top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

סלט לוביה ברוטב ויניגרט רימונים

סלט צבעוני ומקסים, פשוט מאוד להכנה, שיוסיף המון טעם ורעננות לכל שולחן חג ויכול בהחלט לשמש כמנת סלט עשירה ומשביעה בשאר ימי החג.



אפשר להכין עם שעועית ירוקה קפואה אבל אם אתם מצליחים להשיג לוביה טרייה של ממש, שעכשיו בדיוק בעונה, התוצאה תהיה הרבה יותר פריכה, וזה בעצם מה שאנחנו מחפשים בסלט הזה.


אז מה נצטרך?

1/2 ק"ג עד 1 ק"ג לוביה (שעועית ירוקה) טריה (או שקית אחת של שעועית ירוקה מהקפאה - חתוכה או שלמה)

רימון אחד גדול

1/2 צרור נענע

2 חופנים גדולים של עלי בייבי

לקישוט ולתוספת קרנצ'יות: חופן נדיב של שקדים פרוסים


לרוטב ויניגרט רימונים:

2-3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כף רכז רימונים

מלח, פלפל שחור


ומה עושים?


1. מתחילים בהכנת השעועית.

קוטמים קצוות חוצים ושוטפים היטב במים זורמים.

בינתיים מרתיחים בסיר מים עם 1 כפית מלח. כאשר המים מגיעים לרתיחה זורקים את השעועית פנימה ומבשלים 5 דקות בדיוק. מעבירים לקערת מי קרח או מצננים תחת מים זורמים. מעבירים למסננת לייבוש וניקוז הנוזלים המיותרים.

אם אתם משתמשים בשעועית קפואה - מפשירים במסננת וזהו, אין צורך לבשל.


2. בינתיים מפרקים את הרימון ומפרידים את הגרגרים. את כל המיצים שנוצרו תוך כדי - שומרים להמשך.


3. מפרידים עלים של נענע מהגבעולים וקוצצים דק.


4. שמים בקערת ערבוב את הלוביה שהתקררה (חשוב מאוד שתהיה קרה אחרת היא תשחיר את הנענע) מוסיפים את גרגרי הרימון (עם המיצים) והנענע ומערבבים קלות.


5. בצנצנת קטנה מערבבים היטב את הכל חומרי הרוטב.


6. ממש לפני ההגשה: מרפדים קערת הגשה יפה בעלי בייבי ועליהם את הסלט המוכן. יוצקים את הרוטב, ומערבבים קלות. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול. מפזרים למעלה את השקדים הפרוסים. מגישים ומתברכים בריבוי זכויות כפולות ומכופלות.





פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page