top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוגת גבינה גבוהה (צופי)

לפני שנה או שנתיים (ואולי אפילו יותר) איתגר אותי בעלי במתכון קטן בכתב יד, על כרטיסיה של פעם, שקבל מחבר ילדות אותו פגש לגמרי במקרה.

המתכון, וליתר דיוק רשימת מרכיבים, כי הוראות הכנה לא כלולות בו, נמצא בין חפציה של אמו של אותו חבר שנפטרה לפני שנים רבות מאוד עוד בילדותם (בעלי והחבר חוגגים השנה 57, ולמען הגילוי הנאות - גם אני...). עד כדי כך המתכון עתיק.

וזה מה שקבלתי:

צופי, הוא שם החיבה של חמותי צפרא, שהייתה ידועה תמיד בעוגות הנהדרות שהכינה.

'את יכולה לנסות להכין את העוגה?' שואל בעלי, ואני אומרת - 'תשאיר, נעשה עם זה משהו'.


חלפו שנה-שנתיים ואולי גם יותר. בשבוע שעבר נפרדנו מחמותי שהלכה לעולמה אחרי מחלה קשה. ומכיוון שבמהלך השבעה חל יום ההולדת שלי ביתי, ואצלנו לא מפספסים יום הולדת, חשבתי שזו הזדמנות מצויינות להכין את עוגת הגבינה של צופי. כמובן, נדרשו אי אלו התאמות ואלתורים, ועדיין, מה רבה הייתה הנחמה באותו הערב, כאשר הנוכחים כולם - בני משפחתה וחבריה משכבר - היו תמימי דעים שזה בדיוק הטעם!


אז הנה המתכון, מותאם לימינו, ומוקדש לחמותי היקרה צופי. ועל אף העובדה שהעוגה לא כל כך גבוהה באופן מיוחד, כפי שניתן היה אולי לצפות משמו של המתכון, עדיין מדובר בעוגה מעולה! ואולי זה גבוה במונחים של שנות השבעים... מי יודע?


עוגת גבינה של פעם


מה נצטרך?

לתבנית עגולה בקוטר 22-24. כמובן שבתבנית 22 העוגה תהיה גבוהה יותר.

לתבנית 26-28 - יש להגדיל כמויות של המלית, הבצק יספיק.


לבצק:

140 גר' (1 כוס קמח)

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

50 גר' (1/4 כוס( סוכר)

100 גר' חמאה

1 חלמון ביצה


למלית:

2 ביצים

1 כוס סוכר

750 גר' גבינה לבנה 5% (אני מעדיפה סקי שהיא קצת פחות חמצמצה)

250-300 גר' גבינת שמנת אמיתית (אני השתמשתי ב-2 קופסאות של פילדלפיה המקורית)

1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה 15%

40 גר' (3-4 כפות) פודינג אינסטנט וניל

1 כפית תמצית וניל איכותית

אופציה: גרידה מלימון אחד (לא במקור, אבל בהחלט יכול לשדרג)


ומה עושים:

מעקב אחר ההוראות יבטיח לכם מינימום כלים בכיור בסיום הכנה.


1. מוציאים מהמקרר את הביצים, הגבינות והשמנת.


2. בקערת מיקסר שמים את כל חומרי הבצק מלבד החלמון, החמאה קרה וחתוכה לקוביות קטנות.

מעבדים לקבלת מרקם פירורי, מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד מעט עד ליצירת בצק אחיד.

מרפסים תחתית של תבנית בנייר אפיה.

מרדדים את הבצק (אני תמיד מעדיפה לרדד בין 2 ניירות אפייה) לעובי 1.5-2 ס"מ ומעבירים לתחתית התבנית או משטחים בתחתית התבנית בכף היד.

מעבירים לקירור ל-30 דקות (או 15 דקות בהקפאה)

מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים את הבצק המקורר 10 דקות (חצי אפיה). מצננים.

משאירים את התנור דולק, מנמיכים טמפ' ל-150 מעלות.


3. בזמן שהבסיס מצטנן לו להנאתו אחרי האפיה, מכינים את המלית:

מפרידים ביצים.

מקציפים חלבונים עם רבע כוס סוכר לקצף יציב ומעבירים לקערה קטנה.

לאותה קערת מיקסר מכניסים קודם כל את גבינת השמנת והשמנת החמוצה ומעבדים עד למרקם חלק לא גושים.

לאחר מכן מוסיפים את כל שאר חומרי המלית ומערבבים היטב.

מוסיפים את החלבונים המוקצפים ומערבבים בזהירות רבה בתנועות קיפול עדינות (כדי לא לשבור את הקצף) עד להטמעה של החלבונים בתערובת.


4. יוצקים את המלית המוכנה לתבנית עם תחתית הבצק.


5. מרתיחים קומקום מים ומוזגים לתבנית רחבה שמניחים בתחתית התנור (עדיף למזוג בזהירות כשהתבנית כבר בתוך התנור).

עכשיו ורק עכשיו מכניסים את העוגה לתנור (על רשת מעל התבנית עם המים הרותחים, לא בתוך המים).

אופים שעה וחצי בחום של 150 מעלות. רצוי להימנע מפתיחת התנור במהלך האפיה.

בסיום האפיה העוגה צריכה להיות יציבה בשוליים ורוטטת במרכז. במידת הצורך מוסיפים עוד 5-10 דקות אפיה.


6. מצננים את העוגה בטמפ' החדר ולאחר מכן מכניסים לכמה שעות למקרר (ורצוי אפילו לילה).


עוגת גבינה של פעם | רוקחת החלומות

בתמונה: העוגה מקושטת למראה חגיגי במיוחד בציפוי של 1 שמנת חמוצה + 1 כף סוכר שיוצקים עליה מיד בסיום האפיה ומכניסים לתנור הכבוי (שעדיין חם) ל-5 דקות נוספות.

ממש לא חובה, העוגה צחורה ויפהפייה גם בלי התוספת הזו, ובזכות האפיה באדים היא גם לא מתבקעת כמנהגן של עוגות גבינה...


ערכים תזונתיים (ללא הציפוי):

העוגה תתחלק ל-20 מנות מכובדות.

מנה = 231.5 קלוריות, 12.9 גר' שומן, 7.2 גר' חלבון, 21.7 גר' פחמימות, 71.4 מ"ג כולסטרול.

448 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page