036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

סלמון מאודה בלימון וטימין


הסלמון הוא ללא ספק אחד הדגים האהובים והפופולריים בעולם הקולינרי. אהוב עלי, אהוב אצלנו במשפחה, אהוב בארץ ובכלל בעולם.

מי שאוהב סלמון (ובינינו, מי לא אוהב סלמון?) יכול ליהנות ממנו כמעט בכל צורה - נא בסושי או סשימי, כבוש או מעושן, צלוי בגריל או מאודה, בסושי או עם פסטה... השמיים הם הגבול, והטעם - גן עדן...

דגי הסלמון בריאים מאוד - הם עשירים בחלבון ובחומצות שומן מסוג אומגה 3 (חומצת שומן חיונית שהגוף לא מ ייצר בעצמו ולכן יש לצרוך ממקור חיצוני), ובנוסף - ויטמין A, ויטמין D, סידן, אשלגן וסלניום. הם מומלצים במצבי בריאות כגון יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה, סוכרת סוג 2, כבד שומני, השמנה ועוד... ובקיצור - כל אחד יפיק מהם תועלת בריאותית כלשהי.

גרסה אחת לסלמון שאני אוהבת במיוחד - היא באידוי בתוך נייר אפיה. כל כך פשוט והתוצאות פשוט מהממות. שווה לנסות.

סלמון מאודה בלימון וטימין

מה נצטרך?

נתח שלם של פילה סלמון (אם קונים קפוא - להפשיר היטב במקרר יום ואפילו יומיים מראש).

1 לימון גדול

כמה ענפי טימין טרי ככל הניתן

50 גר' חמאה

מלח גס

פלפל שחור גרוס

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות.

2. על משטח העבודה פורסים יריעה גדולה של רדיד אלומיניום ועליה מניחים נייר אפיה אחד גדול.