top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

סיור טעימות בשוק מחנה יהודה


שווקים היו ויהיו תמיד מקור ההשראה הגדול ביותר עבורי לבישול. הטריות והשפע, הססגוניות והאווירה, הריחות והניחוחות, הדוכנים עמוסי הסחורה, שלא לדבר על כל הטיפים שאני אוספת מבעלי הדוכנים תוך כדי תנועה... כל אלה עושים לבישול שלי רק טוב.

וכך, כשהוזמנתי להצטרף לסיור טעימות בשוק מחנה יהודה לא היה בליבי רגע של היסוס, כי אם יש שוק אחד שהוא עבורי ה-שוק של המדינה, זהו שוק מחנה יהודה.

מדובר בסיור של חברת "יאללה באסטה", שהוקמה ב-2011 על-ידי יזמי התיירות הירושלמים מיכאל וייס וראובן פילו, ומתמחה בסיורי שווקים.

הסיור של שוק מחנה יהודה עובר ברחובות השוק הצבעוניים, משלב טעמים וריחות ומספר את סיפורי השוק המרתקים - בניית השוק והתפתחותו, דמויות השוק המעניינות, החנויות המפורסמות והשינויים העוברים עליו. הטעימות, ללא ספק נבחרו בקפידה וכללו את המיטב הקולינארי שיש לשוק להציע.

בראש וראשונה - החצ'אפוריה. מסעדונת של מאפים גרוזיניים משגעים. הבעלים היה בעבר מהנדס, אבל כשעלה ארצה החליט על תפנית - וזו התוצאה (המבורכת). מאפי החצ'אפורי מוגשים ללקוחות ישירות מהטאבון והם טעימים להפליא. קחו בחשבון המתנה של 20 דקות מרגע ההזמנה עד שהמאפה יוצא מהתנור. לא מכינים שום דבר מראש. עד כדי כך טרי כאן...

חוצים את הכביש ואנחנו אצל רחמו - מסעדה ירושלמית אותנטית עם חומוס אמיתי שמכינים במקום וכל תבשילי הפתיליה האהובים. גם רחמו לא התחיל את חייו כמסעדן, וכשהחליט לפתוח מסעדה - בשיא תקופת הצנע - מכר בה בהתחלה בעיקר חומוס ושאר תבשילי עניים - אורז, קטניות, ועוד. עם השנים הצטרפה לעסק אשתו, שהיתה בשלנית נפלאה, לתפריט נוספו עוף ובשר, והשאר... הסטוריה.

מוסד נוסף בתחום תבשילי הפתיליה הוא מסעדת עזורה, עליה נכתב שירו המוכר של יוסי בנאי.

המשך הסיור עובר בשוק העירקי שהוא המקום המומלץ לרכישת פירות וירקות טריים. העושר, השפע והססגוניות ממש משכרים, ואני רק מצטערת שאי אפשר להתעכב ולעשות קצת קניות הביתה...

מהשוק העירקי אנחנו יוצאים ישירות ל-Beer Bazar. חנות קטנה ובירות בה הרבה. עשרות טעמים (מהחבית או בבקבוקים). חגיגה אמיתית לחובבי הבירות.

ואם כבר בירות - חייבים גם פיצוחים.

ומבחר סוגי אגוזים.

שלא לדבר על פירות יבשים.

וחליטות למיניהן...

המגוון כמעט אינסופי, השפע ממש מבלבל.

כאן אנחנו טועמים כמעט מכל דבר ואני חוזרת הביתה עם ליצ'י מיובש, תותים מיובשים ו-Jack fruit - פרי אסיאתי שאני זוכה לטעום בפעם הראשונה (בגרסתו המיובשת, כמובן) והוא טעים אש.

קניות הביתה אולי לא אצליח לעשות היום, אבל מבחינת קינוחים - אנחנו כבר מסודרים.

ושלא תחשבו לרגע שכאן זה נגמר. יש לנו עוד ענייני אתרוגים, ביקור בשכונת נחלאות, גלידה בין שתי עוגיות... והכי הכי יש לנו את אורית המקסימה שהפכה את הסיור כולו לחוויה מרתקת. אני ממליצה.

לסיום - טיפ למטייל העצמאי: אם אתם לא בענין של סיור מודרך, הסיפורים פחות מעניינים אתכם ואתם רוצים להתמקד בטעמים עצמם - ניתן לרכוש בחברת יאללה באסטה "כרטיסיית טעימות", מוצר ייחודי המאפשר להסתובב עצמאית בשווקים השונים בישראל, ולדגום את מיטב מאכליהם.

ואי אפשר להיפרד בלי מתכון בהשראת השוק - מרק קובה בשתי גרסאות - סלק עם בשר ודלעת צמחוני. אתם מוזמנים לנסות.

226 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page