036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

קדירת בשר איטלקית עם חומוס וחצילים


אין כמו תבשיל קדירה לשבת חורפית, והפעם - הגרסה האיטלקית.

תבשיל הקדירה האיטלקי המפורסם ביותר הוא כמובן האוסובוקו. יש לו אינספור גרסאות וגם כאן בבלוג תמצאו כמה וכמה אופציות.

אבל יש עוד קדירות איטלקיות, כמו למשל הקדירה הנפלאה הזו עם חצילים וחומוס. גם המתכון הזה, בדומה לאוסובוקו (וכמו כל דבר באיטליה) הוא מתכון מנצח.


תבשיל קדירה איטלקי עם חומוס וחצילים | רוקחת החלומות

אז בלי הרבה מילים מיותרות - ניגש ישר לעבודה.


תבשיל קדירה איטלקי עם חומוס וחצילים


מה נצטרך?

2-3 כפות שמן זית

2 כרישות

2 גבעולי סלרי (ללא עלים)

5-6 שיני שום

1 חציל גדול

1 ק"ג בשר בקר לצלי (יש הרבה נתחים מתאימים, פשוט תגידו לקצב שזה לצלי/קדירה/בישול ארוך) ותבקשו שיחתוך לקוביות (לא גדולות מדי)

1 שימורי חומוס (מסונן היטב)

2-3 גזרים

1 כפית גדושה מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 עד 1 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

1 כף זרעוני קימל שלמים

1 פחית עגבניות מרוסקות (פולפה)

1 פחית כנ"ל ציר ירקות (ורק אם אין ברירה - מים)

1 פחית כנ"ל יין לבן יבש (אם אין לבן - אפשר גם אדום, רק לא מתוק בבקשה...)


תבשיל קדירה איטלקי עם חומוס וחצילים | רוקחת החלומות

ומה עושים?