036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

גאלט בטטות אגוזים ורוקפור

עם כל אהבתי לקיש הצרפתי, שהוא בהחלט אחד המאכלים האהובים עלי ביותר, השנה החלטתי להחליף את הקישים בגאלט.


מה זה גאלט?

הגאלט (מהמילה הנורמנית גאלה, שפירושה "עוגה שטוחה") הוא מונח המשמש במטבח הצרפתי לסוגים שונים של עוגות עגולות שטוחות שמעוצבות ביד חופשית (בניגוד לפאי או טארט המעוצבים למשעי).

במקור אכן דובר בעיקר בעוגות פרי, אך כיום משמש המונח גם לתיאור של מעין פשטידות שטוחות של ירקות מסוגים שונים, עם גבינות או בלעדיהן. אבל (וזה ההבדל הגדול מהקיש) - בלי שמנת ובלי ביצים.

ועוד משהו: בניגוד לקיש, בו יש חשיבות ליחס המדוייק בין הביצים לשמנת ולקמח, הגאלט אינו דורש מתכון מדוייק, ויכולת האילתור היא כמעט אינסופית. קחו בצק, ירקות מכל הבא ליד וכמה גבינות, ואתם מסודרים.

עבורי - בהחלט אחת המנות הצמחוניות היותר נוחות ויותר מנחמות.


מכל הסיבות האלה (וגם ובעיקר כי לרגל ה'מצב' לא היה לי יותר מדי חשק לבישולים מפונפנים) הכנתי לארוחת שבועות השנה שני גאלטים: גאלט ירוקים וארטישוק עם גבינת עיזים (מתכון ממש בקרוב) והגאלט הנהדר הזה של בטטות עם אגוזים ורוקפור.


גאלט בטטות | רוקחת החלומות

מה נצטרך?


לבצק: (כמות הבצק ל-2 גאלטים בקוטר 22 ס"מ)

375 גר' קמח (2.5 כוסות + 1 כף גדושה) אני השתמשתי ב-250 גר' קמח לבן והיתרה קמח כוסמין (אפשר להחליף בקמח מלא או להשתמש בקמח לבן בלבד או להשתמש רק בכוסמין).

1 כפית שטוחה סוכר

1 כפית שטוחה מלח

175 גר' חמאה קרה מאוד

1 ביצה

1 כפית חומץ תפוחים או חומץ בן יין

1-2 כפות מים קרים (רק במידת הצורך)


למלית: (הכמות לגאלט אחד)

3 בטטות בצבעים שונים - כתומה, לבנה וסגולה (אפשר גם כתומות בלבד)

2 כפות ממרח אגוזים (לא חובה, אבל משדרג פלאים, מתכון כאן)

50-100 גר' גבינת רוקפור או כל גבינה כחולה אחרת