לפעמים מתחשק לי להתחבר לזכרונות ילדות ולהתרפק בערגה על הטעם של פעם.
לא קמח כוסמין, לא גבינות מתוחכמות ולא גרסאות משודרגות.
ולא שלא פרסמתי מתכונים כאלה בעבר. כאן, למשל תמצאו מתכון נהדר לבורקיטס מקמח כוסמין עם גבינה צ'רקסית.
אבל אם גם אתם, כמוני במצב רוח נוסטלגי (לקראת שבועות או בלי קשר), אז המתכון הזה בדיוק בשבילכם.
בורקיטס כמו של סבתא
לבצק:
הבצק הוא בצק פריך פשוט ואהוב שפעם קראו לו בצק שק"ם (שמנת, קמח, מרגרינה) ובימינו, אחרי המרת המרגרינה בחמאה אפשר לקרוא לו פשוט בצק חש"ק.
350 גר' (2.5 כוסות) קמח תופח או קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפיה
200 גר' חמאה רכה
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כפית שטוחה מלח
למלית:
100 גרם גבינה גבינה צפתית קשה (אפשר להחליף בבולגרית)
100 גר' גבינה כחושה (טוב טעם, כנען או תבור)
100 גר' קשקבל (או כל גבינה אחרת שאוהבים, אבל קשקבל זה המקור)
1 ביצה
מלח (בעדינות, הגבינות מלוחות), פלפל שחור
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
ומה עושים?
1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים 2-3 דקות בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד, רך וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
2. מכינים את המלית: מגררים לקערה את הגבינה הצפתית (או הבולגרית) והקשקבל. מוסיפים את הגבינה הכחושה והביצה. מערבבים היטב. ממליחים (בזהירות) ומפלפלים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מכינים את הבורקיטס: מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח עבודה מקומח בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 9 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול בצק כפית נדיבה מהמלית מקפלים ומהדקים היטב את הקצוות (אני עושה זאת עם מזלג). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
4. מקשטים: מברישים את הבורקיטס בביצה ומפזרים עליהם שומשום.
עד כאן אשר להכין מראש ולהקפיא מסודר בתבנית עד האפיה (אין צורך להפשיר מראש)
5. אופים ומגישים: ממש לפני ההגשה אופים את הבורקיטס בתנור בחום קצת בינוני (180 מעלות) 15-20 דקות עד להזהבת המאפים. מגישים חמים, ורצוי עם חמינדוס בצד.
ערכים תזונתיים
מהכמות יתקבלו כ-50 יחידות (תלוי בעובי הרידוד)
יחידה = 75.2 קלוריות, 5.0 גר' שומן, 2.2 גר' חלבון, 5.4 גר' פחמימות, 18.6 מ"ג כולסטרול, 0 גר' סיבים תזונתיים.
Commentaires