top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

חצאי ארטישוק בויניגרט קרם ארטישוק

עונת הארטישוק בעיצומה ואני ממהרת לנצל אותה, כי יש תחתיות ארטישוק קפואות ויש ארטישוק טרי, וזה ממש לא אותו הדבר.

אנשים רבים, וגם אני ביניהם בעבר, מסתייגים מטיפול בארטישוק טרי ובעיקר נרתעים מהקילוף.

ובכל זאת, עם השנים התמכרתי אליו, לארטישוק, שהוא גם טעים כל כך, וגם סופר-אלגנטי, וגם עמוס ביתרונות בריאותיים (תוכלו לקרוא על זה כאן.

אז איך בכל זאת מתמודדים עם כל העסק הזה, שנקרא ארטישוק?

מתחילים במתכון כמו זה, שדורש טיפול ממש מינימלי בארטישוק, ופשוט מתמסרים.



חצאי ארטישוק בויניגרט קרם ארטישוק


מה נצטרך?

6 יחידות ארטישוק בגודל בינוני (או יותר, כמספר הסועדים)

לבישול - חצי לימון, מלח

1/2 צנצנת ממרח ארטישוק (אני משתמש תמיד במותג האהוב עלי, עץ השדה).

לרוטב - הכוכב העיקרי של המנה!

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 שיני שום כתושות

3/4-1 כוס שמן זית איכותי (גם כאן, העדפה שלי היא עץ השדה)

2 כפות צלפים

1 כפית גדושה חרדל איכותי

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

1-2 כפות ממרח ארטישוק


להגשה - עלי רוקט


ומה עושים?

1.מתחילים בארטישוקים. קוטמים לכל ארטישוק את ה-1/3 העליון (החלק המחודד של העלים) וחוצים לאורך. מטפטפים על כל מחצית מעט מיץ לימון ושמים בסיר גדול.

ממלאים מים, 1 כפית מלח וזורקים פנימה גם את קליפת הלימון הסחוט.

מניחים על הארטישוקים צלחת כדי שלא יצופו.

מביאים לרתיחה ומבשלים 20-30 דקות.

מסננים ומצננים.


2. אחרי שהארטישוקים התקררו מעט (רק לרמה שאפשר לטפל בהם), מסירים מכל מחצית ארטישוק, בעזרת כפית, את הליבה השעירה עם העלים הקטנים והדוקרניים שמעליה.

סימנתי כאן באדום את החלק שתרצו להיפטר ממנו.

לא תאמינו כמה זה פשוט.


3. מרפדים תחתית של מגש או צלחות אישיות במעט עלי רוקט, ומניחים עליהם את חצאי הארטישוק.


4. בלב ליבו של כל ארטישוק, בדיוק במקום שממנו הוצאנו את הליבה השעירה, שמים כפית אחת נדיבה של ממרח ארטישוק איכותי.


5. ועכשיו מכינים את הרוטב: מכניסים את כל החומרים, כולל מה שנשאר מממרח הארטישוק, לכוס של הנינג'ה או טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת קרם עשיר וקטיפתי.

*** שימו לב: מתחילים ב-3/4 כוס שמן זית ובמידת הצורך מוסיפים עוד. הרוטב צריך להיות סמיך ועשיר, יש להיזהר מדילול יתר.

תתקבל כמות גדולה יחסית של רוטב שתספיק גם למספר גדול יותר של ארטישוקים. אפשר לשמור במקרר לפעם הבאה או להשתמש לכל סלט אחר.


6. מזלפים מעט רוטב על כל מנה ומגישים עם צלוחית קטנה של רוטב בצד לטבילה של העלים תוך כדי האכילה.



ערכים תזונתיים

מנה = שני חצאי ארטישוק + 1/4 כוס רוטב

190 קלוריות, 15 גר' שומן, 3.9 גר' חלבון, 6.7 גר' פחמימות, 3.3 גר' כולסטרול, 2.8 גר' סיבים תזונתיים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page