סלט נוסף וקצת שונה לאוסף הסלטים הירוקים שאנחנו תמיד מחפשים לגוון.
הפעם הלכתי לכיוון איטלקי, כשהחסות משמשות מצע לארטישוק כבוש, פלפל קלוי ועגבניות מיובשות.
וזה כל היופי בסלט הזה: מלבד החסות עצמן - כל שאר המוצרים הם מוצרי מזווה, שתמיד נמצאים שם וממתינים לשעת הצורך. כי אתם כבר יודעים, מזווה טוב הוא אחד מחוקי היסוד למטבח טוב.
ועוד משהו: תרגישו חופשי לאלתר מהמלאי במזווה שלכם, יש כמה רעיונות בהמשך ולכם בוודאי יהיו נוספים. מוזמנים לשתף בתגובות.
סלט ירוק עם ארטישוק כבוש, פלפל קלוי ועגבניות מיובשות
מה נצטרך?
לב אחד של חסה
ראש אחד של חסה סלנובה (ירוקה או אדומה או כל שילוב)
1/2 ראש של חסה מסולסלת
2-3 יח' בצל ירוק
1/2 סלסילה של עגבניות שרי (אני תמיד מעדיפה מיקס של צבעים) - לא חובה
1 צנצנת ארטישוק כבוש (העדפה שלי למוצר שנקרא ZERO של PONTI ואין בו בכלל שמן)
1/2 צנצנת פלפלים אדומים קלויים בטעם טבעי
6-8 יח' עגבניות מיובשות לחות או משומרות בשמן זית
ואפשר גם (בנוסף או במקום): צלפים או זיתי קלמטה
לרוטב
נוזל הכבישה של הארטישוק
2-3 כפות שמן זית (או מיץ לימון, תלוי בסוג הארטישוק שאתם משתמשים, הסבר בהמשך)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1 כפית חומץ בלסמי איכותי
2 שיני שום כתושות
להגשה (לא חובה):
פרמזן מגורר או שבבי פרמזן
מעט נבטים לקישוט
ומה עושים?
מפרידים את החסות לעלים וחותכים גס. את עלי הסלנובה (אם הם קטנים דיים) אפשר להשאיר שלמים, את עלי החסה המסולסלת אני חוצה לאורך. שמים בקערה גדולה.
פורסים את הבצק הירוק לפיסות ברוחב 1 ס"מ בערך, מוסיפים לחסות ומערבבים קלות.
חוצים את עגבניות השרי הקטנות, את הגדולות יותר חותכים לרבעים.
פורסים דק את העגבניות המשומרות.
פורסים את הפלפלים הקלויים לפרוסות ברוחב 1-2 ס"מ.
מסננים את הארטישוק (שימו לב: את נוזל השימור שומרים להכנת הרוטב, לא לזרוק!)
מרכיבים את הסלט: בקערת הגשה שמים 1/3 מכמות החסות והבצל הירוק, עליה מפזרים 1/3 מכמות העגבניות, העגבניות המיובשות, הפלפלים הקלויים והארטישוקים הכבושים. וחוזר חלילה.
מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את נוזלי השימור של הארטישוק (בערך 1/4 כוס) ZERO עם שאר מרכיבי הרוטב.
שימו לב: אם משתמשים בארטישוק משומר בשמן - משתמשים ב-1/4 כוס מהשמן כמות זהה של לימון סחוט טרי (במקום שמן זית שברשימת המרכיבים), ולזה את שאר חומרי הרוטב. וזה כל הסיפור.
יוצקים את הרוטב על הסלט ממש לפני ההגשה. אם רוצים, מעטרים בשבבי פרמזן או פרמזן מגורר ומעט נבטים.
וכאן בגרסה קצת שונה עם תוספת של עלי בייבי, צלפים וזיתי קלמטה, בלי הפלפל הקלוי ובלי הפרמזן, פשוט כי זה מה שהיה במזווה ביום אחר, והכי חשוב - התוצאה לא פחות מוצלחת. תרגישו נוח לאלתר!
Comments