top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוגת ריקוטה וצנוברים


עוגה קלאסית מהמטבח האיטלקי, שנקראת טורטה דלה נונה, העוגה של סבתא.

והיא ממש כזו - פשוטה, ביתית ובעיקר ט..ע..י..מ..ה.... כמו שרק סבתות יודעות.

במקור מכינים עם לימון, אני החלפתי בתפוז. ובטח אכין שוב, עם תפוז או לימון, או שילוב ביניהם.

עוגת ריקוטה וצנוברים (טורטה דלה נונה) | רוקחת החלומות

עוגת ריקוטה וצנוברים


מה נצטרך? (לתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ, 12-16 מנות)


לבסיס בצק פריך

150 גר' (1 כוס + 1 כף) קמח

90 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גר' (1/4 כוס) סוכר

30 גר' (2 כפות גדושות) שקד מולבן טחון

1 ביצה

ולפני שאתם שואלים - מי שממהר או סתם לו בא לו להסתבך - אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי (מתוק כמובן ורצוי על בסיס חמאה)


למלית גבינה

500 גר' גבינת ריקוטה

130 גר' סוכר

מיץ וגרידה מתפוז אחד עסיסי

3 ביצים

2 כפות סולת


לצנוברים

100 גר' צנוברים

1 כף חמאה

2 כפות ברנדי

2 כפות דבש


ומה עושים?


1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, סוכר והשקד הטחון. מפזרים מעל את קוביות החמאה.

2. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 26 ס"מ בערך, מעבירים לתבנית ומצמידים היטב לתחתית והדפנות. דוקרים המזלג בכמה מקומות ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות (אפשר להכין גם יום-יומיים מראש). ההקפאה תמנע מהבצק לגלוש מטה בעת האפייה ותשמור על שולי בצק גבוהים ויפים.

3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) אופים את תחתית הבצק (ישירות מהקפאה) כ-15 דקות (חצי אפיה). מצננים מעט.


4. להכנת המלית: מערבבים יחד (במיקסר או מעבד מזון) את כל חומרי המלית.

אם מכינים את המלית בסמוך לאחר הכנת הבצק, אפשר להשתמש באותו מעבד מזון ואין צורך לשטוף אותו בין לבין.

5. מחממים תנור לחום נמוך 150 מעלות. כאשר התנור חם שמים בתחתית תבנית גדולה ויוצקים לתוכה קומקום של מים רותחים.

6. יוצקים את המלית לתבנית, מכניסים לתנור ואופים (עם האדים) כשעה. כעבור שעה - שולי המלית יהיו אפויים והמרכז עדיין רוטט, וזה בדיוק המצב שבו אנחנו רוחצים להוציא את העובדה מהתנור.


7. מכינים את הצנוברים: במחבת קטנה ממיסים את החמאה מוסיפים את הצנוברים ומטגנים במשך 2-3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב ולהפיץ ניחוחות צנובריים נפלאים. מפזרים את הצנוברים בזהירות על העוגה האפויה לפיזור אחיד עד כמה שניתן. באותה מחבת מחממים מעט את הדבש עם הברנדי, מברישים את הצנוברים בעדינות רבה.

8. מכניסים את העוגה למקרר להתייצבות למשך כמה שעות ורצוי אפילו לילה.


עוגת ריקוטה וצנוברים (טורטה דלה נונה) | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים (חלוקה ל-16 מנות)

מנה = 237.5 קלוריות (ללא הטופינג של הצנוברים 187 קלוריות בלבד), 13.2 גר' שומן, 6.8 גר' חלבון, 22.3 גר' פחמימות, 77.4 מ"ג כולסטרול, 02. גר' סיבים תזונתיים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

留言


bottom of page