top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

טברנה יוונית ליד הבית


*** עדכון ***

חזרנו אחרי 3 שנים. הפעם, לא כאורחי המסעדה אלא כלקוחות מן השורה, כדי לחגוג ארוע משפחתי, ומה רבה היתה האכזבה.

בינואר 2020 התפריט מצומצם עד מאוד, המזטים מאוד בסיסיים וחסרי השראה, סוגי הצדפות ופירות הים מינימליים וגם מבחר הדגים והבשרים קטן יותר. האוכל עצמו, מן ההגינות לאמר היה עשוי היטב, אם כי בתחום התוספות קבלנו תפו"א אפוי מקושט בשעועית ירוקה בלבד (בתפריט הופיעו גם פירה ואורז שלא היו בנמצא). מנות לצמחונים (אם לא סופרים את המזטים) - אין בכלל, למרות שבאתר המסעדה היה רשום במפורש שיש היצע גדול (מאז הורידו את הרישום הזה מהאתר). לאחר שהערנו והתעקשנו (בכל זאת יש לנו צמחונית אחת שגם היא רצתה לאכול) הציעו להכין לנו מנה של פסטה ולבקשתנו הכינו אותה ברוטב פסטו. לדברי המזמינה - המנה הייתה בלתי אכילה.

באגף הקינוחים - אין במה להתפאר. ממש לא!

והשרות? חובבני עד רשלני, איטי ומעצבן.

אנחנו כבר לא נחזור... וחבל.

וזה היה הפוסט המקורי:

יוון לא רחוקה מכאן, זה נכון. אבל לרובנו, האנשים ה"רגילים" - גם המרחק הקטן הזה לא מאפשר קפיצה ספונטנית לארוחת ערב, כשאנחנו מתגעגעים וחושקים באווירה של טברנה יוונית אמיתית.

אז מה עושים?

על המשבצת הזו בדיוק יושבת "ג'קו - מאכלי ים". מסעדת דגים ופירות ים מוכרת ומוערכת מזה למעלה מ-40 שנה, פרק זמן כמעט בלתי יאומן בענף המסעדנות בארץ. מסעדת האם קמה ונולדה בשוק הטורקי בנמל חיפה, עלתה גם למרכז הכרמל, הטילה עוגן בנתניה, ניסתה את מזלה בהרצליה ובתל אביב, ומפגינה נוכחות גם ברמת השרון. מסורת האירוח המפוארת של מסעדת האם החיפאית נשמרת גם כאן, והסניף המקומי מביא לסועדים מאזור השרון את האיכות וטריות המוכרים, הטעמים הנהדרים, והאווירה... אווירת הים והמרחבים שעוברת, בנוסף לתפריט עצמו, גם בעיצוב המקום - הצבעים, בקבוק האוזו על השולחן, המוסיקה, הכל כאן אומר טברנה יוונית.

ועכשיו חונכים כאן תפריט חורפי חדש, שנבנה על ידי אפי אלאלוף, מנהלה המיתולוגי של המסעדה.

בתפריט החדש מבחר מנות חדשות לצד המנות המוכרות והאהובות:

מבחר מרשים מאוד של דגים (סלמון, מושט, בורי, דניס, לברק, פורל, ברבוניה, מוסר ים, לוקוס) בשיטות הכנה שונות;

סוגים שונים צדפות (אויסטרים, וונגולי, מולים, קוקי סאן זא'ק), שרימפס, קלמארי, שמקבלים כל אחד את היחס והכבוד הראויים לו;

תמצאו כאן גם מנות מעורבות של פירות ים או דגים עם פירות ים;

וגם מי שמתעקש על בשר - לא יצא מקופח.

המחירים לעיקריות אינם זולים כלל וכלל, אבל - המנות ענקיות ובמחיר כלולים גם המזטים הנהדרים ולחם הבית, כך שסה"כ מדובר בעסקה משתלמת.

אז מה אוכלים?

עוד לא הספקנו להתמקם והשולחן כבר מלא במבחר מקסים של מזטים, ממיטב המנות של המסעדה, כולם טריים, מתובלים היטב וטעימים מאוד. אהבנו במיוחד את הטאבולה, קציפת החצילים, מנת הסביח, כרובית על טחינה, סלסה חריפה של עגבניות ושום, וסלט יווני מצויין. מנות טובות נוספות היו - הטאראמוסאלאטה (סלט ביצי דגים), דג מלוח ופאנצארוסאלאטה (סלט סלק). גם לחם הבית היה מצויין, חם וטרי, היישר מהתנור.

למנות ראשונות:

אויסטרים, מוגשים על מצע קרח, פרזנטציה מרהיבה ממש. מתומחרים לכל יחידה. (צילום: מיטל סולומון)

צילום: מיטל סלומון

וונגלי ברוטב שמנת ופטריות, לטעמי, זו היתה המנה הטובה ביותר מבין הראשונות, ובכלל מכל המנות שאכלנו.

קרפצ'יו תמנון - מנה יפהפיה, לימונית ומתובלת מצויין אם כי מעט צמיגה, לטעמי. לעומתי חשב שותפי למסע ולמשא כי זו היתה המנה הטעימה ביותר מבין הראשונות.

לעיקריות:

מרק דגים ופירות ים שהוזמן ע"י שותפי הנ"ל, והיה לטעמו המנה טובה ביותר של הערב.

אני בחרתי מנה מגריל הדגים המפורסם של המסעדה - לברק פתוח על הגריל, שהוגש עם תפוחי אדמה אפויים ועגבניות צלויות, והיה מדוייק ומשובח.

לקינוח ניסינו את מנת המלבי עם סירופ דובדבנים (פחות אהבתי) וכנאפה אישית שהיתה טעימה מאוד.

בסיכום כללי - כל כך אהבתי, כל כך נהניתי, קבלתי כל כך הרבה השראה, שבסוף השבוע העברתי את כל הטברנה הביתה, והכנתי בעצמי ארוחה יוונית כהלכתה.

זו הארוחה שלי, וכאן המתכונים. אתם מוזמנים לבקר.

ג'קו מאכלי ים | החרש 8 רמת השרון 03-5661234

הכותבת היתה אורחת המסעדה בשנת 2017

575 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page