036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

סלט חסות עם אגסים, רוקפור ופקאן


חמש דקות עבודה וסלט אחד מושלם - שילוב קלאסי של אגסים וגבינה כחולה מחוזקים בפקאן קלוי. יותר מזה אנחנו לא צריכים.



סלט חסות עם אגסים, רוקפור ופקאן



מה נצטרך?

לבבות חסה - מגיע במארז של שתי יחידות, אנחנו נצטרך יחידה אחת

1 ראש של חסה סלנובה (אדומה, ירוקה או כל שילוב ביניהן)

1 ראש של חסה מסולסלת

3 יח' בצל ירוק

2-3 אגסים בשלים מאוד

1-2 חופנים של אגוז פקאן, רצוי קלוי ומומלח מעט

200 גר' גבינה כחולה מכל סוג שאוהבים (רוקפור, גליל וכיו"ב; אני השתמשתי ב'רונה בלו' של מחלבות גל).


לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ סחוט מלימון אחד עסיסי (בערך כמה שווה לשמן)

1 כפית חומץ איכותי (פטל, תפוחים, יין לבן או בלסמי)

1 כף דבש (אפשר להמיר במייפל)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית חרדל

1/2 כפית שום כתוש


ומה עושים?


1. חותכים גס מאוד (פיסות ברוחב 3 ס"מ) את לב החסה. מערבבים בקערת עבודה גדולה יחד עם עלי הסלנובה והחסה המסולסלת (אותם משאירים שלמים). סה"כ מדובר בכ-400 גר' עלי חסה מסוגים שונים (אפשר גם תערובת של עלי בייבי).

קוצצים את הבצל הירוק לטבעות ברוחב 1-2 ס"מ, מוסיפים לקערה ומערבבים בשתי הידיים.


2. מעבירים לקערת הגשה 1/3 מכמות תערובת החסות. חותכים אגס אחד לאורך כך שיתקבלו 12 פלחים - בשלב ראשון חותכים ל-4 רבעים, וכל רבע מחלקים ל-3 פלחים. מניחים את פלחי האגס על החסות.


3. מפזרים מעל האגסים 1/3 מכמות הפקאנים ו-1/3 מהגבינה הכחולה (מפוררת או חתוכה לקוביות).

וחוזר חלילה - עוד 2 סיבובים של חסות, אגס, פקאן ורוקפור. מקשטים במעט בצל ירוק למעלה.


4. מכינים את הרוטב: משקשקים היטב בצנצנת קטנה את כל חומרי הרוטב.


5. ממש לפני הגשה יוצקים על הסלט מחצי