top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

טרייפל תותים מהיר הכנה


"הנשים הבריטיות לא יודעות לבשל" אמר (בריטניה, 1966) הנסיך פיליפ, שהלך אתמול לעולמו, ועורר עליו כעסן של רבות. לא ניכנס כאן לויכוח אודות רזי המטבח הבריטי וכישורי מבשלות האימפריה, אבל נראה לי שגם גדולי המקטרגים לא יוכלו להתכחש לקסמו של הקינוח הבריטי המפורסם - הטרייפל: שכבות של עוגת ספוג טבולות בליקר כשביניהן פירות טריים וקרם וניל עשיר... שפתיים יישקו.



הטרייפל מוגש במקור בכלי זכוכית עגול וגבוה, רצוי על רגל, בו הוא מוצג במלוא הדרו. מגישים מנות אישיות בכף גדולה ומקפידים לחדור עד לעמקי הטרייפל כדי להנות מכל שכבות הטעם, ויש ממה להינות כאן.


זה אינו המתכון הראשון של טרייפל שאני מעלה לבלוג, בכל זאת אחד מקינוחי הפירות היותר מוצלחים שקיימים. בעבר העליתי מתכון לטרייפל פירות קיץ וגם לטרייפל של פירות אדומים.

הגרסה כאן מהירת הכנה עם בישקוטים (במקום עוגת ספוג) תותים (שעכשיו בשיא העונה) וקרם מסקרפונה (במקום קרם אנגלז), אבל התוצאה - לא פחות טובה. ואני מוכנה להמר על כך שגם הנסיך פיליפ בכבודו ובעצמו היה שמח למנת טרייפל שכזו.


אז לכבודו ולזכרו של הנסיך פיליפ (בכל זאת הדמות האהובה עלי בסדרת המופת 'הכתר') - קבלו טרייפל תותים מהיר הכנה.




מה נצטרך?

1 ק"ג תותים אדומים ומתוקים (הקטנים תמיד יהיו מתוקים יותר, רק אומרת)

2 כפות סוכר

3-4 כפות ברנדי

250 מ"ל שמנת מתוקה

250 גר' מסקרפונה

3 כפות גדושות דבש

1 חבילה בישקוטים מאיכות טובה

1/2 כוס חלב

2-3 כפות ברנדי


אופציה מומלצת: אפשר להוסיף או להחליף חלק מכמות התותים בדובדבנים חמוצים (מגולענים כמובן), ובמקרה כזה להשתמש במיץ של הדובדבנים במקום החלב.


ומה עושים?


1. מתחילים בהכנת התותים - שוטפים, מייבשים ומסירים עוקצים. חותכים לקוביות או טבעות קטנות ושמים בקערה. מפזרים מעל כמות ראשונה של סוכר וברנדי מערבבים קלות ומעמידים לחצי שעה בערך. מדי פעם מערבבים. שומרים כמה תותים שלמים לקישוט.


2. מכינים את הקרם: בקערת מיקסר שמים שמנת, מסקרפונה ודבש. מקציפים עד לקבלת קרם יציב.


3. בקערית נוספת מערבבים חלב עם כמות נוספת של ברנדי.


4. מרכיבים את המנה:

שכבה ראשונה - טובלים בישקוטים בתערובת החלב ומסדרים בתחתית כלי עגול ויפה.

שכבה שניה - מסדרים מעל הבישקוטי מחצית מכמות הפירות (לא לחשוש מהנוזלים של התותים, הם בהחלט חלק מהחגיגה).

שכבה שלישית - מחצית מכמות הקרם.

שכבה רביעית - בקומה וספת של בישקוטים טבולים.

שכבה חמישית - יתרת הפירות.

שכבה שישית - יתרת קרם המסקרפונה

ולמעלה - מקשטים יפה יפה בתותים טריים (את זה רצוי לעשות ממש ממש לפני ההגשה).


5. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות להתמזגות הטעמים. מגישים ומתעלפים. אוי... כמה שזה טעים... ממש תפארת המטבח הבריטי.




ערכים קלוריים:

הכמות כולה תספיק לכ - 24 מנות במשקל של 80 גר' למנה.

מנה = 148 קלוריות, 8.8 גר' שומן, 1.8 גר' חלבון, 14.3 גר' פחמימה, 33.4 מ"ג כולסטרול, 0.5 גר' סיבים תזונתיים.




פוסטים אחרונים

הצג הכול

댓글


bottom of page