036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

עוגת קלמנטינות ושוקולד-צ'יפס

הקלמנטינות ממלאות את השווקים.

הן טעימות, עסיסיות (80% מים), מלאות בויטמין סי (40% מהכמות היומית המומלצת בקלמנטינה אחת), נוגדי חימצון, ועוד המון דברים טובים, דלות בקלוריות (רק 35 קלוריות ליחידה), עשירות בסיבים תזונתיים, מתקלפות בקלות, וכ...ל-כ...ך כייף לנשנש אותן...


ולמי עלינו להודות על כל אלה?

במקרה זה - לכומר צרפתי-אלג'יראי בשל קלמנט רודייה שהכליא (אי שם במאה ה-19) חושחש עם טנג'רין (מנדרינה ים תיכונית), וזכה לתהילת נצח כאשר הפרי החדש נקרא על שמו - קלמנטינה. כמובן שמאז פותחו, הוכלאו והונדסו זנים שונים של קלמנטינות, אבל אף אחד לא יקח לקלמנט את תהילת הקלמנטינה הראשונה.


ואנחנו? לא ניתן כבוד לקלמנטינה? לא נכין איזו עוגה לכבודה?

אז ישבתי וחשבתי, ופיתחתי מתכון מנצח לעוגת קלמנטינות ושוקולד-צ'יפס. כל כך מנצח, שהכנתי לאחרונה חמש פעמים ולא זכיתי לצלם אפילו פעם אחת.

העוגה הזו כאילו מתחסלת מאליה....

אז נסתפק, לעת עתה, בתמונות של קלמנטינות ונודה לכומר קלמנט פעם נוספת על כך שהן כל כך פוטוגניות. ועם קצת מזל - אצליח לצלם בפעם הבאה ולהוסיף תמונה גם של העוגה עצמה.



מה נצטרך?

3 ביצים L

150 גר' (3/4 כוס) סוכר

קורט מלח

1 כוס מיץ קלמנטינות (בערך 5-6 יחידות) (אפשר להחליף 1/4 מהכמות בשמנת חמוצה או יוגורט, ואפשר גם מיץ תפוזים אם אין לכם קלמנטינות)

1 כפית תמצית וניל

1 כף גרידת קלמנטינות או תפוז

200 גר' חמאה רכה מאוד (להוציא מהמקרר לפחות חצי שעה מראש)

140 גר' (1 כוס) קמח לבן

140 גר' (1 כוס) קמח כוסמין

1 שקית אבקת אפיה

50 גר' (1/2 כוס) קוקוס טחון

100 גר' שוקולד-צ'יפס מריר מאיכות טובה או שוקולד מריר קצוץ (המלצה חמה: לכו על הדבר האמיתי, לא צימקאו או תחליפים אחרים)



ומה עושים?


1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב תבנית עגולה עם חור או 2 תבניות אינגליש קייק (אם משתמשים בתבניות חד"פ מקרטון עם למינציה פנימית - אין צורך לשמן.

אופציה לתבנית העגולה - שמים בתבנית 1-2 כפות סוכר ומפזרים את הסוכר היטב על כל חלקה הפנימי של התבנית. זה ייתן מעין ציפוי קריספי דקיק לעוגה עצמה, אבל לא חובה.


2. בקערת מיקסר מקציפים ביצים + סוכר + מלח עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.


3. מוסיפים את החמאה הרכה ומקציפים מעט. בשלב הזה התערובת תיראה גבשושית ומפורקת לגמרי, אבל אין צורך להיבהל, זה יתסדר בהמשך.


4. מגררים במגררת דקה את קליפת הקלמנטינות (החלק הכתום בלבד!) וסוחטים למיץ. (אם מסתבכים עם גירור הקליפה כי היא מאוד דקה, אפשר לגרר במקום זה תפוז אחד) מוסיפים למיץ את הגרידה ותמצית הוניל, ואם רוצים מעט שמנת חמוצה או יוגורט. סה"כ - 2 כוסות נוזלים.

מסחטת הדרים נהדרת אפשר למצוא כאן>>>


5. בקערה נפרדת מערבבים יחד את שני סוגי הקמח עם אבקת האפיה.


6. מוסיפים לביצים המוקצפות את הנוזלים והקמח וסירוגין, מערבבים מעט אחרי כל הוספה עד לקבלת תערובת אחידה.


7. מוסיפים את השוקולד-צ'יפס ומערבבים קלות ידנית.


8. יוצקים את התערובת לתבנית העגולה או מחלקים בין שתי תבניות אינגליש קייק. מכניסים לתנור החם ואופים 30-35 דקות.


9. להגשת חגיגית במיוחד - מצפים בגאנאש שוקולד (50 גר' שוקולד מריר + 50 מ"ל שמנת מתוקה שהומסו יחד במיקרוגל) ומעטרים בפרוסות דקיקות של קלמנטינה או תפוזון סיני (עם הקליפה).



ערכים תזונתיים:

2 עוגות אינגליש קייק, 12 מנות עוגה.

מנה = 178.2 קלוריות, 9.7 גר' שומן, 2.7 גר' חלבון, 19.9 גר' פחמימות, 46.8 מג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.

ופרשננו אומר: 'מדי פעם מותר...'