036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

סופגניות כוסמין אפויות

חנוכה זה סופגניות, מזה לא נוכל להתחמק. וגם מי שפחות אוהב, או פחות רוצה, או יותר שומר, או כל דבר אחר, בסופו של דבר - בלי סופגנייה אחת (לפחות) בחג - אי אפשר.

אז הכנתי גרסה בריאותית עם קמח כוסמין ובלי טיגון, וההפתעה הגדולה היא שהסופגנייה הבריאותית הזו (בלי שום מרכאות) לא פחות טעימה מכל סופגנייה אחרת שתאכלו, ואפילו יותר.

נכון, יש בה חמאה (בכל זאת זו אמורה להיות סופגנייה ולא לחמנייה), אבל, בינינו, זה סוד הקסם שלה. כי מעבר לכך שהחמאה עדיפה פי כמה וכמה על שמן מטוגן, הטעם הוא אלוהי...


סופגניות כוסמין אפויות | רוקחת החלומות

שימו לב שהבצק דורש מנוחה של כמה שעות במקרר, ולכן עדיף להכין אותו כבר בבוקר (או אפילו יום קודם).

הכמות תספיק ל-20 סופגניות, ואפשר בהחלט להכין חצי מהכמות ערב אחד ואת השאר בערב שלמחרת. לא הייתי נותנת לבצק לעמוד יותר מיום וחצי מחשש שיחמיץ.


מה נצטרך? (20 סופגניות)

50 מ"ל חלב פושר

75 גר' סוכר

10 גר' שמרים יבשים

150 גר' קמח לבן

250 גר' קמח כוסמין

4 ביצים L

50 גר' מסקרפונה

גרידה מלימון אחד

גרידה מתפוז אחד

150 גר' חמאה

7.5 גר' מלח


בקונדיטוריה, כמו בקונדיטוריה, יש חשיבות רבה לדיוק במידות, משקל דיגיטלי קטן יעשה את העבודה בלי לתפוס הרבה מקום במטבח, והמחיר שווה לכל נפש, במיוחד עכשיו בהנחה מיוחדת לחנוכה. ניתן לרכוש כאן.


לסירופ (לא חובה):

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

2 כפות ברנדי


ומה עושים?


1. מוציאים את החמאה מהמקרר כחצ