036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

קדירת בשר ופירות יבשים

נשארו לכם פירות יבשים מטו בשבט?

הנה מתכון שיעשה איתם חסד, ובינינו, שווה לקנות את הפירות היבשים גם במיוחד עבורו, כי הוא פשוט נפלא.

הכנתי את הקדירה הזו בטו בשבט ולא הספקתי לצלם, ומצד שני, ממילא הוא לא כל כך פוטוגני, המתכון הזה... ומצד שלישי - הוא כל כך כל כך טעים, שהחלטתי לוותר לעצמי בעניין התמונות... אז הנה הוא לפניכם, בלי תמונות אבל עם כל מה שצריך כדי להכין אותו, ואם אתם מכינים - מוזמנים לשתף בתמונות משלכם, ובכלל בחוויה.

קדירת בשר ופירות יבשים | צילום: https://www.flickr.com/photos/53845411@N07/
קדירת בשר ופירות יבשים | צילום: https://www.flickr.com/photos/53845411@N07/

התמונה להמחשה בלבד. לקדירה שלנו יידרש סיר הרבה הרבה יותר גדול...


קדירת בשר ופירות יבשים


מה נצטרך?

2-3 כפות שמן זית

1 בצל

2-3 שיני שום חצויות

1 ק"ג בשר בקר שמתאים לבישול ארוך (אני השתמשתי בצוואר, והשומן עשה לתבשיל רק טוב...)

3 חבושים

2 כוסות ציר (או מים, אם כי פחות מומלץ)

2-3 ענפי טימין

1 כפית גדושה מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

 

5-6 דבלים חצויות

12 יח' משמש מיובש

12 יח' שזיפים מיובשים (מגולענים)

1/2 כוס זרשק (אוכמניות מיובשות)

1/2 כוס צימוקים (אני מעדיפה את הסוג הבהיר)

1.5 כוסות יין לבן יבש (אפשר גם אדום, הלבן עדין יותר)

1 מקל קינמון

2-3 כוכבי אניס

 

1 כפית כוסברה

1/2 כפית קינמון

1 כפית שטוחה כורכום

1/2 כפית כמון

1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק

מיץ מלימון אחד


ומה עושים?

  1. בסיר רחב וגדול מחממים את שמן הזית. חוצים את הבצל ופורסים לחצאי טבעות. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים עד לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד דקה.

  2. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים.

  3. בינתיים מקלפים את החבושים, מנקים ליבות וחותכים לפלחים. מוסיפים לסיר עם הבשר.

  4. מוסיפים את הציר, הטימין, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה (לרתיחה עדינה) מבשלים במשך שעה וחצי בערך (אפשר גם להעביר לתנור בחום בינוני).

  5. את הפירות היבשים שמים בקערה עם היין, מקל קינמון וכוכבי אניס ומשרים למשך כל זמן הבישול של הבשר (שעה וחצי).

  6. כעבור שעה וחצי - מעבירים את הפירות עם נוזלי ההשרייה לסיר עם הבשר ומוסיפים את כל שאר התבלינים ומיץ הלימון. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים שעה וחצי נוספות.

  7. אפשר להכין יום-יומיים מראש ולפני ההגשה לחמם היטב (להביא שוב לרתיחה למשך 5 דקות בערך).

  8. מגישים על קוסקוס או פירה ואפשר גם אורז לבן. מתעלפים. עונג שבת של ממש.


קדירת בשר ופירות יבשים | צילום: https://www.flickr.com/photos/53845411@N07/

113 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול