top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

פסטה ברוטב לימון וארטישוק


מנה אלגנטית ומרשימה בטעמיה, שאינה מסגירה כלל את ההכנה הפשוטה שלה.

המתכון נולד כבן לוויה לפסטה בטעם לימון ופלפל שחור, משהו כזה או כזה:


פסטה כזו (או כל פסטת לימון אחרת) תיתן את התוצאה המיטבית למתכון הזה, גם מבחינת הניראות, אך הוא יתאים היטב ויעמוד בכבוד גם לצד פסטה 'רגילה', נייטרלית וללא טעמים מיוחדים.


פסטה ברוטב לימון וארטישוק

פסטה ברוטב לימון וארטישוק | רוקחת החלומות
פסטה ברוטב לימון וארטישוק | רוקחת החלומות

מה נצטרך?

1 חבילה של פסטת לימון ופלפל שחור (או כל פסטה נייטרלית אחרת)

1/2 כוס יין לבן

מיץ וגרידה מלימון אחד

1-2 ענפי מרווה

1 צנצנת גדולה רבעי ארטישוק כבושים בשמן זית (או כל סוג אחר)

1/2 כוס שמנת לבישול

מלח, 1/4 כפית פלפל אנגלי (או שחור) טחון + 1/4 כפית פלפל שחור גרוס (ואפשר גם כמה פתיתי צ'ילי מיובש, לא חובה)

1 כף חמאה

1/2-1 כוס פרמזן מגורר


ומה עושים?

  1. מבשלים את הפסטה עפ"י הוראות היצרן.

  2. במקביל מתחילים להכין את הרוטב: במחבת רחבה שמים את היין ומיץ הלימון עם המרווה, מביאים לרתיחה ומצמצמים מעט.

  3. מסננים היטב את רבעי הארטישוק ומוסיפים למחבת, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כמה דקות.

  4. מוסיפים את השמנת, גרידת הלימון והתבלינים (בזהירות עם המלח בשלב זה, גם הארטישוק מלוח וגם הפרמזן יוסיף בהמשך מליחות נוספת), מביאים לרתיחה ומבשלים מעט עד שהרוטב מסמיך מעט. מוציאים את ענפי המרווה וזורקים.

  5. מעבירים את הפסטה המבושלת לתוך הרוטב, מקפיצים מעט ומכבים את האש.

  6. מוסיפים את החמאה (חתוכה לקוביות) וממתינים שתימס. הקפצה קלה נוספת, העברה לצלחת הגשה רחבה (או לא, אפשר להגיש גם במחבת) פרמזן מעל ולהגיש מיד.

  7. זו בהחלט מנת פסטה כהלכתה!


פסטה ברוטב לימון וארטישוק | רוקחת החלומות
פסטה ברוטב לימון וארטישוק | רוקחת החלומות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page