לפעמים, מסיבות כאלה ואחרות, והשבוע לרגל אורחת מיוחדת, נדרש קינוח ללא רכיבים חלביים.
אז נתחיל מזה שזה לגמרי אפשרי, אין צורך להיבהל, גם אם אתם בעניין של קונדיטוריה עילית.
לכו מראש על קינוח שלא כולל כמרכיב עיקרי חמאה או שמנת ואז לא תצטרכו להתמודד עם תחליפים פחות איכותיים.
קינוחי פירות כמו לפתן חבושים או קומפוט תפוחים יהיו מצויינים; קינוחים עם המון שוקולד שמחפה בטעמו על כל דבר אחר, כמו נמסיס אספרסו שכזו; עוגה בחושה על בסיס שמן (למשל, עוגת הגזר הנהדרת הזו או עוגת תפוחים ושמן זית); פודינג טפיוקה עם פירות; כדורי תמרים או חלבה; מתכונים עם מרציפן (כדורי מרציפן ודובדבנים או עוגיות מרציפן); ומה דעתכם על שימוש במעדן סויה, כמו למשל בעוגת חלווה ופיצוחים הזו? בקיצור, אפשרויות לא חסרות.
וכשאני מפשפשת במחשבותי בין כל אלה, צף ועולה הרעיון של עוגת סולת תפוז.
כל כך פשוטה, כל כך עממית, כל כך מנחמת (כמו כל מתכוני הסולת, אבל זה באמת נושא לפוסט נפרד) ובעיני - הכי ישראלית שיש.
ועכשיו כשהתפוזים בשיא עונתם, קורצים מכל עבר - זה בדיוק הזמן להכין אותה.
אני מתעקשת על מיץ תפוזים סחוט טרי, כזה שסוחטים לבד בבית מתפוזים בשרניים טריים טריים, ממש רגע לפני שהמיץ נכנס לעוגה. עבורי אין שום תחליף. לא מיץ סחוט שקונים בסופר (גם אם קוראים לו סחוטרי) וגם לא מיץ מתפוזים של קיץ שבילו חודשים בקירור וכל קשר בינם לבין תפוז טרי מקרי בהחלט.
אז זה הזמן להכין - עוגת סולת תפוז. גם אם אתם לא בהכרח בעניין של קינוח ללא רכיבים חלביים, אלא סתם כך כי התפוזים כל כך טובים עכשיו וזו עוגה נהדרת. נסו ולא תתאכזבו.
מה נצטרך?
לעוגה: 4 ביצים L 150 גרם (3/4 כוס) סוכר 140 גרם (1 כוס) קמח 200 גרם (1 כוס) סולת 100 גרם (1 כוס) קוקוס 10 גרם (1 שקית) אבקת אפיה 150 גרם (3/4 כוס) שמן 240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי (2-3 תפוזים גדולים) קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
לסירופ: 120 מ"ל (1/2 כוס) מים 75 גרם (1/3 כוס) סוכר מיץ מ-1/2 תפוז
כמה טיפות מי זהר או מי ורדים (לא חובה)
לקישוט: אבקת סוכר או קוקוס שמפזרים על העוגה ממש לפני ההגשה
ומה עושים?
1. מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.
2. בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר עד שמתקבלת קציפה יציבה ואוורירית.
3. בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל החומרים היבשים - קמח, סולת, קוקוס ואבקת אפייה.
4. בקערה נפרדת (או בכוס מידה גדולה) מערבבים יחד את כל הרטובים - שמן, מיץ תפוזים (שסוחטים ממש עכשיו) וגרידה.
5. מוסיפים את היבשים והרטובים לסירוגין לביצים המוקצפות, מערבבים אחרי כל הוספה עד לקבלת תערובת אחידה, ולא יותר.
6. משמנים היטב תבנית עגולה קוטר 22 עם חור או 2 תבניות אינגליש קייק. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
7. בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטם מים עם סוכר ומיץ תפוזים, מבשלים 2-03 דקות מרגע הרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את מי הזהר או מי הוורדים (לא חובה אבל ממש כדאי).
8. מוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה מיד את הסירופ. כל הכמות. זה מחושב בדיוק כך שיספיק להרוות את העודה ולהמתיק אותה במידה הרצויה - שלא תהיה יבשה וגם לא ספוגית, ובעיקר שלא תהיה מתוקה מדי כפי שקורה לעיתים בעוגות סולת.
9. מצננים היטב ומגישים בטמפ' החדר. מקשטים בקוקוס או אבקת סוכר (שמפזרים על העוגה ממש ממש ברגע ההגשה, אחרת הכל ייספג וייעלם).
ערכים תזונתיים (כולל הסירופ)
מהעוגה יתקבלו 24 מנות.
מנה = 210.8 קלוריות, 12.8 גר' שומן, 2.8 גר' חלבון, 21.2 גר' פחמימות, 37.9 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.
Comentarios