036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

עוגת ריקוטה וצנוברים


עוגה קלאסית מהמטבח האיטלקי, שנקראת טורטה דלה נונה, העוגה של סבתא.

והיא ממש כזו - פשוטה, ביתית ובעיקר ט..ע..י..מ..ה.... כמו שרק סבתות יודעות.

במקור מכינים עם לימון, אני החלפתי בתפוז. ובטח אכין שוב, עם תפוז או לימון, או שילוב ביניהם.

עוגת ריקוטה וצנוברים (טורטה דלה נונה) | רוקחת החלומות

עוגת ריקוטה וצנוברים


מה נצטרך? (לתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ, 12-16 מנות)


לבסיס בצק פריך

150 גר' (1 כוס + 1 כף) קמח

90 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גר' (1/4 כוס) סוכר

30 גר' (2 כפות גדושות) שקד מולבן טחון

1 ביצה

ולפני שאתם שואלים - מי שממהר או סתם לו בא לו להסתבך - אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי (מתוק כמובן ורצוי על בסיס חמאה)


למלית גבינה

500 גר' גבינת ריקוטה

130 גר' סוכר

מיץ וגרידה מתפוז אחד עסיסי

3 ביצים

2 כפות סולת


לצנוברים

100 גר' צנוברים

1 כף חמאה

2 כפות ברנדי

2 כפות דבש


ומה עושים?


1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, סוכר והשקד הטחון. מפזרים מעל את קוביות החמאה.

2. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 26 ס"מ בערך, מעבירים לתבנית ומצמידים היטב לתחתית והדפנות. דוקרים המזלג בכמה מקומות ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות (אפשר להכין גם יום-יומיים מראש). ההקפאה תמנע מהבצק לגלוש מטה בעת האפייה ותשמור על שולי בצק גבוהים ויפים.

3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) אופים את תחתית הבצק (ישירות מהקפאה) כ-15 דקות (חצי אפיה). מצננים מעט.


4. להכנת המלית: מערבבים יחד (במיקסר או מעבד מזון) את כל חומרי המלית.

אם מכינים את המלית בסמוך לאחר הכנת הבצק, אפשר להשתמש באותו מעבד מזון ואין צורך לשטוף אותו בין לבין.

5. מחממים תנור לחום נמוך 150 מעלות. כאשר הת