אני לא יודעת איך אתם עם החרוסת שלכם, אבל אצלנו - החרוסת היא ללא כל צל של ספק, ה-מעדן של החג.
אנחנו מכינים לפני החג כמות ממש גדולה (זה מתחיל מ-1 ק"ג תמרים), ועוד לא קרה שנשאר משהו אחרי החג. אוכלים בליל הסדר כמובן, מחלקים כמתנות, מנשנשים במשך כל חוה"מ, ועד החג השני - כבר לא נשאר דבר. אז מכינים עוד קצת... זה באמת לא מסובך, רק כמה דקות של עבודה. אתם מוזמנים לנסות ולהתנסות. עצה שלי: להכין מראש את כל הכמות, לא יישאר כלום, מבטיחה.
מה נצטרך?
1 ק"ג ממרח תמרים (בגרסת המקור של אמא: 2 חבילות תמרים מגולענים בואקום)
250 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
5 תפוחים ירוקים חמצמצים
1 כוס יין קונדיטון - זהו יין אדום מתוק ומתובל, עשיר מאוד בטעמו, והוא למעשה הסוד האמיתי של החרוסת שלנו. שווה להתאמץ ולהשיג אותו.
ומה עושים?
1. אם משתמשים בתמרים בואקום - מכניסים את התמרים לסיר בינוני עם מעט מים (כחצי כוס) ומבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שמתקבלת עיסה אחידה פחות או יותר. מצננים.
אם משתמשים בממרח תמרים - מתחילים משלב 2.
2. קולפים את תפוחי העץ ומגררים במגררת דקה לקערה בינונית.
3. מוסיפים את התמרים (ממרח או עיסה), האגוזים והיין.
4. מערבבים היטב בכף עץ עד שהתערובת אחידה. וזהו, החרוסת מוכנה.
5. מעבירים חלק מהכמות לקערת הגשה יפה שתמש אותנו בשולחן הסדר.
6. כמות נוספת מעבירים לקופסה סגורה היטב ושומרים במקרר להמשך החג.
7. מה שנשאר - מעבירים לצנצנות יפות ומחלקים כמתנת חג לאנשים שאוהבים במיוחד.
מחפשים מתכונים נוספים לפסח:
לחמניות לפסח? במשך השנים ניסיתי לא מעט מתכונים, ואלה השניים הטובים ביותר לדעתי.
אטריות ביצים למרק - זה לא במקום קניידלך, זה ליד, וזה כל כך טעים... המתכון המקורי של סבתא.
מציות גבינה - המתכון שיציל אתכם בחול המועד.
https://goo.gl/ZVLM9Q