top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

גרנולה ביתית ממכרת

הגרנולה נחשבת בעיני רבים למזון בריאות, ובמידה רבה של צדק:

היא עשויה משיבולת שועל, שהיא אחד הדגנים בעלי הערך התזונתי הגבוה ביותר: מכילה כמות רבה של ויטמינים, סידן וברזל, וגם סיבים תזונתיים, שיוצרים תחושת שובע ממושכת ותורמים להפחתה ברמות הכולסטרול בדם.

תוספת האגוזים (או שקדים וגרעינים) מוסיפה שומנים איכותיים שהגוף זקוק להם, וכמות נכבדה של ברזל ואבץ.

והדבש - מינרלים נוספים.

ועוד לא אמרנו מילה על יופייה של המנה...


אלא שהמוצרים התעשיתיים מכילים לעיתים כמויות גדולות של שמן וסוכר לבן, שהופכים את הגרנולה לפחות בריאה או עתירת קלוריות, אבל כשמכינים גרנולה בבית, וזה ממש לא מסובך, אפשר לשמר את כל היתרונות בלי ליפול למלכודת החסרונות.


אני אציע כאן מתכון בסיסי שעליו אפשר לבנות אינספור וריאציות וגיוונים. כשלעצמי אני אוהבת לחלק את הכמות הבסיסית ולהכין 2-3 סוגי גרנולה שאני שומרת בצנצנות נפרדות, כדי לשמור על גיוון.


אז מה נצטרך?

1 ק"ג שיבולת שועל גסה (לא קוואקר להכנה מהירה)

125 מ"ל/גר' (1/2 כוס) מים

125 מ"ל/גר' (1/2 כוס) שמן

125 גר' (1/3 כוס) דבש

150 גר' אגוזי מלך

150 גר' פקאן


100-200 גר' חליטה לתה - פירוט מדוייק בהמשך.


ומה עושים?


1. מחממים תנור לחום נמוך מאוד (100 מעלות). מרפדים שתי תבניות גדולות של התנור בנייר אפיה.


2. מערבבים היטב מים, שמן ודבש. במידת הצורך מחממים מעט כדי שהדבש יהיה נוזלי יותר ונוח יותר לעבודה.


3. בקערה גדולה שמים שיבולת שועל, יוצקים עליה את תערובת הנוזלים ומערבבים היטב עד שכל פתיתי שיבולת השועל סופגים את התערובת הנוזלית.


4. שוברים את האגוזים ומוסיפים לקערה עם שיבולת השועל, מערבבים.


5. מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ומכניסים לתנור החם לשעה. מדי 10 דקות מוציאים את התבניות, מערבבים והופכים את התערובת כדי שתיקלה באופן שווה מכל הצדדים ומחזירים לתנור.


6. כעבור שעה - מעבירים את התערובת משתי התבניות לקערה גדולה ומצננים היטב.


7. בשלב הזה התערובת הבסיסית מוכנה, והיא טעימה ונהדרת כפי שהיא.


8. תוספות ושדרוגים

חמוציות, פירות יבשים קצוצים, סוגי אגוזים נוספים, זרעונים למיניהם, קוקוס ואפילו שוקולד קצוץ - יתקבלו בברכה.

אבל הסוד שלי, ישדרג לכם את הגרנולה פלאים - אני משתמשת בחליטה לתה שכוללת קוביות קטנטנות של פירות יבשים מסוגים שונים עם עלי תה או אחרים לטעם, והתוצאה - מהממת. נקודה.

את החליטות קונים בחנויות/דוכנים של אגוזים, פירות יבשים, תבלינים וכיו"ב. יש בכל מקום ויש המון סוגים, רחרחו היטב וחפשו חליטה שממש עושה לכם את זה.


להסרת ספקות, הכוונה לחליטות מהסוג הזה, שנראה כאן משמאל.


לכמות של 1/2 ק"ג גרנולה בסיסית (1/3 מכל הכמות) אני מוסיפה 100-150 גר' חליטה, ואפילו 200 גר' יהיה בסדר, וככה יש לי בחצי דקה עבודה 3 סוגים שונים של גרנולה.

ממש לאחרונה הכנתי (למארז המתנה של ראש השנה) - גרנולה תפוחים, גרנולה אקזוטית עם פירות טרופיים וזנגביל וגרנולה פירות יער.


9. מגישים יוגורט עם 2-3 כפות גרנולה, פרי טרי חתוך לקוביות או סלט פירות (מעל או מתחת ליוגורט), וזהו, אתם מסודרים לחצי יום.


ואם אתם מארחים לארוחת בוקר או בראנצ' (סוכות יכול ממש להתאים) - המוזלי הזה ירים את כל השולחן לגבהים חדשים, תראו איזה יופי.



ערכים תזונתיים

מנה = 30 גר' (2-3 כפות).

מנה של התערובת הבסיסית (ללא תוספת החליטות) = 147.7 קלוריות, 7.5 גר' שומן, 3.9 גר' חלבון, 16.2 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרול, 2.2 גר' סיבים תזונתיים.

להפחתת הערכים הקלוריים אפשר להפחית את כמות האגוזים במתכון.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page