top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

אשה רשתה - מרק קטניות וירק עם אטריות ביצים

אשה רשתה (או אש א-רשתה Ash Reshteh) הוא אחד ממרקי הדגל של המטבח הפרסי - מנה צמחונית שבקלות אפשר גם לטבען אותה על ידי החלפת אטריות הביצים בפסטה ללא ביצים.

בדומה למנות אחרות של המטבח הפרסי המנה משופעת בקטניות וירק והחידוש הגדול כאן הוא תוספת האטריות. אלה הוכנסו למתכון, ככל הידוע, עוד לפני המאה השישית ומאז הוא לא השתנה.

אשה רשתה - מרק קטניות וירק עם אטריות ביצים |רוקחת החלומות

בפרס (איראן) מכינם ומגישים את המרק בחורף וגם באירועים חגיגיים כמו ראש השנה הפרסי, שכן האטריות מסמלות מזל טוב לשנה החדשה. יהודי פרס נהגו להכין את המרק הזה לרגל בקיעת שיני חלב של הילדים במשפחה.

במקור כוללת המנה 'קשק', מוצר חלב מותסס דמוי מי גבינה, אבל בגרסה הזו אין בו כל צורך. המנה עשירה מאוד וטעימה להפליא גם כך, ומהווה ארוחה שלמה בפני עצמה.

אפשר, אם רוצים לשמור על רוח המסורת להגיש עם יוגורט.

וכמובן, כמו לכל מנה מסורתית גם לאשה רשתה עשרות אם לא מאות גרסאות ואפילו אלפי גרסאות, ומי אני שאכריע ביניהן? זו פשוט הגרסה האישית שלי, ואני מקווה שתיהנו ממנה.


מה נצטרך?

3 כוסות קטניות - בערך כוס אחת חומוס, כוס אחת שעועית (אדומה + לבנה) וכוס אחת עדשים ירוקות

2 כפות שמן זית

1 בצל

3 ליטר ציר ירקות (או מים - בזכות שפע הירק במקרה הזה לא חובה ציר)

1 צרור שמיר

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

1 צרור בצל ירוק

1 חבילה תרד (ללא גבעולים)

1 חבילה אטריות ביצים רחבות

1 כף שטוחה מלח

פלפל שחור

2 לימונים פרסיים


ומה עושים?

  1. לילה לפני ההכנה משרים את כל הקטניות בקערה גדולה עם מים קרים. את העדשים לא חייבים להשרות, אני השריתי גם אותם, לא נגרם כל נזק.

  2. למחרת - מסננים את הקטניות המושרות.

  3. בסיר גדול שיכיל את כל כמות המרק מחממים מעטי שמן זית. חותכים בצל לרבעים ופורסים דק מאוד. מאדים בשמן על אש נמוכה עד לריכוך והזהבה (לא להשחים!)

  4. מוסיפים לסיר את הקטניות המושרות, הציר (או המים). מנקבים את הלימונים הפרסיים בעזרת מזלג ומוסיפים גם אותם לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.

  5. בינתיים קוצצים את כל כמות הירק. מוסיפים לסיר אחרי 1/2 שעה בערך.

  6. כעבור שעה מהרתיחה - שוטפים את התרד וחותכים לרצועות דקות, מוסיפים לסיר עם האטריות ומתבלים. כעבור 10 דקות טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול. מכבים את האש ונותנים למרק לעמוד ולאטיות לספוג את הנוזלים העשירים בכ"כ הרבה טעמים.

  7. אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה. שימו לב שהאטריות סופגות המון נוזלים והמרק מאוד מסמיך במידת הצורך אפשר להוסיף עוד כוס מים לפני החימום.


אשה רשתה - מרק קטניות וירק עם אטריות ביצים |רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים:

מהמרק יתקבלו כ-20 מנות של 2 מצקות גדולות כל אחת.

מנה = 196.7 קלוריות, 1.9 גר' שומן, 10.3 גר' חלבון, 33.9 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרול, 1.8 גר' סיבים תזונתיים.

335 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

סלט עשבים

Comments


bottom of page