top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

צ'ירשי - סלט דלעת טריפוליטאי

צ'ירשי הוא אחד מסלטי הדגל של המטבח הטריפוליטאי, בן לוויה קבוע למפרום, לקוסקוס ולחלה טרייה של שבת.

סוד קסמו של הצ'ירשי בתבלינים המאפיינים אותו - ובעיקר הכוונה לכמון ולקימל הטחון, חביבי נפשי וחיכי.

מי שלא אוהב איזה מהם יכול לוותר, אבל זה ממש לא יהיה אותו הדבר. ההמלצה שלי - להכין לפחות פעם אחת בגרסה המלאה. נסו וגם אתם תתמכרו, כי אין דברים כאלה.

צ'ירשי, סלט דלעת טריפוליטאי | רוקחת החלומות
צ'ירשי, סלט דלעת טריפוליטאי | רוקחת החלומות

צ'ירשי - סלט דלעת טריפוליטאי


מה נצטרך?

1 ק"ג דלעת (אפשר גם דלורית)

2-3 תפוחי אדמה

2-3 כפות שמן זית

10-12 שיני שום

2-3 כפות אריסה טובה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית גדושה כמון

1 כפית שטוחה קימל טחון (לא הזרעונים השלמים)

מיץ מלימון אחד גדול (או 2 קטנים)


ומה עושים?

1. קולפים את תפוחי האדמה והדלעת, חותכים לקוביות גדולות ושמים בסיר גדול. ממלאים מים, מביאים לרתיחה, ומבשלים עד שכל הירקות רכים. הדלעת מתרככת מהר יותר, אז הקוביות שלה יכולות להיות גדולות יותר. ובכל מקרה - כדי לוודא אם מוכן בודקים שתפוחי האדמה כבר רכים.


2. בינתיים כותשים את כל שיני השום. מחממים שמן במחבת קטנה (על אש קטנה שלא יתלהט מדי), מכניסים את השום למחבת ומטגנים 1-2 דקות, עד שהשום מתחיל להפיץ ניחוח עדין. אפשר להזהיב ממש מעט, אבל לא להשחים ולא לשרוף.


3. מוסיפים למחבת את האריסה וכל התבלינים ומטגנים עוד 2-3 דקות לפתיחת הטעמים. מסירים מהאש.


4. חזרה לדלעת המתבשלת - נפטרים מנוזלי הבישול (אפשר לשמור אותם כבסיס לציר). מועכים את הירקות בממחה של תפוחי אדמה או במעבד מזון. אני מעדיפה מרקם גס כמו הצ'ירשי המסורתי ולכן מועכת ידני, זה ממש צ'יק-צ'ק.


5. מוסיפים לדלעת את תערובת השמן והתבלינים ואת מיץ הלימון. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערת הגשה או לקופסה סגורה היטב (אם מכינים מראש).

צ'ירשי, סלט דלעת טריפוליטאי | רוקחת החלומות
צ'ירשי, סלט דלעת טריפוליטאי | רוקחת החלומות

אפשר להגיש בטמפרטורת החדר (אני הכי אוהבת), אבל טעים בהחלט גם קר מהמקרר.

הסלט יישמר היטב במשך כמה ימים, ואפשר להכין מראש ולשמור בקופסה סגורה היטב עד מועד ההגשה.


צ'ירשי, סלט דלעת טריפוליטאי | רוקחת החלומות
צ'ירשי, סלט דלעת טריפוליטאי | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים

100 גר' סלט מוכן = 83.8 קלוריות, 5.7 גר' שומן, 1.2 גר' חלבון, 7.3 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרול, 0.5 גר' סיבים תזונתיים.

* לחסכון בקלוריות אפשר להפחית את כמות האריסה ולהחליף בפפריקה מתוקה או חריפה, לפי טעמכם.

1,941 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page