top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוגת שוקולדבש מקמח כוסמין

איש לא יגזול מעוגת הדבש המסורתית את כבודה ואת מקומה על שולחן ראש השנה, והאמת ניתנת להיאמר, כשהיא עשויה טוב היא אחת העוגות הטובות שקיימות.

וכל כך למה? הדבש מעניק לעוגה מצד אחד טעם עמוק ועשיר ומצד שני עסיסיות כובשת וחיי מדף ארוכים במיוחד. כך נוצרת עוגה בחושה נהדרת, ממש כך.


ואם כבר מצאנו חומר גלם כל כך משובח, לא ננצל אותו לעוגות נוספות?

אז הנה עוגה בחושה פשוה להכנה שמשלבת באופן נפלא שני חומרי גלם שאני אוהבת במיוחד - שוקולד ודבש. והתוצאה - נפלאה, חובה בכל סוכה, ובכלל.



מה נצטרך?

הכמויות לתבנית אחת גבוהה עם חור בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק


200 ג' שוקולד מריר משובח (ההמלצה שלי - 55-60% מוצקי קקאו)

125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

60 מ"ל (1/4 כוס) חלב

80 מ"ל (1/3 כוס) יין אדום מתובל (מרסלה, קונדיטון או כיו"ב)

4 ביצים L

50 ג' (1/4 כוס) סוכר חום כהה

150 גר' (1/2 כוס) דבש

200 ג' חמאה בטמפרטורת החדר (להוציא מהמקרר שעה מראש)

כוס וחצי (210 גרם) קמח כוסמין

20 גר' (2 כפות גדושות) אבקת קקאו

5 גר' (1 כפית גדושה) אבקת אפייה

3 גר' (1 כפית שטוחה) סודה לשתיה


1/4 כוס סוכר לשימון התבנית

לציפוי (לא חובה אבל ממש משדרג)

100 מ"ל (מעט פחות מחצית כוס) שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

1 כף דבש

1 כף חמאה

לקישוט (לא חובה אבל ממש מומלץ) 1-2 כפות פולאן


ומה עושים?


1. מחממים תנור ל-180 מעלות.


2. בקערה בינונית שמים את השוקולד, השמנת והחלב. ממיסים במיקרו בפולסים של חצי דקה, עד להמסה מלאה של השוקולד. מערבבים היטב (בעזרת מטרפה). מוסיפים את היין וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.


3. בינתיים מקציפים בקערת המיקסר (5-10 דקות) את הביצים עם הדבש והסוכר החום.


4. מוסיפים לביצים המוקצפות את תערובת השוקולד* ואת החמאה הרכה** חתוכה לקוביות גדולות. מערבבים היטב.

* את הקערית עם השוקולד עדיין לא שמים בכיור, אלא מכינים בה, כבר עכשיו את הציפוי. שמים בקערית את כל חומרי הציפוי, מחממים במיקרו בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה של השוקולד. מערבבים היטב היטב בעזרת מטרפה ומשאירים על השיש לצינון והתייצבות (לא להכניס למקרר, אחרת הציפוי יתקשה לגמרי).

** בשאריות החמאה שנותרו על נייר העטיפה שלה משתמשים כדי לשמן היטב היטב (הכי נוח עם מברשת קטנה) תבנית גבוהה עם חור בקוטר 22 ס"מ. לא לשכוח לשמן גם את הצינור הפנימי של התבנית. שופכים לתבנית כ-1/4 כוס סוכר ומפזרים אותו היטב היטב על כל החלק הפנימי של התבנית. אם יש מקומות שלא נדבק אליהם סוכר - סימן שאינם משומנים. מתקנים וממשיכים. אחרי כל הקערה מצופה יפה-יפה בסוכר, משליכים את יתרת הסוכר שנשאר בה (מה שנדבק - נדבק, והשאר לפח).


5. בקערה נקיה מערבבים את קמח הכוסמין עם הקקאו, אבקת האפייה, וסודה לשתיה. מוסיפים לקערת המיקסר (רצוי דרך נפה או מסננת למניעת גושים). מערבבים מעט לקבלת תערובת אחידה ולא יותר. לא שוכחים לעצור פעם אחת את פעולת המיקסר כדי לשחרר קמח מצידי הקערה.


6. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ומסוכרת. אופים בחום בינוני 35-40 דקות. בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה. מוציאים מהתנור ומצננים שעה לפחות.


7. כאשר העוגה מגיעה לטמפ' החדר הופכים אותה על צלחת הגשה (אם שימנתם היטב - לא צריכה להיות שום בעיה), ויוצקים עליה את ציפוי השוקולד. מפזרים מעל את הפולאן, ומעבירים למקרר עד להגשה.

*** טיפ: כדי לא ללכלך את צלחת ההגשה מניחים את העוגה על 3-4 רצועות של נייר אפיה או רדיד אלומיניום שמונחות תחת ההיקף החיצוני של העוגה. יוצקים את הציפוי. השאריות יזלו על הרצועות, וזה בדיוק הרעיון. וממש לפני ההגשה (כשהציפוי כבר יציב) נסיר את הרצועות ונישאר עם צלחת הגשה נקיה לחלוטין.


8. מגישים וזוכים לתהילת נצח. מבטיחה!



עוגת שוקולדבש _ רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים (הבטחתי טעים מעולם לא אמרתי דיאטתי...)

מהכמות יתקבלו 24 מנות.

מנה = 252 קלוריות, 14.9 גר' שומן, 3.4 גר' חלבון, 25.1 גר' פחמימות, 68.7 מ"ג כולסטרול, 0.2 גר' סיבים תזונתיים

ללא הציפוי - מנה = 211 קלוריות בלבד.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page