036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

בלינצ'ס כוסמין עם בשר מפורק

בלינצ'ס בדרך כלל מתקשר אצלנו לשבועות - ממולא בבשאמל וגבינות עם תרד ופטריות או עם גבינה מתוקה ודובדבנים. אבל זה לא חייב להסתיים בזה.

בארוחת השנה החדשה שהכנתי בשבוע שעבר שילבתי גם כמה מנות 'נובי גוד' והראשונה שבהן הייתה בלינצ'ס עם בשר. אפשר להכין עם בשר טחון בדיוק כמו במתכון של רולדה בשר, אבל אני החלטתי לקחת את המנה לכיוון קצת אחר, אולי אפילו להעלות אותה רמה, והכנתי אותה עם אוסובוקו מפורק. ואחרי 3 שעות של בישול האוסובוקו ושעה של טיגון וגלגול בלינצ'ס אני אומרת - כן, זה בהחלט שווה את ההשקעה והמאמץ. לא סתם זו הייתה מנת השנה החדשה שקבלה מכם הכי הרבה לייקים בפייסבוק. ואם אתם עדיין לא מכירים - זה הזמן להצטרף לדף של רוקחת החלומות בפייסבוק.

אז בפעם הבאה שאתם מכינים ארוחה חגיגית או רוצים להרשים - לכו על המנה הזו של בלינצ'ס בשר מפורק, ולא תצטערו.


בלינצ'ס בשר מפורק


לאוסובוקו

2 כפות שמן זית

1 ק"ג אוסובוקו ללא עצם (2 נתחים גדולים)

1 בצל

3-4 שיני שום

2 גזרים

2 מקלות סלרי (אפשר עם העלים)

1 ליטר ציר ירקות

1/2 כוס יין אדום

1 כף רסק עגבניות

2-3 ענפי רוזמרין

מלח, פלפל שחור

1 תפוחי אדמה מבושל וקלוף


בסיר רחב דיו להכיל את שני נתחי הבשר מחממים 1 כף שמן זית. צורבים את נתחי הבשר היטב משני הצדדים ושומרים בצד.

בינתיים חותכים את בצל לרבעים ופורסים דק.

מוסיפים לסיר (אחרי שהוצאנו את הבשר) את השמן הנותר ואת הבצל ומזהיבים. מערבבים מדי פעם.

קוצצים את השום ומוסיפים לסיר. מערבבים קלות.

קולפים את הגזר, חוצים לאורך ופורסים לחצאי טבעות. מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.

פורסים את מקלות הסלרי, מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.

ממשיכים לטגן את הירקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהם מתרככים ומאבדים נפח.

מחזירים את הבשר לסיר (מעל הירקות).