השילוב של שוקולד וחלווה הוא נפלא ומתבקש, אבל לעיתים התוצר הסופי קצת מתוק מדי.
החלפת החלווה בטחינה שומרת על הטעמים ללא המתיקות המוגזמת.
אם הזדמן לכם בעבר לטעום טראפלס שוקולד-טחינה, אתם בוודאי יודעים למה אני מתכוונת, ואם לא - הנה ההזדמנות שלכם.
מתערובת הגנאש שוקולד-טחינה שבמתכון אפשר להכין טראפלס נפלאים (הוראות מפורטות בהמשך) , אבל אני בחרתי הפעם לקחת את השילוב למקום אחר והכנתי ממנו טארט נהדר - טארט שוקולד-טחינה-חלווה.
המתכון כולל כמה שלבים אבל כל אחד מהם אינו מסובך, שווה לנסות.
טארט שוקולד-טחינה-חלווה
לבסיס הטארט (קוטר 22-23 ס"מ)
150 גר' (1 כוסות + 1 כף) קמח
90 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גר' (1/4 כוס) סוכר או אבקת סוכר
30 גר' (2 כפות) שקד מולבן טחון
1 חלמון (לכמות כפולה - ביצה אחת שלמה)
בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, אבקת הסוכר והשקד הטחון. מפזרים מעל את קוביות החמאה. מעבדים עד לקבלת פירורים עדינים.
מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד מעט, עד שמתחיל להיווצר כדור בצק. במידת הצורך אפשר להוסיף מעט מאוד מים קרים (כפית).
מוציאים את הבצק לשיש, מאחדים אותו במספר תנועות לישה יוצרים כדור ומשטחים לצורת פיתה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה ואפשר גם להכין מראש.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לקוטר התבנית + שוליים. מניחים בתבנית הפאי ומהדקים לשולי התבנית. דוקרים מעט את תחתית הבצק ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) אופים 15-16 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
*** מאותגרים וממהרים - ניתן לקנות בצק פריך מרודד (רצוי על בסיס חמרה) ולהשתמש בו לתחתית הפאי.
לגנאש שוקולד-טחינה
200 גר' שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)
200 גר' טחינה גולמית טריה מאוד באיכות טובה
2-3 כפות דבש
שמים את כל חומרי הגנאש בקערה זכוכית.
מחממים במיקרוגל (או מעל בן מארי) בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס.
מערבבים היטב היטב במטרפה עד לקבלת קרם עשיר ומבריק.
יוצקים את תערובת הגנאש יוצקים אל תוך הטארט האפוי והמצונן.
*** הוראות להכנת טראפלס שוקולד-טחינה מתערובת הגנאש בהמשך.
*** אקסטרא מאותגרים ועוד יותר ממהרים - אפשר לצקת את תערובת הגנאש ישירות לתוך טארטלטים קטנים שקונים מוכנים ולוותר על קצפת החלווה או להשתמש בה לקישוט בלבד (לא חובה).
לקציפת החלווה
250 מ"ל שמנת להקצפה (38%)
150 גר' ממרח חלווה
מקציפים את השמנת עם ממרח החלבה לקצפת סמיכה ויציבה.
מעבירים בכף על גבי הגנאש ומערבבים ממש ממש מעט בעזרת ידית של כף עץ או בדומה לקבלת מראה משוייש.
מעבירים לקירור של שעתיים-שלוש להתייצבות הקרם.
וזהו, זה כל הסיפור.
שימו לב, הטארט עשיר מאוד ואין צורך ביותר מאשר מנה קטנה יחסית.
ערכים תזונתיים
טארט = 24 מנות.
מנה (קטנה) = 238.6 קלוריות, 16.6 גר' שומן, 4.6 גר' חלבון,18.1 גר' פחמימות, 30.3 גר' כולסטרול, 0.6 גר' סיבים תזונתיים.
הוראות להכנסת טראפלס שוקולד-טחינה
היי אפשר לשים את הבצק במקרר במקום במקפיא ליותר זמן ?