036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

חרוסת תמרים של אמא


אני לא יודעת איך אתם עם החרוסת שלכם, אבל אצלנו - החרוסת היא ללא כל צל של ספק, ה-מעדן של החג.

חרוסת, פסח, רוקחת החלומות

אנחנו מכינים לפני החג כמות ממש גדולה (זה מתחיל מ-1 ק"ג תמרים), ועוד לא קרה שנשאר משהו אחרי החג. אוכלים בליל הסדר כמובן, מחלקים כמתנות, מנשנשים במשך כל חוה"מ, ועד החג השני - כבר לא נשאר דבר. אז מכינים עוד קצת... זה באמת לא מסובך, רק כמה דקות של עבודה. אתם מוזמנים לנסות ולהתנסות. עצה שלי: להכין מראש את כל הכמות, לא יישאר כלום, מבטיחה.

מה נצטרך?

1 ק"ג ממרח תמרים (בגרסת המקור של אמא: 2 חבילות תמרים מגולענים בואקום)

250 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

5 תפוחים ירוקים חמצמצים

1 כוס יין קונדיטון - זהו יין אדום מתוק ומתובל, עשיר מאוד בטעמו, והוא למעשה הסוד האמיתי של החרוסת שלנו. שווה להתאמץ ולהשיג אותו.

ומה עושים?

1. אם משתמשים בתמרים בואקום - מכניסים את התמרים לסיר בינוני עם מעט מים (כחצי כוס) ומבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שמתקבלת עיסה אחידה פחות או יותר. מצננים.

אם משתמשים בממרח תמרים - מתחילים משלב 2.

2. קולפים את תפוחי העץ ומגררים במגררת דקה לקערה בינונית.

3. מוסיפים את התמרים (ממרח או עיסה), האגוזים והיין.

4. מערבבים היטב בכף עץ עד שהתערובת אחידה. וזהו, החרוסת מוכנה.