top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוגיות שוקולד-צ'יפס ענקיות Big Chocolate Chip Cookies

זוהי ללא ספק אחת העוגיות הפופולריות ביותר מבין כל סוגי העוגיות.

אם אתם אוהבים את העוגיות שלכן קטנות ואלגנטיות - נסו את המתכון הזה לעוגיות שוקוצ'יפס של שרון & רנה.

אבל המתכון הזה, שאני משתפת היום, הוא לגרסת הג'מבו - עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות. עוגייה אחת כזו מסדרת אתכם לחצי יום לפחות.

תוספת מלכותית ומפנקת במיוחד לכל משלוח מנות.


עוגיות שוקולד-צ'יפס ענקיות | רוקחת החלומות
עוגיות שוקולד-צ'יפס ענקיות | רוקחת החלומות

עוגיות שוקולד-צ'יפס ענקיות Big Chocolate Chip Cookies


מה נצטרך? (לכ-20 עוגיות ענקיות)

200 גר' חמאה קרה

100 גר' סוכר לבן (אפשר להשתמש בתחליף וכך להפחית במידת מה את כמות הסוכר במתכון, התחליף המועדף עלי הוא סוויטנגו).

150 גר' סוכר חום כהה

50 גר' סוכר חום בהיר (דמררה)

2 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

340 גר' קמח (2 כוסות פחות 1 כף)

5 גר' (1 כפית = 1/2 שקית) א. אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

300 גר' שוקולד-צ'יפס (אני אוהבת שילוב של מריר באיכות גבוהה (מינימום 60% מוצקי קקאו) + לבן, אפשר להשתמש גם בשוקולד קצוץ)

100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס מאוד (אני שוברת בידיים כל חצי אגוז ל-4 חתיכות)


ומה עושים?


1.בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות עם כל סוגי הסוכר. מעבדים עם וו גיטרה (K) עד למרקם קרמי. זה יקח כמה דקות.


2. מוסיפים את הביצים ותמצית וניל ומעבדים כמה דקות נוספות.


3. בינתיים מערבבים בנפרד קמח + אבקת אפייה + סודה לשתייה. מוסיפים לתערובת שבמיקסר ומעבדים מעט, רק עד שהקמח נטמע בתערובת, ולא יותר.


4. מערבבים בקערה את השוקולד-צ'יפס עם אגוזי המלך. מוסיפים בערך 3/4 מהכמות לתערובת שבמיקסר ומערבבים מעט מאוד רק עד לפיזור אחיד פחות או יותר.

את ה-1/4 הנותר שומרים להמשך.


5. יוצרים מהתערובת עוגיות גדולות מאוד (50-70 גר' ליחידה). אני השתמשתי לצורך העניין בכף גלידה, אבל אפשר להכין גם כדורים באופן ידני, בערך בגודל של כדור פינג-פונג.

את העוגיות מסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. חשוב להשאיר מרווחים גדולים בין העוגיות, סה"כ ייכנסו 9 יחידות בתבנית תנור סטנדרטית. מהכמות יתקבלו כ-20 עוגיות.


6. על העוגיות מפזרים בנדיבות את יתרת תערובת השוקולד ואגוזי המלך (ה-1/4 ששמרנו בצד) ופוחסים אותן מעט. אפשר לגוון את התוספת מעל העוגיות בסוכריות עדשים קטנות, בייגלה או כל ממתק אחר שאוהבים.

מכניסים את התבנית עם העוגיות למקרר.

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אם אופים בו זמנית בשתי תבניות - יש לבחור בתכנית טורבו.

כאשר התנור חם מעבירים את התבנית ישירות מהמקרר לתנור ואופים במשך כ-14 דקות. במהלך האפייה מסובבים את התבנית פעם אחת ובמידת הצורך מחליפים מקום בין התבניות.


7. מוציאים מהתנור כאשר השוליים מתחילים להתייצב, לא יותר מזה. אם אחרי 14 דקות השוליים עדיין לא יציבים מוסיפים עוד 2 דקות ובודקים שוב. מעבירים לצינון על רשת. בזמן הזה גם החלק המרכזי של העוגיות יתקשה מעט, אך יישאר עסיסי.


עוגיות שוקולד-צ'יפס ענקיות | רוקחת החלומות
עוגיות שוקולד-צ'יפס ענקיות | רוקחת החלומות

שומרים עד השימוש בקופסה סגורה היטב.

לשמירת הטריות במשלוח מנות שמכיל סוגי עוגיות שונים - מומלץ להכניס כל עוגיית ענק לשקית צלופן ולקשור בסרט יפה.


ערכים תזונתיים

החישוב לעוגייה אחת במשקל 50 גר' לפני האפייה, ומזל שלא כל יום פורים...

248 קלוריות, 12.4 גר' שומן, 3.3 גר' חלבון, 30.7 גר' פחמימות, 35.9 מ":ג כולסטרול, 0.2 גר סיבים תזונתיים.


עוגיות שוקולד-צ'יפס ענקיות | רוקחת החלומות
עוגיות שוקולד-צ'יפס ענקיות | רוקחת החלומות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page