top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

פילאף אורז וגזר עם פרגיות

גרסה אישית ומהירת הכנה להכנת פילאף נפלא עם אורז, גזר ופרגיות.

פילאף אורז וגזר עם פרגיות | רוקחת החלומות
פילאף אורז וגזר עם פרגיות | רוקחת החלומות

פילאף (או פילאו או אושפלאו) הוא תבשיל אורז אופייני למטבחים במרכז אסיה, איראן, טורקיה והסביבה, ואפילו בחלקים מסויימים של הודו. באוזבקיסטן הוא נחשב כמאכל הלאומי של המדינה וכך גם ליהדות בוכרה.

במקור מדובר במאכל המורכב משלושה מרכיבים - אורז, גזר ובשר, ומבושל במרק.

הפילאף מוגש בדרך כלל בסיר בו התבשל (באמצע השבוע) או במגש גדול (בארוחה חגיגית יותר) אותם מניחים במרכז השולחן, וכל סועד טומן ידו בצלחת ונוטל את חלקו.


עם השנים התפתחו, כמובן, אינספור גרסאות לפילאף, וזו הגרסה האישית שלי.

מסתבר שגם בלי השרייה של האורז מראש, בלי חצי בישול ובלי שאר תהליכים ארוכי טווח, שבינינו, לא כל כך מתאימים לנו באמצע השבוע, ניתן להגיע לתוצאה נהדרת. רק על דבר חשוב בכל זאת להקפיד - לא לוותר על הציר, כי הוא שייתן את עושר הטעמים.

ואם זה כל כך פשוט וכל כך טעים - לא תנסו?

פילאף אורז וגזר עם פרגיות | רוקחת החלומות
פילאף אורז וגזר עם פרגיות | רוקחת החלומות


פילאף אורז וגזר עם פרגיות


מה נצטרך?

1 ק"ג פרגיות (אפשר פרגיות על העצם או בלעדיה ואפשר גם שוקיים שלמות, הכל הולך)

2-3 כפות שמן זית

1 בצל (לא חובה, אני לא משתמשת)

2-3 שיני שום

4 גזרים גדולים

2 כוסות אורז (פרסי או בסמטי, לא עגול)

4 כוסות ציר אם יש לכם כמות פחותה - לא נורא, משלימים במים; אם אין לכם בכלל - ממליצה להכין (כאן יש הסבר מפורט להכנת ציר) ורק בלית ברירה להשתמש במים.

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כוסברה טחונה

1/2 כפית כורכום

קורט זעפרן (לא חובה)


ומה עושים?

  1. בסיר רחב ועמוק מחממים שמן זית ומשחימים את הפרגיות היטב מכל הצדדים. אם משתמשים בפרגיות ללא עצם חותכים מראש לחצאים או רבעים.

  2. בינתיים מגררים גס את הגזרים, קוצצים בצל (אם משתמשים, לא חובה), וקוצצים דק/כותשים את השום.

  3. מעבירים את נתחי הפרגיות המושחמים לצלחת ומכסים ברדיד אלומיניום.

  4. לאותו סיר מכניסים בצל ומזהיבים מעט, מוסיפים שום וגזר ומטגנים/מאדים במשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהגזר מאבד את נפחו.

  5. כעת מוסיפים לסיר את האורז והתבלינים, מערבבים.

  6. מסדרים את נתחי הפרגיות בתוך האורז.

  7. יוצקים מעל בזהירות את הנוזלים וסוגרים את הסיר. מביאים לרתיחה, מקטינים להבה ומבשלים על אש קטנה מאוד ברתיחה עדינה במשך 20-30 דקות נוספות. אם משתמשים בשוקיים שלמות זמן הבישול ארוך יותר, פרגיות ללא עצם יהיו מוכנות כבר אחרי 20 דקות. לקראת סוף הבישול טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור במשך 10 דקות נוספות.

  8. להגשה יומיומית - חופנים מנה ישירות מהסיר לצלחת. להגשה חגיגית - מסדרים את האורז על מגש רחב וסביבו או מעליו נתחי הפרגיות. מגישים מיד, שלא יתקרר.

פילאף אורז וגזר עם פרגיות | רוקחת החלומות
פילאף אורז וגזר עם פרגיות | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים:

מהכמות יתקבלו 8 מנות.

מנה = 223.1 קלוריות, 7.2 גר' שומן, 35.0 גר' חלבון, 4.4 גר' פחמימות, 110 מ"ג כולסטרול, 0.4 גר' סיבים תזונתיים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page