בעוד שמרבית הפירות והירקות זמינים עבורנו בכל עונות השנה (מי חלם בעבר על כרובית בקיץ או ענבים בחורף...) הרי שכוכבי האביב האמיתיים - השום הירוק, הפול הטרי, הארטישוק, השקדים הירוקים - זמינים באמת רק עכשיו, באביב הקצרצר שלנו, וכדאי מאוד לנצל את העונה כדי להנות מהם במיטבם, ובכלל. בעוד שבועיים-שלושה כבר אי אפשר יהיה למצוא אותם.
צילומים:
שקדים ירוקים - Photo by Ramin Bagheri: https://www.pexels.com/photo/unriped-heap-of-almonds-11590667/
שום ירוק - Photo by Engin Akyurt: https://www.pexels.com/photo/photo-of-white-garlic-bulbs-2920402/
פול טרי - Image by <a href="https://pixabay.com/users/chrisreadingfoto-2723427/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5479434">Chris Reading</a> from <a href="https://pixabay.com//?utm_source=link- ttribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5479434">Pixabay</a>
המתכון הזה משלב כמה וכמה מהכוכבים הללו ועושה עימם חסד אמיתי - שום ירוק, שקדים ירוקים ופול טרי, שהוא למעשה נותן הטון העיקרי במנה.
למען האמת, אם היה לי ארטישוק כשבישלתי את המנה הזו הייתי מוסיפה גם אותו בשמחה, הוא בוודאי לא היה גורע דבר מהמנה הנהדרת הזו. אתם מוזמנים לנסות.
צמחונים וטבעוניים - יכולים להחליף את הבקר בטופו או לוותר עליו כליל.
בכל מקרה מגישים את המנה עם אורז לבן פשוט (אני מעדיפה לבשל את האורז בציר ירקות במקום במים).
תבשיל בקר אביבי עם שום ירוק, פול טרי ושקדים ירוקים
מה נצטרך?
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני
1 ק"ג בשר בקר לצלי (אני מעדיפה אונטריב) חתוך לקוביות גדולות יחסית
2 ראשי שום ירוק (או 1 ראש שום יבש, אם לא השגתם את הירוק)
1/2 ק"ג פול טרי
1-2 כוסות שקדים ירוקים
1 יחידה שומר קטן
ואפשר גם 3-4 ארטישוקים קטנים (או 2 גדולים)
2-3 ענפי רוזמרין
2-3 בצלים ירוקים פרוסים לפיסות באורך 3-4 ס"מ
3 כוסות ציר ירקות (בלית ברירה - מחליפים במים, אבל יש עדיפות ברורה לציר)
1 כפית נדיבה מלח
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
ומה עושים?
1. מחממים תנור לחום בינוני (175-180 מעלות)
2. בסיר רחב ושטוח (שמתאים לתנור) מחממים על אש נמוכה את השמן. חותכים את הבצל לרבעים, פורסים דק, מוסיפים לסיר עם השמן ומטגנים/מאדים עד להזהבה קלה.
3. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
4. בינתיים מכינים את הירקות:
קוטמים את הקצוות של הפול וחותכים על תרמיל ל - 3-4 פיסות.
חורצים חריץ קטן בכל שקד לאורכו (כדי שהרוטב ייכנס פנימה).
את ראשי השום חותכים בשלמותם לרבעים (לאחר קילוף של הקליפה החיצונית בלבד).
חוצים את השומר ופורסים.
קולפים את הארטישוק וחוצים, משפשפים במעט לימון כדי שלא ישחיר (ארטישוק גדול חותכים לרבעים).
5. כאשר הבשר משחים מכל צידיו מוסיפים לסיר את כל הירקות + הרוזמרין והבצל הירוק.
6. יוצקים את הציר ומתבלים.
7. מכסים, מביאים לרתיחה, טועמים את הנוזל ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
8. מעבירים לתנור בחום בינוני למשך 3 שעות. אחרי 3 שעות התבשיל מוכן, אבל אם יש לכם עוד שעה-שעתיים עד הארוחה טוב תעשו את תשאירו את הסיר בתנור בחום נמוך של 100 מעלות. טעמו רק ישביח. שימו לב, הסיר נשאר עם המכסה כל זמן הבישול.
9. מגישים עם אורז לבן וזוכים לתהילת נצח.
ערכים תזונתיים:
לא הצלחתי לחשב, חומרי הגלם איזוטריים מדי למערכת שאני עובדת איתה...
אשתדל להשלים זאת בהמשך.
Comments