין תתקבל עוגה מצויינת!)

4. מוסיפים את התה, התפוח המגורר והאגוזים ומערבבים מעט עד שהאגוזים והתפוח מפוזרים בתערובת באופן אחיד. מתקבלת תערובת נוזלית, וזה בסדר, כך צריך להיות.

5. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת היטב. אני ממליצה למלא רק עד 3/4 מגובה התבנית. אם נשארה קצת תערובת – אפשר להכין כמה קאפקייקס.

6. אופים 50-60 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות.

קאפקייקס אופים 15-20 דקות.

בכל מקרה מומלץ לבדוק שמוכן לפני שמוציאים מהתנור.

7. מצננים ומחלצים מהתבנית.

8. למשקיעים: אפשר לקשט את העוגה ואת הקאפקייקס בקרם מסקרפונה ( 1 חבילה מסקרפונה + 1 שמנת מתוקה שמקציפים יחד עם 1-2 כפות דבש). מניחים על צלחת הגשה חגיגית ומגישים.

צילום: ינאי רובחה | סטיילינג: סטודיו אידאל

*טיפ חשוב: עוגת דבש שומרת על טריותה היטב (בזכות הדבש).

אין כל בעיה (ואפילו כדאי) להכין את העוגה יומיים-שלושה מראש ולשמור במקרר בכלי אטום היטב. הטעמים רק ישביחו. כשעה לפני ההגשה להוציא מהמקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.

308 קלוריות ל-100 גר.

עוגת אינגליש = 12 מנות.

מנה = 154 קלוריות (ללא קרם לקישוט)

לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים

רעיונות לקינוחים נוספים לחג:

בברכת שנה טובה ומתוקה

שנה של שפע וצמיחה, הגשמת חלומות ואהבה 🍎

https://goo.gl/TdT4KP

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page