ריכזתי עבורכם בפוסט אחד כמה מתכוני סלטים שעדיין לא עלו כפוסטים נפרדים לבלוג:
סלט ירוק עם פומלה ואבוקדו ברוטב ויניגרט הדרים
1 שקית עלי בייבי
5-6 עלי חסה טריים ויפים (רצוי לבבות)
3-4 בצלים ירוקים קצוצים (ברוחב 1-2 ס"מ)
2 אבוקדו בשלים
1 פומלה או 2 פומליות
גרגרים מרימון אחד
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס שמן קנולה
מיץ מתפוז אחד
1-2 כפות עירית קצוצה דק
1-2 שיני שום כתושות
1/2 כפית חרדל
מלח, פלפל שחור גרוס
ומה עושים?
מתחילים בקילוף הפומלה (או הפומלית). מסירים את הקליפה החיצית העבה ולאחר מכן משחררים כל אחד מהפלחים המקליפה הפנימית ה דקיקה. סיזיפי, אבל שווה את המאמץ. כדי לקצר - אפשר לקנות פומלה מקולפת.
בקערת הגשה גדולה מניחים מחצית מעלי הבייבי, מחצית מעלי חסה פרוסים לרצועות ומחצית מכמות הבצל ירוק קצוץ. מערבבים קלות.
חוצים את האבוקדו, מגלענים, פורסים ומשחררים את הפלחים מהקליפה בעזרת כף. מוסיפים לקערה. מפזרים מעל מחצית מפלחי הפומלה.
מוסיפים את המחצית השנייה של העלים, האבוקדו השני ויתרת הפומלה.
מפזרים מעל את גרגרי הרימון.
אפשר להכין שעה-שעתיים מראש (לא יותר כדי שהאבוקדו לא ישחיר), להניח נייר מגבת מעל, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר.
שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה ומשקשקים היטב.
ממש לפי ההגשה - יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בשתי כפות גדולות ומגישים.
סלט בייבי מוצרלה
1 ק"ג (סלסילה גדולה) עגבניות שרי, רצוי מסוגים שונים
300 גר' בייבי מוצרלה
1 צרור בזיליקום
שמן זית
חומץ בלסמי
מלח
ומה עושים?
חוצים את עגבניות הaרי ומעבירים לקערה גדולה.
מסננים את הגינה ומוסיפים לקערה.
מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים. קוצצים גס ומוסיפים לקערה.
מערבבים קלות.
מתבלים בסיבוב שמן זית,, זרזיף חומץ בלסמי ומעט מלח.
סלט ארוגולה, קולרבי ופטה
1 צרור ארוגולה או רוקט או חבילה עלי בייבי או כל תערובת ביניהם
2-3 בצלים ירוקים
3-4 יח' קולרבי צעיר ורענן
200 גר' גבינת פטה (או בולגרית)
50-100 גר' שקדים
לרוטב
1/4 כוס שמן זית
גרידה ומיץ מלימון חד סחוט טרי
מלח, פלפל שחור גרוס
ומה עושים?
בקערת הגשה מניחים מחצית מהעלים הירוקים.
קוצצים את הבצק הירוק ומוסיפים מחצית לקערה.
קולפים את הקולרבי וחותכים (רצוי במנדולינה) לגפרורים דקים. מוסיפים מחצית הכמות לקערה.
חותכים את הגבינה לקוביות קטנות, ומוסיפים לקערה מחצית מהכמות.
מסדרים קומה שניה של עלים, בצל ירוק, קולרבי וגבינה.
קולים את השקדים (כמה דקות במחבת יבשה), מצננים וקוצצים גס.
מפזרים מעל הגבינה.
סלט קינואה
1 כוס קינואה (אני אוהבת לשלב קינואה אדומה + לבנה, אבל לא חובה)
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
חופן נדיב של נענע קצוצה
חופן נדיב של עירית או בצל ירוק קצוצים
גרגרים מרימון אחד גדול
לרוטב:
מיץ מתפוז אחד גדול
כמות זהה של שמן זית
מלח
ומה עושים?
מבשלים כוס קינואה בשתי כוסות מים + כפית שטוחה מלח, בדיוק כמו שמבשלים אורז, עד שכל הנוזלים נספגים והקינואה נפתחת.
מצננים את הקינואה ומעבירים לקערה.
מוסיפים את כל שאר החומרים כולל חומרי הרוטב, ומערבבים היטב.
מעבירים לקערת הגשה.
אפשר בהחלט להכין מראש ולשמור במקרר עד ההגשה.
סלט יווני
3-4 עגבניות בשלות ומוצקות - חתוכות לפלחים
3-4 מלפפונים צעירים ונוקשים חתוכים לטבעות עבות
2 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 כוס זיתים שחורים יוונים (דלפי או טאסוס)
200 גר' גבינת פטה (או בולגרית) - חתוכה לקוביות
לרוטב: שמן זית, מעט מיץ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס.
ומה עושים?
מניחים את כל הירקות בקערת הגשה ומערבבים קלות.
מפזרים מעל את קוביות הגבינה והזיתים.
ממש לפני ההגשה מתבלים בסיבוב שמן זית ו-1/2 לימון סחוט טרי.
שימו לב: אין צורך להמליח, הגינה והזיתים עושים את זה מצויין.
Comments