top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

חלת כוסמין ודבש


בחגים ובכלל, אין כמו חלה מתוקה רכה ומפנקת שאופים בבית.


חלת כוסמין ודבש | רוקחת החלומות

הגרסה שלי לראש השנה עשויה ברובה המכריע (75%) מקמח כוסמין, מה שלא גורע במאומה מהרכות הכובשת שלה.

אם בא לכם להשקיע - כדררו כדורים קטנים לחלת תלישה מהממת ביופייה, ורצוי עגולה עם מקום לקערית דבש במרכז (מאוד טרנדי השנה...)

אם אין לכם את הזמן - לכו על חלה קלועה קלאסית או שבלול ענק לחלה עגולה;

ואם בא לכם להיות יצירתיים - כל צורת קליעה אחרת תתקבל אף היא באהבה על ידי הבצק המתמסר והנהדר הזה.

בכל מקרה מובטחת לכם הצלחה מסחררת.


חלת כוסמין ודבש | רוקחת החלומות

הכמויות הן ל-2 חלות גדולות. אני התחלתי בחלת תלישה ואחרי שסיימתי עם כל הכדורים הכנתי משארית הבצק חלה קלועה, שהייתה פתרון נפלא עבור כל בני הבית לארוחת צהריים בזמן שאני עסוקה בהכנות לארוחת החג.

אפשר כמובן להכין חצי כמות, אבל אם כבר נכנסים להרפתקה, ומקדישים את הזמן -פ למה לא להכין 2 חלות? את החלה השנייה (זו שאתם חושבים שלא תיאכל באותלו היום מצננים היטב, עוטפים ממש ממש טוב ומקפיאים. בשעת הצורך מוציאים מהמקפיא כשעה לפני הארוחה, ואתם מסודרים לארוחה נוספת.


גילוי נאות: מבוסס על מתכון לכתר נתלש של חלת דבש מהבלוג המקסים של פיית העוגיות.


אז מה נצטרך?

260 גר' (2 כוסות פחות 1 כף גדושה) קמח לבן

700 גר' (5 כוסות) קמח כוסמין

40 גר' (2 כפות גדושות) קורנפלור

20 גר' (2 כפות מעט גדושות) שמרים יבשים)

100 גר' (חצי כוס) סוכר

1 כף שטוחה מלח

1/2 כוס שמן זית איכותי

כ-100 גר' (1/4-1/3 כוס) דבש, תלוי במידת המתיקות שאתם מעוניינים לחלה שלכם

4 ביצים L 300 גר' (כוס ורבע) חלב


להברשה

1 ביצה 1 כף חלב


לזיגוג (לא חובה)

50 גרם חמאה 50 גרם ((2 כפות) דבש 15 מ"ל (כף) מים רותחים


ומה עושים?


1. בקערת מיקסר שמים את הקמחים, השמרים הסוכר והמלח, מערבבים קלות.


2.יוצרים בור במרכז ומוסיפים את השמן, הדבש, הביצים, מתחילים לעבד לבצק ותוך כדי פעולת המערבל שופכים פנימה בהדרגה את החלב. ייתכן שתידרש עוד כף או פחות כף של נוזלים, שימו לב.


3. מעבדים במשך 10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק. הבצק יהיה מעט, ממש מעט, דביק. אם הוא דביק מדי אפשר להוסיף עוד כף קמח. נוצרים מהבצק כדור עגול ויפה שמים בקערה, מכסים ומתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח. אם צריך קצת יותר משעה - לכו על זה, העיקר שהבצק יהיה תפוח היטב.


4. לחלת תלישה: מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל 30-40 גר' כל אחד, מסדרים במעגלים ולא שוכחים להשאיר במרכז מקום לצלוחית דבש.


חלת כוסמין ודבש | רוקחת החלומות

מהבצק שנשאר מכינים חלה אחת גדולה לארוחת צהריים...



5. ל-2 חלות גדולות - מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מכל חלק יוצרים 3 רצועות (או יותר) וקולעים את החלה. מעבירים לתבנית אפיה מתאימה.

אם יש לכם תנור רחב במיוחד - אפשר להכין מכל כמות הבצק חלה אחת ענקית, חגיגית ומהממת במיוחד.


6. לא משנה מהי החלה שהכנתם, עכשיו עוברים לשלב ההתפחה השנייה. מכסים את החלה ומתפיחים במשך 30-40 דקות נוספות.

לקיצור התהליך אפשר לייצר 'תא תפיחה' מאולתר: להתפיח בתנור בחום נמוך מאוד (30 מעלות ולא יותר), תבנית מים רותחים בתחתית התנור, וחלה לא מכוסה. במקרה כזה משך התפיחה יתקצר ל - 20-30 דקות.


חלת כוסמין ודבש | רוקחת החלומות
חלת כוסמין ודבש | רוקחת החלומות

7. כאשר החלה תפוחה - מוציאים אותה מתא התפיחה המאולתר.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בינתיים מערבבים בקערית קטנה ביצה + 1 כף חלב ומברישים את החלה בעדינות רבה בלי לפגוע בתפיחה היפה שלה.


7. אפיה: 180 מעלות.

משך האפייה תלוי בגודל החלה, מתחילים ב-20 דקות ובודקים.

אם החלה כבר שחומה מספיק בחלקה העליון, אבל עדיין דרושות לה כמה דקות נוספות של אפיה (תחתית אפויה היטב, בהקשה נשמע צליל חלול), מנמיכים את החום ל-160 מעלות.


8. 5 דקות לפני תום האפייה מכינים את הזיגוג. שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים 1-2 דקות. מברישים את החלה בזיגוג ממש כשהיא יוצאת מהתנור, כשגם החלה וגם הזיגוג חמים מאוד. מצננים היטב.


9. מגישים על צלחת עגולה גדולה עם צנצנת דבש במרכז או בכל קונספט אהוב אחר. תולשים, טובלים בדבש, מברכים, טועמים ומתענגים.


חלת כוסמין ודבש | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים

כדורון אחד במשקל 30 גר' לפני האפיה, לא כולל הזיגוג = 92.3 קלוריות, 2.3 גר' שומן, 2.5 גר' חלבון, 15.1 גר' פחמימות, 0.7 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.


שנה טובה ומתוקה לכולם!





446 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page