כשאחותי חוגגת יום הולדת בפסח, זו המתנה שלי -
עוגת שוקולד עשירה ונפלאה, שבה האגוזים הטחונים מחליפים את הקמח. התוצאה היא עוגה מושלמת לפסח, לצליאקים ולכל הנמנעים מגלוטן.
אני החלפתי את הסוכר בתחליף (סוויטנגו) וכך הפחתתי עוד את כמות הפחמימות (והקלוריות) במתכון. להפחתה נוספת אפשר להשתמש בשוקולד ללא סוכר.
חשוב להכין את העוגה כמה שעות (ואפשר גם יום) מראש כדי לאפשר לה להצטנן ולציפוי להתייצב. שומרים במקרר מכוסה וסגור היטב.
עוגת שוקוזים - שוקולד עם אגוזים (ללא קמח וללא גלוטן)
מה נצטרך?
200 גרם שוקולד מריר (אפשר ללא סוכר) מינימום 60% מוצקי קקאו.
1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר (או תחליף סוכר, אני משתמשת בסוויטנגו
6 ביצים מופרדות
2 כפות ליקר פרנג'ליקו (אפשר להחליף בברנדי או רום או ליקר קפה)
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך טחונים
אופציה - חופן נוסף של אגוזי מלך לקישוט (כדאי לשמור את החצאים השלמים והיפים יותר למטרה הזו).
ומה עושים?
מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות). משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה בקוטר 22 - 24 ס"מ.
בקערית קטנה ממסיסים שוקולד (במיקרוגל בפולסים של 30 שניות) או בבן מארי. מניחים על השיש לצינון (לא במקרר).
במיקסר מקציפים חלבונים + 1/2 כוס סוכר לקצף יציב. מעבירים בעדינות לקערה אחרת.
באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים את השמנת המתוקה עם החלמונים, הליקר ו-1/4 כוס הסוכר הנותרת. נדרשת כאן הקצפה די ארוכה, 8-10 דקות. המסה לא תהפוך ממש לקצפת, אבל תסמיך מאוד והנפח שלה יגדל. זה מה שאנחנו מחפשים.
מוסיפים את השוקולד המומס (שבינתיים הספיק להתקרר) לשמנת המוקצפת ומערבבים היטב.
מפרישים מהקרם כמות של 1 כוס בערך לקערית קטנה. הקרם הזה ישמש אותנו בהמשך לציפוי של העוגה. שומרים בשלב זה מחוץ למקרר.
מעבירים 1/3 מקצף החלבונים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
מוסיפים את יתרת הקצף + האגוזים הטחונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שהתערובת אחידה.
מעבירים את המסה לתבנית המשומנת. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהחלק העליון של העוגה אפוי היטב ומעט פריך. התוך יהיה עדיין רך מאוד, וזה בדיוק מה שאנחנו מחפשים. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
מצפים בעדינות בקרם ששמרנו, מקשטים בחצאי אגוזי מלך, ומעבירים לקירור להתייצבות סופית, גם של העוגה וגם של הקרם.
ערכים תזונתיים (בחלוקה ל-20 מנות, עם סוכר, ללא האגוזים לקישוט):
Comments